![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am cautat pe net despre imigrantii evrei din Romania, din timpul Celui de-al doilea Razboi Mondial, caci stiam ca au existat din acestia si am gasit urmatoarele:
" În perioada celui de-al doilea război mondial, când evreii din Ardealul de Nord ocupat de hortiști erau persecutați de unguri, dr. Moshe Carmilly a ajutat evrei din toată Transilvania să se refugieze în România și apoi să plece spre Palestina. Principala acuzație adusă de către unguri la adresa evreilor era că evreii sunt români. Cu câteva săptămâni înainte de deportarea evreilor din Ardealul de Nord, Moshe Carmilly a sosit la București. A solicitat liderilor comunitari din România, Șef Rabinului [COLOR=#0000ff]Alexandru Șafran[/COLOR], doctorului [COLOR=#0000ff]Wilhelm Filderman[/COLOR] și cunoscutului sionist [COLOR=#0000ff]A.L. Zissu[/COLOR] să-și unească eforturile pentru salvarea evreilor din Nordul Transilvaniei. Șafran a apelat la Nunțiul Papal, dr. Filderman la ambasadorii Statelor Unite, Uniunii Sovietice, Marii Britanii și l-a însoțit pe Carmilly la sediul Crucii Roșii Internaționale din București. Sionistul Zissu a obținut de la autoritățile românești asigurări legale pentru refugiații existenți în România. Cu ajutorul doctorului [COLOR=#0000ff]Raoul Șorban[/COLOR], dr. Carmilly s-a întâlnit cu [COLOR=#0000ff]Iuliu Maniu[/COLOR], care i-a oferit 1200 de vize de intrare în țară pentru evreii refugiați din Cluj, încercând să tranziteze România". [COLOR=#800080][1][/COLOR] "În acele vremuri grele și tulburi, când era cea mai mare nevoie de ajutor, doi episcopi din Transilvania, [COLOR=#0000ff]Iuliu Hossu[/COLOR] și [COLOR=#0000ff]Marton Aron[/COLOR], primul greco-catolic, al doilea romano-catolic, au oferit un exemplu al umanitarismului lor. Pe episcopul Iuliu Hossu nu l-am cunoscut personal. Cei care-l cunoșteau îmi spuneau că era un om înțelept, înzestrat cu însușiri deosebite. Pe lângă înțelegere și inițiativă el era generos și gata de sacrificii... Episcopul Iuliu Hossu și-a concentrat generozitatea într-o Chemare adresată românilor din Ungaria pentru ajutorarea evreilor, text aflat, după mărturia profesorului [COLOR=#0000ff]Raoul Șorban[/COLOR], în arhiva personală a lui Gh. Giurgiu, redactor-șef al ziarului "Ardealul" din Cluj, în anii 1940-1944. Eu însumi, însoțit de Ernest Hatsezgi, l-am vizitat pe ministrul prof. [COLOR=#0000ff]Emil Hațieganu[/COLOR]. Cererea mea a fost să intervină la autoritățile din București în favoarea refugiaților care vor sosi acolo, nu cumva să fie trimiși înapoi", rememorează dr. Moshe Carmilly. [COLOR=#800080][2][/COLOR] Referindu-se la [COLOR=#0000ff]Ion Antonescu[/COLOR], dr. Moshe Carmilly apreciază că acesta: "Neinterferându-se în emigrarea evreilor, închizând ochii, ne-a ajutat. Pe când eram implicat în salvarea evreilor din Ardeal a trimis scrisori către diferite misiuni românești din lume, anunțându-le: „Azi, un vapor plin cu refugiați evrei a părăsit portul Constanța”. A fost neutru, dar de o neutralitate pozitivă." [COLOR=#800080][3][/COLOR] http://ro.wikipedia.org/wiki/Moshe_Carmilly-Weinberger De retinut: Transilvania a facut parte din Ungaria si a fost sub Horty in acea perioada. Si Rabinul Moses Rosen subliniaza in cuvantul sau din filmul facut cu 2 ani inainte de moartea sa, ca evreii din Transilvania au murit, caci nu si-a mai gasit rudele ramase in acea parte a tarii; in schimb a regasit dupa razboi toate rudele din Romania, deci din regat, ceea ce-l face sa traga concluzia ca in Romania nu a fost holocaust. Sa facem totusi aceasta distinctie! Am mai aflat de grupuri de evrei polonezi , care au primit la cativa km de Craiova drept de sedere in acea perioada. Au fost atat de impresionati de atitudinea romanilor, incat au invatat limba romana si de atunci o vorbesc in familiile lor. Romanii, care au vizitat Polonia, au fost invitati in cadrul acelor familii, care ca semn de recunostinta inca vorbesc limba romana in casele lor. |
|
||||
|
||||
![]()
Poti sa ne dai sursele? Nu de alta ci ca nu prea corespunde realitatii. Lasa-ma sa ghicesc. Ai gasit asta la un site care nu recunoaste ca a fost Holocaust.
Daca vei cauta pe Internet ce s-a intamplat evreiimi din Romania in anii 40 a WWII vei gasi alte lucruri. Pentru inceput vezi ce s-a intamplat cu progromurile din Iasi si Bucuresti,cu deportarea de sute de mii de evrei in Transnistria si altele. Evreii romani au pierdut in acele timpuri intre o treime la jumatate din ei. Apropo, Despre acele vapoare care au fost autorizate sa ia evrei la Palestina,desigur ca nu o sa ma crezi dar se stie numai de un vapor cu numele de Struma care a fost torpilat cateva ore de la plecarea lui din Constanta.Germanii au pretins ca rusii au torpilat si rusii invers. Mii de oameni si echipaj s-au inecat. Numai un barbat a reusit sa inoate pana la malul Turc si a fost salvat. Alte vapoare nu au fost torpilate ca nu se poate torpila vapoare care nu au existat.
|
|||
|
|||
![]()
... am dat de aceste informatii scrise:
http://www.romania-israel.com/module...ewtopic&t=2106 [SIZE=4][SIZE=4]una din cele mai crunte tragedii ale evreimii romane: scufundarea in apele turcesti a vasului "Struma". Vasul ridicase ancora din portul Constanta, indreptan-du-se spre Tara Sfanta cu 769 de emigranti.Povestea tragica a "Strumei" a inceput in urma cu 65 de ani, la 12 decembrie 1941. Maresalul Ion Antonescu, ocupat peste cap cu razboiul sau din Rasarit, a acceptat ca un numar cat mai mare de evrei romani sa paraseasca tara si sa plece in Palestina. Circa 27.000 de evrei au reusit sa se imbarce in porturile romanesti Constanta, Braila si Galati, pe cele 47 de ambarcatiuni care au navigat spre Palestina in anii celui de-al Doilea Razboi Mondial. Istoricii inca nu si-au spus ultimul cuvant in aceasta poveste unica in istoria Holocaustului european. Nu e de mirare ca emigrarea devenise o afacere veroasa, exploatata fara mila de apropiatii stapanirii. Porturile romanesti erau unica poarta de salvare nu numai pentru evreii romani, ci si pentru evreii iugoslavi, unguri, polonezi, greci etc., care fugeau de urgia nazista."Struma" nu era un vas sigur: fusese folosit la transporturi de vite si zacea in portul bulgar Varna, urmand sa fie vandut la fier vechi. Peste noapte, insa, vasul a devenit "navigabil" pentru 300 de pasageri. Pe punte si sub puntea vasului s-au inghesuit 769 de evrei, care isi vandusera toate bunurile pentru a plati pretul exorbitant al calatoriei. Ar fi trebuit sa ajunga in prima halta, la Istanbul, dupa 12 ore, insa drumul a durat sapte zile. Calatorii erau infometati si insetati, dar vasului nu i s-a permis sa ancoreze. Nu s-a aprobat aprovizionarea cu alimente si apa a pasagerilor. Intre acestia se aflau si 70 de copii. Englezii, care detineau mandatul asupra Palestinei, le-au sugerat turcilor sa impuna blocada asupra vasului de teama ca evreii, odata debarcati pe tarmul turcesc, si-ar fi putut continua drumul spre Palestina, in masini sau pe jos. Toate incercarile de a indupleca Anglia au fost zadarnice. Inaltul Guvernator britanic Sir Harold McMichael comunica Londrei ca "este foarte important sa nu se permita emigrantilor de pe <<Struma>> sa intre in Palestina". Mecanismul crimei incepuse sa functioneze. La 23 februarie 1942, turcii au scos vasul, care avea carma si motoarele avariate, in afara portului. Era furtuna pe Marea Neagra si "Struma" rezista cu greu valurilor furioase. La 24 februarie 1942, o torpila a scufundat "Struma". Din cei 759 de pasageri, barbati, femei si copii (10 coborasera la Istanbul, fiind in posesia unor pasapoarte britanice), nu s-a salvat decat unul singur, David Stoleru, care a reusit sa inoate pana la tarm. El traieste astazi in Oregon, Statele Unite.Multa vreme s-a crezut ca un submarin german a scufundat vasul. Ulterior, insa, a fost descoperit un document care dovedea ca submarinul sovietic "Sci-213" a lansat torpila, apreciind in mod eronat ca "Struma" transporta marfuri germane sau se ocupa de spionaj. La aflarea tragediei, liderii rezistentei evreiesti din Palestina au lipit pe strazile din Ierusalim afise cu chipul guvernatorului englez si inscriptia "Wanted for murder" (cautat pentru crima). El n-a fost insa judecat dupa incheierea razboiului, nici armatorul grec Pandelis nu a fost judecat, precum n-au fost pedepsiti nici romanii si evreii care, din cupiditate si iresponsabilitate, au admis sa urce pe vas un numar dublu de pasageri fata de cel cu care "Struma" putea sa navigheze.La inaugurarea Muzeului "Struma" din Beer-Sheva au fost aprinse 769 de candele in memoria celor disparuti. Au luat cuvantul ministri, generali, rabini, istorici, primarul orasului Beer-Sheva, dar si ambasadoarea Romaniei in Israel, dr. Valeria Mariana Stoica. Tesu SOLOMOVICI, Ierusalim Aceasta este deci istoria trista a mortii celor 759 de evrei, care au pierit pe Stroma. Totusi nu au pierit din cauza romanilor, dupa cum scrie mai sus. De remarcat si faptul ca se vorbeste de 27.000 de evrei, care s-au imbarcat din portul Constanta! Sa incercam sa aducem adevarul, pastrand o nota de obiectivitate! [/SIZE][/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu o faci tinzi sa cazi in capcana automatismului de a folosi minciuni atisemite din marea varietate culturala antisemitica. Crede-ma nici nu-ti dai seama cit de mult se minte! In legatura cu vaporul(rele)torpilate , ce spune un evreu care a trait acele momente( si care corespund cu ce am aflat eu direct de la martori) este mult mai credibil decit sursele "evreiesti" date de Ancah |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Struma_(ship) http://wapedia.mobi/ro/Struma http://www.jew-focsani.com/ro/istoria_evreilor4.html http://www.respiro.org/Issue4/FILM_S...lianTanase.htm |
|
|||
|
|||
![]()
"Fără motor, Struma este lăsată în derivă în Marea Neagra. La 24 februarie, la 9 dimineața, un submarin sovietic torpilează vasul. Apele sunt extrem de reci. Rezultatul 769 morți. Un singur supraviețuitor, un tînăr de 18 ani, David Stoliar din București. El ajunge la mal, este reținut cîteva săptămîni de autorități. Se fac investigații, apoi este lăsat să plece în Palestina. "
In mod clar este alegerea mea... si SUB NICI O FORMA eu nu voi accepta vreodata o marturie mincinoasa scrisa sub forma de scenariu de slugile mioritice ale americanilor. Atit iti spun draga Anca, sa nu iti inchipui vreodata ca eu voi crede idioteniile antisemitice si pseudo-istorice care le vehiculeaza o tara-sluga!..asa cum este Romania la ora actuala prin conducatorii ei. Pacat de poporul nostru care este de treaba dar care nu are nici o sansa in fata acestor nemernici care sunt ca o caracatita, infiltrati in toate domeniile publice si culturale! Ai facut bine ca ai plecat la timp! Uite, desi n-ar trebui, iti dau un indiciu de minciuna crasa: Vasul Struma in mod vadit a fost readus in Marea Neagra pentru a fi torpilat de Nazisti. De ce ar fi re-adus turcii cu englezii un vas plin de emigranti evrei(chipurile neacceptati la granita turceasca) daca nu din antisemitism- ucigas pentru a fi serviti PE PLATOU SUBMARINELOR GERMANE. Este de ris faptul ca se poate crede ca rusii ar fi avut ceva de a face cu un vas plin de emigranti, de ce cu ce scop, nu face absolut nici un sens decit de denigrare si lingusire a acestor pseudo-scriitorasi-lichele isterizate pe linga conducerea de stat si a americanilor, de ce?..pentru a fi bagate-n seama pe la nu stiu ce Palm d-Or sau expozitii si premii satesti de prin Germania sau Franta In caz ca nu stii si o sa-ti confirme si Moshe, toata Europa "civilizata" le refuza intrarea! Chiar si americanii le-au creat mari probleme de emigrare pentru o perioada considerabila de timp. Mai tirziu cind s-a ingrosat gluma cu Aushwitz-ele din Polonia, au bagat-o pe mineca si au inceput sa-i accepte!...dar pina atunci erau considerati ( din isterie si ura colectiva) ca fiind paria, leprosi ...si crede-ma ca nu este in interesul mintuirii si sfinteniei tale de care faci atita caz si distribui atita "iubire in jur" sa aderi la o minciuna care tot creste despre acest mare popor! Last edited by andreicozia; 02.11.2009 at 21:49:25. |
|
|||
|
|||
![]()
Andrei, daca ai tu link-uri mai credibile, atunci te rog, pune-le aici.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce-i aia link, ce sa spun ne-am modernizat si acum credem in tot ce PARE frumos invelit cu chenare sclipitoare. Anca, tu ai o virsta! cum poti sa mai crezi ca devi DOCUMENTATA din prostiile care se vehiculeaza pe Net! ce inseamna expresia " Mai documenteaza-te!" priveste doar de unde te documentezi tu! Eu stiu ca tu iti pui baza foarte mult pe MANUAL! pe carti, insa trebuie sa realizezi ca se minte foarte mult. Crezi ca daca scrie undeva Wikipedia, gata eu o sa ma inchin la acea "documentare" Parerea mea |
|
|||
|
|||
![]()
Din pacate nu am aceasta posibilitate, caci rudele mele au fost de alte natii decat evrei si nu au participat la holocaust, nici activ si nici ca victime. Si apoi eu nu vorbesc cu mortii...
Deci singura posibilitate de informare e de a citi istorie si plangerile urmasilor celor disparuti in holocaust. Dar vad ca si pe acestea din urma le respingi, desi stii f bine, ca multi evrei sunt originari de pe teritoriul Romaniei, cunoscand limba romana; astfel ii putem si intelege. Am ales special declaratiile scrise de evrei, ca sa fie credibile. Ele nu s-au contrazis cu articolele din ziare, aparute in Romania sau in alta parte. Ceea ce ma intereseaza pe mine, e partea reala de vina a romanilor si nu accept acuzatii gratuite. Tocmai de aceea am folosit putin din timpul meu, inainte de a scrie la acest topic. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fiara bolșevică, Holocaustul roșu, Genocidul comunist | doctor_faustus | Generalitati | 28 | 12.02.2013 09:39:16 |
|