Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.11.2009, 21:15:12
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

problema lui Iuda n-a fost tradarea... ci necredinta, lasitatea si deznadejdea. n-a mai avut curajul sa se intoarca la Domnul sau si sa spuna "iarta-ma Doamne! in nemernicia mea..."
Vechi 24.11.2009, 19:34:26
Dunnamite
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de axios Vezi mesajul
problema lui Iuda n-a fost tradarea... ci necredinta, lasitatea si deznadejdea. n-a mai avut curajul sa se intoarca la Domnul sau si sa spuna "iarta-ma Doamne! in nemernicia mea..."
eu cred ca Iuda a fost cel mai destoinic apostol al Domnului! eu cred ca el a fost singurul care a inteles misiunea Domnului pe Pamant! numai ca la sf. s-a pierdut! noi ce stim despre Iuda e ce am vazut in filme, ce am citit in Biblie (ca e mentionat la tot pasul "iuda, cara s-a facut si tradator") si ce ne spun preotii mereu "si sa nu ne facem tradatori ca Iuda"... obs. ca toata lumea il pun pe Iuda la zid, da' pe Petru care s-a lepadat de trei ori cu juramant de Iisus nimeni nu-l judeca!
Reply With Quote
Vechi 24.11.2009, 19:49:17
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dunnamite Vezi mesajul
eu cred ca Iuda a fost cel mai destoinic apostol al Domnului! eu cred ca el a fost singurul care a inteles misiunea Domnului pe Pamant! numai ca la sf. s-a pierdut! noi ce stim despre Iuda e ce am vazut in filme, ce am citit in Biblie (ca e mentionat la tot pasul "iuda, cara s-a facut si tradator") si ce ne spun preotii mereu "si sa nu ne facem tradatori ca Iuda"... obs. ca toata lumea il pun pe Iuda la zid, da' pe Petru care s-a lepadat de trei ori cu juramant de Iisus nimeni nu-l judeca!
Dupa aceeasi logica, aceia care scriau denunturi calomnioase la adresa credinciosilor in timpul regimurilor totalitare sunt absolviti de vina, pentru ca intelesesera ca misiunea adevarata a credinciosilor este marturisirea credintei cu pretul vietii, in cine stie ce inchisori?!
Mare, mare atentie!!! satana ramane ceea ce este, la fel si discipolii sai.
Reply With Quote
Vechi 24.11.2009, 19:56:13
Dunnamite
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Dupa aceeasi logica, aceia care scriau denunturi calomnioase la adresa credinciosilor in timpul regimurilor totalitare sunt absolviti de vina, pentru ca intelesesera ca misiunea adevarata a credinciosilor este marturisirea credintei cu pretul vietii, in cine stie ce inchisori?!
Mare, mare atentie!!! satana ramane ceea ce este, la fel si discipolii sai.
mi-ai pus o intrebare? nu inteleg!
Reply With Quote
Vechi 24.11.2009, 20:04:56
Senior Member

Implicit

Citat:
mi-ai pus o intrebare? nu inteleg!
Intrebarea este retorica.
Ai spus mai sus: "eu cred ca Iuda a fost cel mai destoinic apostol al Domnului! eu cred ca el a fost singurul care a inteles misiunea Domnului pe Pamant!"
Acuma, urmand aceasta logica, si anume ca tradatorul, defapt, nu voia decat implinirea misiunii lui Iisus pe pamant, si aplicand aceasta logica in timpurile noastre, ajungem la urmatoarea afirmatie: "toti aceia care au scris denunturi calomnioase la adresa credinciosilor - mireni sau preoti, sau monahi - sunt absolviti de orice vina, fiindca in fapt nu au lucrat decat pentru marturisirea credintei cu pretul vietii"
Din acest motiv am spus si repet - ce este murdar, este murdar ci nu curat!!!
Acum e destul de clar ce-am vrut sa spun?
Reply With Quote
Vechi 24.11.2009, 23:54:38
Dunnamite
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Intrebarea este retorica.
Ai spus mai sus: "eu cred ca Iuda a fost cel mai destoinic apostol al Domnului! eu cred ca el a fost singurul care a inteles misiunea Domnului pe Pamant!"
Acuma, urmand aceasta logica, si anume ca tradatorul, defapt, nu voia decat implinirea misiunii lui Iisus pe pamant, si aplicand aceasta logica in timpurile noastre, ajungem la urmatoarea afirmatie: "toti aceia care au scris denunturi calomnioase la adresa credinciosilor - mireni sau preoti, sau monahi - sunt absolviti de orice vina, fiindca in fapt nu au lucrat decat pentru marturisirea credintei cu pretul vietii"
Din acest motiv am spus si repet - ce este murdar, este murdar ci nu curat!!!
Acum e destul de clar ce-am vrut sa spun?

buna comparatia! asta vrei tu sa extragi din parerea mea! murdar ca Iuda l-a vandut pe Iisus? murdar ca s-a savarsit profetia?
Reply With Quote
Vechi 24.11.2009, 23:57:12
Senior Member

Implicit

Citat:
buna comparatia! asta vrei tu sa extragi din parerea mea! murdar ca Iuda l-a vandut pe Iisus? murdar ca s-a savarsit profetia?
Profetia trebuia sa se savarseasca, dar nu se putea implini tradarea (act in sine josnic) prin cineva curat. Asta am vrut sa spun si asta am si spus. Poate nu-ti place.......
Reply With Quote
Vechi 25.11.2009, 01:27:24
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Sa facem o diferenta intre cei doi:
-IUDA dupa lepadarea de Hristos s-a sinucis! Pacat impotriva Duhulului Sfant! Pacat in urma caruia nu mai poti face pocainta, pt ca nu mai traiesti ca ti-ai luat propria viata!
-PETRU dupa lepadarea de Hristos a PLANS si s-a cait de pacat! A fost prezent si la mormantului Domnului impreuna cu Ioan, dar nu a indraznit sa intre, tocmai din cauza lepadarii. De trei ori s-a lepadat Petru, de trei ori a fost intrebat de Hristos Petre Ma iubesti tu pe Mine! stergand asadar lepadarea de El. Apoi a marturisit pe Hristos, murind chiar pe CRUCE ca si Hristos, dar nu cu capul sus, ci cu capul in jos, privind in sus catre Cel pe Care L-a urmat toata viata, lasandu-si familia si copiii!!!

Cred ca sunt ceva diferente! In unul a dominat DEZNADEJDEA, iar in celalalt POCAINTA si NADEJDEA si DRAGOSTEA in Dumnezeu!
Deci chiar de ma judeci eu il Urmez pe Sf.Petru! Am ce invata din viata sa!!!
Vechi 25.11.2009, 09:13:39
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
Sa facem o diferenta intre cei doi:
-IUDA dupa lepadarea de Hristos s-a sinucis! Pacat impotriva Duhulului Sfant! Pacat in urma caruia nu mai poti face pocainta, pt ca nu mai traiesti ca ti-ai luat propria viata!
-PETRU dupa lepadarea de Hristos a PLANS si s-a cait de pacat! A fost prezent si la mormantului Domnului impreuna cu Ioan, dar nu a indraznit sa intre, tocmai din cauza lepadarii. De trei ori s-a lepadat Petru, de trei ori a fost intrebat de Hristos Petre Ma iubesti tu pe Mine! stergand asadar lepadarea de El. Apoi a marturisit pe Hristos, murind chiar pe CRUCE ca si Hristos, dar nu cu capul sus, ci cu capul in jos, privind in sus catre Cel pe Care L-a urmat toata viata, lasandu-si familia si copiii!!!

Cred ca sunt ceva diferente! In unul a dominat DEZNADEJDEA, iar in celalalt POCAINTA si NADEJDEA si DRAGOSTEA in Dumnezeu!
Deci chiar de ma judeci eu il Urmez pe Sf.Petru! Am ce invata din viata sa!!!
Da, mai mult chiar, IUDA L-a vandut printr-un act premeditat, planuit cu mult dinainte de Cina cea de Taina. Petru, pe de alta parte, a cedat slabiciunii omenesti, fiind incoltit si incercand sa-si scape pielea, fara a se gandi prea mult ce face. poate ca si asta este important - premeditarea unui act criminal, versus slabiciunea umana (sa nu uitam ca acelasi Petru, dupa Inviere si Coborarea Duhului Sfant, a murit moarte de mucenic, fiind rastignit pe cruce, cu capul in jos, ca sa nu fie ca Mantuitorul lui, de ca re nu se simtea vrednic...)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ratiune si Credinta tara tara vrem ostas Generalitati 31 05.08.2011 22:06:42
Ratiune si Treime naephius Teologie si Stiinta 36 29.07.2009 18:47:30