![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt de acord,aceeasi parere o am si eu,dar cineva facea referire in acest topic la faptul ca noi am ajuns asa din cauza traiului greu din viata de zi cu zi.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu cred ca e vorba de viata grea...Uitati-va la saracii din America Latina cum se distreaza si sunt f caldurosi (chiar daca sunt ne-educati si grosolani uneori). Dar romanii sunt asa incruntati, crispati, acri si nu din cauza vietii grele, ci din cauza unei mentalitati zic eu, care se propaga de la om la om si se transmite din generatie in generatie. Unu injura pe altul, ala apoi pe altul, ala apoi se ratoieste la altul si ala apoi se acreste si se apara si daca nu trebuie sa se apere. Si uite asa se creeaza o ATMOSFERA care pana la urma otraveste pe toata lumea.
Am o matusa care traieste in Spania si-i "uraste" pe spanioli pt ca ii trateaza urat pe imigranti, dar cand vine in Romania ghiciti ce zice...nu zambeste lumea pe strada, sunt tare incruntati etc....deci
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]()
Anna, sa nu confundam lucrurile.
Noi romanii si altii (inclusiv sud-amercanii daca vrei) suntem in general asa, din cauza vietii grele, a necazurilor si restrictiilor de zeci de ani de zile. Observatia este justa. Am ocazia sa percep si eu diferenta. Dar, stim sa ne si distram si sa fim relaxati si calzi. Poate ca prea mult alcool, care strica. Sunt doua lucruri separate. Muncim, alergam, suntem intr-un stres nebun, din cauza lipsurilor si a problemelor care nu se mai rezolva, a lipsurilor materiale. Ni s-a abrutizat sufletul si trupul. Adta este adevarul. Dar cand este de distrat... Si inca mai suntem mai calzi si mai saritori la ajutor decat vesticii. Vesticii: Sunt mai relaxati, au viata mai usoara din multe puncte de vedere. De cand au la ei toate gospodariile masina de spalat automata, chiar si pentru vase, supermarket cu toate la nas, ce asistenta,medicala, ce mijloace de transport si salarii? Au si vesticii necajitii si saracii lor, vai de mama lor, cu bautura, droguri, fara acoperis, copii maltratati. Dar...nu stiu sa se distreze, nu stiu (multi dintre ei) sa comunice, sa ajute, sa iubeasca. (As vrea sa nu amestecam aici sexul cu iubirea ![]() Noi (romanii, bulgarii, etc.) ne luptam si acum cu discriminarea in alte tari, cu lipsa de respect si toleranta fata de noi, cu saracia si lipsa de lucruri elementare ( si in tara si in diaspora). |
|
|||
|
|||
![]()
Eu sincer nu cred ca ne putem compara cu sud-americanii. (vorbesc in cunostinta de cauza
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Un popor vesel si frumos...un exemplu
![]() Este vorba despre o inregistrare a unui canal TV din Belgia,in sala mare a Garii din Anvers . Mai mult de 200 de dansatoare si dansatori s-au amestecat cu calatorii si au dansat pe un cantec cunoscut in lumea intreaga. Calatorii nu au stiut nimic despre aceasta filmare,care a fost facuta cu camere ascunse. Urmarea ...o sa o vedeti...... .a fost magic. http://streaming.vtm.be/VTM/opzoekna...NAL_EXPORT.wmv Edit: Bineinteles ca daca s-ar fi intamplat acest dans in gara din Bucuresti, dispareau toate gentile si bagajele oamenilor =)) Last edited by AndruscaCIM; 06.11.2009 at 18:59:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
insarcinata fiind, un tanar de 17-18 ani, trecand pe langa mine si sotul meu pe strada, ne-a zambit si ne-a felicitat ca viitori parinti...eu una, am ramas surprinsa foarte placut, ca sa nu mai zic de cedatul locului din fata la market....eu zic ca nu prezenta problemelor face ca romanul sa nu fie amabil si respectuos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De fapt la nici un alt popor nu cred ca exista atâta dorinta de a epata, de a-i coborî pe ceilalti si a fi invidiat. Cred ca e vorba de faptul ca strainii nu se ajuta decât între ei si au dreptate, imigrantii sunt niste invadatori.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mari Romani | lore86 | Generalitati | 31 | 31.07.2013 18:30:46 |
Mentalitatea la romani | costel | Generalitati | 13 | 12.03.2012 22:04:33 |
Talentatii romani | Scotianul | Generalitati | 18 | 13.02.2012 19:25:31 |
ipocrizia la romani | Mari28 | Generalitati | 1 | 11.02.2011 16:21:17 |
ROMÁNI NEDREPTATITI | C-tin | Teologie si Stiinta | 16 | 12.01.2009 21:45:14 |
|