![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
eu vad lucrurile cam asa:
celui caruia Dumnezeu ii da mult, ii si cere mult inapoi. ori bogatii, in general, sunt zgarciti. daca dau, o fac cu strangere de inima si cu parere de rau. nu e normal ca langa poarta ta sa stea o gramada de saraci si tu sa fii putred de bogat. crezi ca daca ai construit o biserica gata? din miliardele tale o biserica e nimica toata... cand langa tine nu va mai fi nimeni cu mana intinsa, cand nu vei mai auzi glas de copil plangand de foame, cand semenii tai nu vor muri de frig pentru ca nu au ce sa imbrace, atunci vei putea sa fii si tu bogat. pana atunci... sorry! ma uit la casele bogatasilor cat un palat si cu cate un copil in ele. care, eventual, se sinucide pentru ca e neinteles si n-are cu cine comunica, parintii sai fiind ocupati cu afacerile... nu, nu cred ca sunt foarte multi bogati care se vor mantui, in ciuda faptului ca mai fac cate o milostenie acolo... sunt convins ca li se cere mult mai mult. mai ales ca sunt multi care s-au imbogatit nu tocmai prin munca cinstita... eu unul, caracteristica principala care-mi sare in ochi la cei bogati pe care ii cunosc, este zgarcenia... modul cum se despart de o anumita suma sau cum fac donatiile mi se par ca si cum le-ar fura ceva. iar dupa aceea asteapta recunostinta vesnica de la cel pe care il ajuta. eventual scotandu-i ochii de fiecare data ca i-a dat si el nu-i arata respect. pasamite el munceste de se speteste si sarantocul vine si-i cerseste munca lui. pe care o mai si bea pe la crasma... si gasesc mii de astfel de scuze ca sa nu mai ajute. mai degraba cei din clasa de mijloc si cei mai saraci ajuta cand e cazul. diferenta e mare. saracul da din toata inima si ultimul ban din casa. insa bogatul se codeste la o suma care pentru el reprezinta o cina in oras. de aceea bogatia e buna doar pentru cei care stiu s-o transforme in comori in ceruri...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am vazut cu ochii mei saraci inraiti, impietriti, care aveau o atitudine acuzatoare si plina de revolta incepand cu Dumnezeu si continuand si continuand...Evident ca am vazut si saraci care pierzand tot , ramaneau senini afirmand ca tot ceea ce au nevoie este sanatate si atat. Saracii nu se pot lupta intreaga viata cu sentimentul de invidie, nu isi pot dori o groaza de lucruri pe care neavandu-le se intristeaza si intuneca sufletul...deci practic niste saraci care nu au nici o legatura cu virtutea sau jertfirea pentru Dumnezeu si semeni? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Bogatia este un dar de la Dumnezeu ,asa ca nu putem sa o numim rea. Acest dar , insa , daca nu este folosit asa cum porunceste Hristos se transforma in pacat. Mantuitorul nu i-a comdamnat pe bogati pentru bogatia lor, ci pentru ca uitau de saracii care aveau nevoie de milostenie si nu erau ajutati de cei bogati. In Vechiul Testament au fost multi drepti care au fost in acelasi timp si foarte bogati(Iacov care mai apoi s-a numit si Israel,Dreptul David,Proorocul Solomon) dupa cum au existat si Imparati binecredinciosi f. bogati dar care niciunul nu a uitat ca bogatia lor o datoreaza lui Dumnezeu si ca sunt datori sa-L "imprumute" pe Dumnezeu prin filantropia lor.
De asemeni , nici saracia nu este o virtute. Exista oameni saraci pentru ca sunt viciosi, isi beau banii sau si-i joaca la jocuri de noroc in loc sa-i duca acasa si sa-si cumpere de mancare la copii. Dumnezeu nu a sacralizat saracia, niciodata nu a spus ca e bine sa ramana oamenii asa cum sunt, saraci si nenorociti , ci a indemnat ca prin munca cinstita sa-si castige fiecare "painea cea de toate zilele", iar din prisosul care le rezulta sa nu-i uite pe sarac, pe vaduva ,pe orfan si pe cel cu copii multi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar poate asta ar incuraja chiar lenea, escrocheria si prostia, nu e posibil? Cati saraci nu sunt saraci pentru ca singura lor ocupatie este aceea de a detecta si afla oameni filnatropi...si ranjind in barba se indreapta glont inspre sursa??? Deci, de ce din nou saracia este privita automat pozitiv si toti trebuiesc ajutati, de ce atunci saracii nu isi accepta soarta daca e ceva crestinesc si o virtute? De ce ar sta saracii sa ceara in continuu si nu ar munci asa cum face saracul -bogat? ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
cei despre care zici tu ca se gandesc la un concediu si la ceva de pus deoparte pentru copii nu sunt bogati. sunt de clasa mijlocie. bogati sunt aia cu jeepane de prost gust, cu vilele pana in nori, cu jacuzzi si piscine cat strandul municipal. faci confuzie... s-a punctat bine. ai mult trebuie sa dai mult. ce nu-ti este clar? care e problema ta ca cei saraci se invata lenesi? tu trebuie sa dai si acest lucru ti se va scrie in zapis. nu-i dai si-l judeci ca e betiv si lenes, asta ti se va scrie acolo... si ma indoiesc ca vei iesi bine alegand judecata semenului tau. si da! este obligat bogatul sa dea din preaplinul lui. e o conditie sine qua non pentru a intra in Rai. mai citeste, mai studiaza, mai mergi si la duhovnic si cere parerea. ce copil esti... se vede ca mai trebuie sa te coci... ai timp... Doamne ajuta! Last edited by rebellu007; 11.11.2009 at 20:09:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Înțelesul bogăției: Nu sărăcia te mântuiește, nici bogăția nu te osândeșt; precum nici bogăția nu te mântuiește, nici sărăcia nu te osândește, ci cum ai sufletul tău față de bogăție și față de sărăcie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
superb...FOARTE superb. Ce multa invatatura cuprinsa intr-o scurta fraza. Doamne ajuta!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dregatorul bogat si pazirea poruncilor | petrescu_dan | Intrebari utilizatori | 1 | 30.11.2010 17:32:01 |
Sunt sarac! | Miha-anca | Generalitati | 275 | 23.09.2010 15:11:13 |
Razbunarea celui sarac | elisabeta cretu | Intrebari utilizatori | 5 | 24.05.2010 18:49:09 |
|