Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.11.2009, 15:50:00
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elena1971 Vezi mesajul
Dealungul anilor am mai observat ca noi romanii in general avem tendinta de a fi excesiv de amabili cu strainii atunci cand interactionam cu ei ,pe strada sau in alt context, nu spun ca este rau dar poate ca ar fi bine sa fim la fel de amabili si noi intre noi si atunci societatea poate ar arata altfel.Daca am fi mai putin dezinteresati de ce se intampla in jurul nostru ,daca fiecare ar avea grija sa nu deranjeze pe cel de langa el doar de dragul de a face ceva sau daca principiul dupa care ne-am ghida ar fi"ce tie nu-ti place altuia nu-i face"cu siguranta noi romanii si tara noastra in general am fi altfel perceputi.
Pai si eu ce-am spus?

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 06.11.2009, 15:57:54
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de truthtostone Vezi mesajul
As mai spune si faptul ca "nevoile" sunt daruri de la Dumnezeu.Daca maine am ajunge vreo tara de top,in care am trai si noi "la moda" si ne-am putea face toate voile...nimeni nu s-ar mai gandi la religie ori la Dumnezeu...asa ne tine Dumnezeu "in priza" cu realitatea,nelasandu-ne sa ne satisfacem toate fitele prostesti.Deci tot aici e mai bine...oricat s-ar plange lumea.
Nu la "a avea" faceam referire, ci la "a fi". Incetam pe zi ce trece sa mai fim oameni de omenie. Confortul dus la extrem nu ofera o bucurie care sa depasesca bucuria pe care o are un pustinc. Niciodata vecinatatea cu un lucru creat nu va fi identica cu vecinatatea cu Dumnezeu. Sa fim realisti, e o diferenta majora intre creatie si Creator.
Reply With Quote
Vechi 06.11.2009, 16:02:26
truthtostone's Avatar
truthtostone truthtostone is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Nu la "a avea" faceam referire, ci la "a fi". Incetam pe zi ce trece sa mai fim oameni de omenie. Confortul dus la extrem nu ofera o bucurie care sa depasesca bucuria pe care o are un pustinc. Niciodata vecinatatea cu un lucru creat nu va fi identica cu vecinatatea cu Dumnezeu. Sa fim realisti, e o diferenta majora intre creatie si Creator.

Sunt de acord,aceeasi parere o am si eu,dar cineva facea referire in acest topic la faptul ca noi am ajuns asa din cauza traiului greu din viata de zi cu zi.
Vechi 06.11.2009, 16:12:17
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de truthtostone Vezi mesajul
Sunt de acord,aceeasi parere o am si eu,dar cineva facea referire in acest topic la faptul ca noi am ajuns asa din cauza traiului greu din viata de zi cu zi.
Pretexte se gasesc...de parca strainii nu au trecut prin razboaie, lasand in urma praf si pulbere, si nu or fi avand amintiri dureroase. Si prin incercari se vede caracterul omului, daca nu ai bani de paine si incepi sa injuri pe tot omul care iti iese in cale...e cam clar cum stau lucrurile
Reply With Quote
Vechi 06.11.2009, 16:17:31
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Eu nu cred ca e vorba de viata grea...Uitati-va la saracii din America Latina cum se distreaza si sunt f caldurosi (chiar daca sunt ne-educati si grosolani uneori). Dar romanii sunt asa incruntati, crispati, acri si nu din cauza vietii grele, ci din cauza unei mentalitati zic eu, care se propaga de la om la om si se transmite din generatie in generatie. Unu injura pe altul, ala apoi pe altul, ala apoi se ratoieste la altul si ala apoi se acreste si se apara si daca nu trebuie sa se apere. Si uite asa se creeaza o ATMOSFERA care pana la urma otraveste pe toata lumea.
Am o matusa care traieste in Spania si-i "uraste" pe spanioli pt ca ii trateaza urat pe imigranti, dar cand vine in Romania ghiciti ce zice...nu zambeste lumea pe strada, sunt tare incruntati etc....deci

Reply With Quote
Vechi 06.11.2009, 17:10:58
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Anna, sa nu confundam lucrurile.

Noi romanii si altii (inclusiv sud-amercanii daca vrei) suntem in general asa, din cauza vietii grele, a necazurilor si restrictiilor de zeci de ani de zile.
Observatia este justa. Am ocazia sa percep si eu diferenta.
Dar, stim sa ne si distram si sa fim relaxati si calzi. Poate ca prea mult alcool, care strica.
Sunt doua lucruri separate.
Muncim, alergam, suntem intr-un stres nebun, din cauza lipsurilor si a problemelor care nu se mai rezolva, a lipsurilor materiale.
Ni s-a abrutizat sufletul si trupul. Adta este adevarul.
Dar cand este de distrat...
Si inca mai suntem mai calzi si mai saritori la ajutor decat vesticii.

Vesticii:
Sunt mai relaxati, au viata mai usoara din multe puncte de vedere. De cand au la ei toate gospodariile masina de spalat automata, chiar si pentru vase, supermarket cu toate la nas, ce asistenta,medicala, ce mijloace de transport si salarii?
Au si vesticii necajitii si saracii lor, vai de mama lor, cu bautura, droguri, fara acoperis, copii maltratati.
Dar...nu stiu sa se distreze, nu stiu (multi dintre ei) sa comunice, sa ajute, sa iubeasca. (As vrea sa nu amestecam aici sexul cu iubirea ).

Noi (romanii, bulgarii, etc.) ne luptam si acum cu discriminarea in alte tari, cu lipsa de respect si toleranta fata de noi, cu saracia si lipsa de lucruri elementare ( si in tara si in diaspora).
Reply With Quote
Vechi 06.11.2009, 17:13:23
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Eu sincer nu cred ca ne putem compara cu sud-americanii. (vorbesc in cunostinta de cauza

Reply With Quote
Vechi 06.11.2009, 18:51:43
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Un popor vesel si frumos...un exemplu

Este vorba despre o inregistrare a unui canal TV din Belgia,in sala mare a Garii din Anvers .
Mai mult de 200 de dansatoare si dansatori s-au amestecat cu calatorii si au dansat pe un cantec cunoscut in lumea intreaga.
Calatorii nu au stiut nimic despre aceasta filmare,care a fost facuta cu camere ascunse.
Urmarea ...o sa o vedeti...... .a fost magic.

http://streaming.vtm.be/VTM/opzoekna...NAL_EXPORT.wmv

Edit: Bineinteles ca daca s-ar fi intamplat acest dans in gara din Bucuresti, dispareau toate gentile si bagajele oamenilor =))

Last edited by AndruscaCIM; 06.11.2009 at 18:59:46.
Reply With Quote
Vechi 06.11.2009, 20:27:31
emanouela emanouela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Un popor vesel si frumos...un exemplu

Este vorba despre o inregistrare a unui canal TV din Belgia,in sala mare a Garii din Anvers .
Mai mult de 200 de dansatoare si dansatori s-au amestecat cu calatorii si au dansat pe un cantec cunoscut in lumea intreaga.
Calatorii nu au stiut nimic despre aceasta filmare,care a fost facuta cu camere ascunse.
Urmarea ...o sa o vedeti...... .a fost magic.

http://streaming.vtm.be/VTM/opzoekna...NAL_EXPORT.wmv

Edit: Bineinteles ca daca s-ar fi intamplat acest dans in gara din Bucuresti, dispareau toate gentile si bagajele oamenilor =))
chestiile acestea se intampla frecvent in Belgia...si nu numai belgienii o fac...eu am asistat la in spectacol stradal cu dansuri country sustinut de niste olandezi, langa Atomium....super a fost. si oamenii astia au probleme dar stiu sa si zambeasca si sa daruiasca un zambet fara a-l cere la schimb.
insarcinata fiind, un tanar de 17-18 ani, trecand pe langa mine si sotul meu pe strada, ne-a zambit si ne-a felicitat ca viitori parinti...eu una, am ramas surprinsa foarte placut, ca sa nu mai zic de cedatul locului din fata la market....eu zic ca nu prezenta problemelor face ca romanul sa nu fie amabil si respectuos.
Reply With Quote
Vechi 06.11.2009, 20:52:50
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Floar3 Vezi mesajul
Din contra, mie multi romani imi par exagerat de laudarosi, nu stiu de unde ai dedus tu ca romanii s-ar subestima. Eu mai mereu aud pe la tv, radio sau citesc pe internet discutii intre romani si pana acum aproape toti s-au crezut buricul pamantului: ca "vai domne cate n-am inventat noi", "romanii sunt dăștepții pământului" la ce? la furat? la calcatul in picioare si apoi privitul cu un aer de superioritate regesc?
Pentru ca un om sa obtina o performanta mai buna intr-un anumit domeniu, trebuie criticat si nu incurajat ca astfel sa se instaleze lenea si autosuficienta de sine. Romanii prea sunt scarmanati intre coarne, de asta o ducem asa de 'bine'.
Are dreptate Anca, românii au un complex de inferioritate fata de straini, dar si tu ai dreptate, au un complex de superioritate fata de ceilalti români.

De fapt la nici un alt popor nu cred ca exista atâta dorinta de a epata, de a-i coborî pe ceilalti si a fi invidiat.

Citat:
În prealabil postat de speranta1970 Vezi mesajul
va spun eu, romanii au gura rea si mutra acra, dar se gaseste cat de cat o saminta de bunatate in inima lor, ceea mai greu gasesti la alte natii.
Cred ca e vorba de faptul ca strainii nu se ajuta decât între ei si au dreptate, imigrantii sunt niste invadatori.
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mari Romani lore86 Generalitati 31 31.07.2013 18:30:46
Mentalitatea la romani costel Generalitati 13 12.03.2012 22:04:33
Talentatii romani Scotianul Generalitati 18 13.02.2012 19:25:31
ipocrizia la romani Mari28 Generalitati 1 11.02.2011 16:21:17
ROMÁNI NEDREPTATITI C-tin Teologie si Stiinta 16 12.01.2009 21:45:14