![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci fi sigur ca Moshe este toba de cunostinte ale VT-nt!Traind in Izrael nici nu ai cum sa scapi fara sa ai cunostinte depsre istoria poporului din care faci si al carui teritoriu il aperi si-l stropesti cu singele copiilor tai din armata..insa este modest si in felul lor evreiesc simpatic, as spune smerit...altfel nu ar fi participat cu atita siguranta si in acelasi timp finete in discutii. Daca incetati sa-l mai atacati direct prin anti-evreisme o sa descoperiti un om deosebit de prietenos care are multe povestiri interesante despre ce inseamna sa faci parte din cultura Iudaica Ma intreb de unda ura asta profunda pentru tot ce este evreiesc? Oare de ce nu va puteti observa ca acesta este un automatism care ne indeparteaza de ADEVAR Last edited by andreicozia; 03.11.2009 at 23:06:34. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In rest trebuie sa ai grija la aceste deschideri, sa nu cumva sa te trezesti ca treci, fara sa vrei, dincolo de "usa" deschisa de tine. Si mai banuiesc ca aici nu este locul unde evreul debiteaza orice iar noi, in virtutea unei deschideri culturale, nu avem voie sa-l contrazicem si sa-i suparam astfel ego-ul atotstiutor. Hristos il iubeste si pe acest frate evreu si speram sa se mantuiasca si el! Mult spor! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Toti din cei care au intrat in contact cu "celales" au fost catalogati drepti antisemiti(sau aproape toti)desi sunt nevinovati de postarile lor deoarece multe din ele sunt subiecte scrise de altii,preluate din diferite surse(unii chiar au trait acele evenimente),dar nu stiu cum se face ca numai cele postate de dumneata si de "celales" sunt adevarate iar celelalte nu?Ma intreb si eu de unde atata ura pentru romani? Adevarata cultura este sa-l cunosti pe Dumnezeu,pe mine unul asta ma preocupa cel mai mult ,si mai putin de istoria popoarelor care de multe ori este "fabricata"de regimul aflat la putere.Asa ca mai bine vorbim de istoria religiei ,a bibliei care nu este mincinoasa si dainuie de aproape 2000 de ani,ar fi mai intelept pt noi. Daca doriti sa faceti un bine prietenului d-tra vorbiti-i despreVT si NT,am nadejdea ca o sa aveti mai multa sansa decat noi ceilalti sa-l atrageti intr-o discutie folositoare pentru sufletul lui. |
|
||||
|
||||
![]()
ei, de-ar fi numai evreii cei care ne-au urat... ne urasc de parca le-am lua din avutia lor! Slava Domnului, stam pe locul nostru si nu cautam pricini la altii! dar altii s-au folosit de noi de-a lungul istoriei; ultimii sunt americanii, care ne tarasc in razboiul asta infect din Irak... Ca eu, de-as fi fost lider in Romania, nu as fi fost de acord cu asa ceva. Nu pot sa merg eu sa omor pe altii, chiar daca nu sunt crestini.
Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Destept dar lipsit de logica,ca esti asa suparat SI pe americani ca te-au tarat la razboiul din Irak insa daca reusesti sa te gandesti,cine a trimes soldatii romani in Irak este guvernul tau care a fost ales democratic de cetatenii romani,inclusiv de tine. Atuncia ce iti ramane este sa te urasti pe tine.Eu poate o sa te pot ajuta...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Din pacate fratele meu,unii "crestini"alimenteaza vocabularul "celuiales"prin pozitia pe care si-o asuma de mari iubitori de oameni,fara sa-si dea seama ca face jocul lui.Pur si simplu o dorinta de afirmare.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ai absoluta dreptate. Nu trebuie sa urasti si mai presus de asta nu trebuie sa se dea ocazia ca sa urasti.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Lui Danut 7,Iti pun numai un exemplu cum se intelege VT de evrei si de crestini diferit. Ai amintit de Isaia 7 14 . Uite textul original in ebraica:
תארקו ,ןב תדליו הרה המלעה הנה :תוא ,םכל אוה יינודא ןתיי ןכל די,ז והיעשי .לא ונמיע ומש Ebraica i-mi iese scrisa invers dar nu conteaza, voi traduce cuvant cu cuvant: Asa va da Domnul meu voua semn: uite fata tanara (nu se refera la fecioara sau virgina deloc!) gravida naste un baiat pe care sa-l numiti numele ImanuEl (tradus,Dumnezeu este cu noi) Evreii pretind ca Iisus nu apare deloc in VT si asta este logic deoarece VTa fost scris mii de ani inaitea nasterei lui Iisus. Textele VT sunt asa de ample si de multe ori scrise cu cateva intelesuri asa ca pot sprijini multe teorii, uneori contrare. Eu te asigur ca este vorba de "fata tanara" si de copilul care a nascut si a fost chemat cu un nume in slava lui Dumnezeu. Mai mult ca sigur ca si toate altle ce ai mentionat dunt versii crestine a VT evreu.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Evreii din viata mea | cristipuiu | Intamplari adevarate | 100 | 26.11.2011 02:24:19 |
o intrebare oarecum stupida->Obiceiurile pagane | cristina.c | Generalitati | 5 | 09.04.2010 13:04:38 |
Evreii Mesianici | Danut7 | Generalitati | 0 | 23.01.2010 10:48:28 |
Evreii in Romania. | Evreulcelales | Iudaismul | 2 | 02.10.2009 17:42:50 |
evreii | jezisovi_pivo_nelej | Iudaismul | 28 | 14.07.2009 19:07:27 |
|