Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.11.2009, 21:56:07
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Care ar fi alea? Ei totusi vorbesc in limbi... am vazut si auzit cu ochii mei... De unde aceasta putere?... Daca nu e de la Dumnezeu, atunci trebuie sa fie de la diavol, pentru ca "satana se preface in inger de lumina"... Si daca sunt de la diavol, care ar fi invataturile lor bune?... Iar cantarile lor... sincer, daca asculti doar melodia si nu intelegi bine cuvintele, spui ca sunt manele
Nu am putea dicuta pe alt topic despre vorbitul in limbi si despre "manelele crestine"? Nu sunt de acord cu niciuna dintre ele, dar nu ma pot explica pe acest topic (intitulat "despre sabat").
Vechi 11.11.2009, 21:57:46
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

lacrimi,ai spus astfel(scuza-ma ca intervin in discutie):
"Care ar fi alea? Ei totusi vorbesc in limbi... am vazut si auzit cu ochii mei... De unde aceasta putere?... Daca nu e de la Dumnezeu, atunci trebuie sa fie de la diavol, pentru ca "satana se preface in inger de lumina"... Si daca sunt de la diavol, care ar fi invataturile lor bune?... Iar cantarile lor... sincer, daca asculti doar melodia si nu intelegi bine cuvintele, spui ca sunt manele"
Iti aduc un pasaj biblic la care sa meditezi:
"Marcu 3:22 Și cărturarii, care se pogorâseră din Ierusalim, ziceau: "Este stăpânit de Beelzebul; scoate dracii cu ajutorul domnului dracilor."
Marcu 3:23 Isus i-a chemat la El, și le-a zis, în pilde: "Cum poate Satana să scoată afară pe Satana?
Marcu 3:24 Dacă o împărăție este dezbinată împotriva ei însăși, împărăția aceea nu poate dăinui.
Marcu 3:25 Și dacă o casă este dezbinată împotriva ei însăși, casa aceea nu poate dăinui.
Marcu 3:26 Tot astfel, dacă Satana se răscoală împotriva lui însuși, este dezbinat, și nu poate dăinui, ci s-a isprăvit cu el."
Daca prin acele lucruri i se aduce slava lui Dumnezeu,ele nu pot fi decat de la Dumnezeu.

Last edited by Totpeetor; 11.11.2009 at 21:59:54.
Vechi 11.11.2009, 22:00:19
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Tu nu esti in odihna lui Iisus Hristos, ca fiecare adventist, de altfel.Ati ramas acolo in spate cu evreii care n-au intrat in odihna Lui.
Vechi 11.11.2009, 22:02:22
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
Vasalie pai Dumnezeu i-a ingaduit sa manance,cum putea sa faca un pacat daca Insusi Dumnezeu i-a zis sa manance?Cum putea sa incalce voia lui Dumnezeu astfel daca Dumnezeu chiar i-a zis sa faca astfel?Ai spus ca pentru tine este pacat.Acum iti dau un raspuns biblic la raspunsul tau chiar din acel pasaj:"Ce a curățit Dumnezeu, să nu numești spurcat."(Faptele apostolilor 10:15).
Ceea ce imi spui tu este ilogic avand in vedere pasajul de fata(ca nu este ingaduit de Dumnezeu,incalc voia lui Dumnezeu s.a.m.d.)Aici Dumnezeu i-a ingaduit apostolului Petru.Chiar nu poti sa raspunzi la o intrebare simpla fara sa fii subiectiv?
Dai cinste Sfantului Apostol Petru si citeste explicatiile lui referitoare la vedenie si indemnurile primite. Vezi ce spune Sfantul Apostol in Fapte 10:28 si Fapte 11:4-18.
Vechi 11.11.2009, 22:03:10
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Cuvântul "preot" în majoritatea limbilor moderne provine de la termenul grecesc "presbyteros" folosit frecvent în Noul Testament.
În rest aburelile sunt ale sâmbătașilor.
Vă rog ciți postările anterioare. Nu aceasta era problema. Sunt de acord că astăzi cuvântul prezbiter are și această conotație, dar pe vremea apostolilor nu însemna în nici un caz preot (termenul pentru preot era hiereus).
Vechi 11.11.2009, 22:04:45
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian85 Vezi mesajul
Da gogosi mai moi n-ai? De astia vechi, sincer am inceput sa ne plictisim.......
Si daca totusi ai, incearca sa aduci argumente, nu linkuri spre pagini inexistente.

Si inca o data: la mult bun simt!
Scuze, se pare că nu funcționează uploadul pe forum. O să folosesc un link extern:

http://www7.speedyshare.com/data/176...Sinaiticus.JPG
Vechi 11.11.2009, 22:08:08
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Eu nu m-am referit la conotatiile acestei vedenii,pana la urma aceasta este,o vedenie.Stiu care erau intelesurile acelei vedenii.Eu te-am intrebat clar daca in acel context era pacat sau nu,si biblic spun ca nu era pacat,daca Petru ar fi mancat(desi stim cu totii ca Petru nu a facut asa ceva).Era o intrebare simpla cu un raspuns simplu, dar vad ca primesc raspunsuri complicate :)
Vechi 11.11.2009, 22:08:50
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian85 Vezi mesajul
Draga da cine cine ti-a adresat tie vreo intrebare? Cine te-a invitat sa-ti postezi ereziile? Din cate stiu ai fost bannat de mai multe ori pentru asta. Bunul simt si ratiunea ar fi trebuit sa-ti spuna ca ceva nu e in regula cu atitudinea ta.
Cel putin daca ai fi avut "putina rusine" sa te limitezi la sectiune dedicata sectelor, sa corectezi "minciunile" spuse la adresa adventistilor.
Dar nu! Bunul simt ti-a cerut sa intri si pe alte sectiuni, sa lovesti in ce are mai scump ortodoxia: Sf. Cruce, Maica Domnului, Sf. Taine, icoane....
Cred că mă confunzi cu altcineva. Eu postez doar pe acest subforum.
Vechi 11.11.2009, 22:12:25
Banned

Implicit

Citat:
"Si alt Testament voi incheia cu casa lui Israel, nu ca cel ce l-am incheiat pe Muntele Sinai si alta zi de sarbatoare voi randui poporului meu." (Ieremia 31.31)
Mai verificați o dată textul acesta. În forma aceasta nu apare în nici o versiune a Bibliei. Atenție mare la felul cum folosim ghilimelele, mai ales când e vorba de Cuvântul lui Dumnezeu!
Vechi 11.11.2009, 22:43:57
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
"Nimeni sa nu va invinuiasca pe voi pentru ziua noua, sau sarbatoare sau sambata, cele vechi au trecut, toate s-au facut noi!" (Col. 2.16)

Cam inexact citatul. Dar, sa-l luam asa. Ca sa intelegi corect despre ce este vorba in acest verset, citeste si mai inainte si ce urmeaza. Adica, de la Coloseni 2:14 pana la Coloseni 2:17. Vei vedea ca este vorba despre ceva scris pe un zapis, care a fost pironit pe cruce (vers.14). Porunca pentru pazirea zilei a sapte (porunca a patra), a fost scrisa pe piatra (nu pe zapis) de insusi Dumnezeu. Apoi, ca o limpezire, se vorbeste despre mancaruri, bauturi, sarbatori, sabate (unele sarbatori erau considerate sabate, dar nu era vorba despre ziua a saptea). Despre acestea se spune ca "sunt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este a lui Hristos" (vers. 17). In Vechiul Testament se vorbeste despre sarbatori sau ceremonii care includeau obiceiuri referitoare la bauturi si mancare. Aceste sarbatori aratau spre Mantuitorul si lucrarea Sa.

Ziua a saptea nu are nici o legatura cu lucrarea Domnului Iisus Hristos pentru mantuirea noastra. Este o zi pusa deoparte de insusi Dumnezeu, de la facerea lumii, cand inca nu intrase pacatul in lume.

In concluzie: orice sarbatoare, obicei, ritual, etc, care prefigura lucrarea de mantuire a Domnului Iisus Hristos, au fost desfiintate la Cruce. Toate acestea au fost scrise pe un zapis, de catre Moise si puse langa chivotul legamantului. Dar, ce a fost scris in piatra de insusi Dumnezeu (inclusiv porunca referitoare la pazirea zilei a saptea) si pus in chivot, a ramas. Cred ca esti de acord cu mine ca cele 10 Porunci Dumnezeiesti sunt valabile si astazi.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12