Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.10.2009, 17:02:41
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Asta intrebam si eu intr-un fir mai vechi. Eu am mers mai departe si am intrebat de ce diversele credinte au prins in anumite tari si de ce anumite popoare sunt sistematic in greutati in timp ce altele stau bine (economic, politic, etc.).
De ce Iisus nu a fost trimes in Europa, sau de ce a fost ales Israelul, de ce unele popoare (crestine de altfel) o duc rau, de ce ortodoxia = saracie, catolicismul = bogatie si alte intrebari fara raspuns inca.
Probabil e inca unul din "misterele" cu care credinciosii adevarati prefera sa nu-si bata capul.
Vechi 11.10.2009, 17:38:03
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit De ce Dumnezeu a ...?

Doamne-ajuta!

Este justificat sa ne dorim sa stim "De ce Dumnezeu a ...?". Insa, nu in orice conditii. Este, poate, cea mai complicata provocare. Stim ca timpul si sistemul cartezian, din care cu mare greutate reusim sa ne desprindem logica, nu au acoperire pentru explicatii ce tind spre acea parte a lumii pe care nu o vedem cu totii. De exemplu: orice Sfant este, printre altele, ubicuu. Stim ca o parte dintre ei au pregustat, intr-un fel sau altul inca din viata aceasta, viata de dincolo. Stim din Sfanta Scriptura si de la Sfintii Parinti esentialul despre Cale, Adevar si Viata. Cred ca intrebari ca aceasta ne pun intr-o pozitie pe care s-ar putea sa nu o meritam. Cred ca e bine sa vrem sa stim cat mai multe despre Dumnezeu, dar sa incercam sa studiem organizat si in conditiile in care ii implinim modelul. Dumnezeu Cuvantul ne-a invitat spre desavarsire, dar ne-a spus si cum se poate aceasta. Ori, noi vrem uneori sa aflam inainte de a fi pregatiti a sti. Iata ce spune Sfantul Marcu Ascetul: "Domnul e ascuns in poruncile Sale. Si cei ce-L cauta pe El, Il gasesc pe masura implinirii lor." In acest fel ne risipim intre nenumarati "DE CE" si ajungem niciunde. Noi nu suntem pregatiti sa administram cu folos cele ce stim! Mai cuminte mi se pare sa vrem sa stim, dar sa avem rabdare sa cerem a sti la masura la care suntem pregatiti a intelege si a ne asuma. Si, mai ales la masura la care ne trebuie. Vezi cazul tragic al lui Scarlat Demetrescu.

Oricum, "De ce Dumnezeu a ...?" imi pare cea mai dificila intrebare pentru ca, aproape imperceptibil, ne aseaza pe o muchie de cutit. Fara curatenie si echilibru interior exista riscul de a cadea de pe acest drum ingust sub povara celor aflate. Sa ne aducem aminte si episodul in care Iisus Hristos il invita pe Petru sa mearga pe apa.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."

Last edited by laurschepsis; 11.10.2009 at 18:16:14.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 13:43:00
tot-Laurentiu's Avatar
tot-Laurentiu tot-Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2008
Implicit

https://www.crestinortodox.ro

Last edited by tot-Laurentiu; 06.07.2019 at 02:05:29.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 16:14:07
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit 59 de ani sunt in Israel

Citat:
În prealabil postat de tot-Laurentiu Vezi mesajul
Te contrazic ...in Israel este foarte prezent crestinismul numai ca nu este imbratzishat de evrei...sunt foarte multe biserici si manastiri ortodoxe, incepand de la cele romanesti, grecesti, rusesti..(in majoritatea locurilor unde sau petrecut evenimentele din Noul Testamentet cu Mantuitorul Iisus Hristos si Maica Sa, apostolii etc +catolice sunt destule...Numai ca evreii ii urasc pe crestini...cand vad un preot ortodox isi intorc fatza in alta parte shi uneori scuipa.
si niciodata nu am vazut sau auzit ca cineva a scuipat cu scarba cand a trecut pe langa un preot si nu i-mi ramane sa zic ca dumneata nu esti adeptul adevarului.
Ce scri este copilaresc si nu din cunoasterea situatiei.

La intrebarea care este si titlul acestei discutii, "De ce Israel?" eu cred ca raspunsul este foarte simplu si ma mira ca credinciosii crestini dintre voi nu l-au stiut:
Israelul a fost tara evreilor si tara asta se afla unde se afla si nu in Europa. Mantuitorul vostru,Iisus Hristos a fost evreu din poporul evreilor si toata viata lui a trecut-o in Israel.
Nu as vrea sa fiu crezut mojic sau obraznic dar in timpul Lui, multe popoare din Europa "inca nu s-au dat jos din copaci", Roma era decadenta , Grecia era "pe podea" si Barbarii, Vandalii,Hunii,Maghiarii, Slavi si altii inca nu s-au potolit si nu si-au gasit locul .
Cat despre "Buricul lumii" vreau sa va asigur ca nu se afla in Israel mai mult decat la Meca ,la Vatican sau in Paris unde este insemnat buricul lumii intr-o mare catedrala.
Vechi 12.10.2009, 16:41:27
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
La intrebarea care este si titlul acestei discutii, "De ce Israel?" eu cred ca raspunsul este foarte simplu si ma mira ca credinciosii crestini dintre voi nu l-au stiut:
Israelul a fost tara evreilor si tara asta se afla unde se afla si nu in Europa. Mantuitorul vostru,Iisus Hristos a fost evreu din poporul evreilor si toata viata lui a trecut-o in Israel.
Nu cred c-ai inteles dilema. Israel nu e poporul ales pentru ca Iisus a fost evreu, ci Iisus a fost evreu pentru ca Israel a post poporul ales. Sau cel putin asa pare. Evreii comunicau de cateva mii de ani cu DUmnezeu, inainte de aparitia lui Iisus, nu?
Vechi 27.10.2009, 17:48:14
tot-Laurentiu's Avatar
Senior Member

Implicit

Last edited by tot-Laurentiu; 06.07.2019 at 01:11:54.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2009, 18:25:59
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Mantuitorul Hristos (Cuvantul lui Dumnezeu [baga bine la bibilica]– Calea, Adevarul si Viata)

Cand i-a numit insusi Dumnezeu Cuvantul pe iudei fiii diavolului…
Hristos cind i-a numit fii diavolului el statea in fata Sinedriului nu in fata poporului" deci sa nu exageram CUM NE CONVINE! punind paie pe focul anti --semitismului

Gindeste-te ca daca ar fi inclus pe TOTI evreii in aceeasi oala si ar fi fost toti fii de catele sau diavoli atunci si El, evreu fiind ar fi fost la fel nu fiul lui Dumnezeu ci fiul celor a caror tata este diavolul.
Ne trebuie doar un pic de discernamint

Pe de alta parte CHIAR IIsus ne spune de ce a fost trimis in Izrael intr-un raspuns de-al lui

"Eu am venit sa vindec pe cei bolnavi nu pe cei sanatosi"...referinduse la cit de invirtosat, mindru si afurisit este poporul evreu

De aceea nu s-a nascut in Elvetia!
Reply With Quote
Vechi 27.10.2009, 22:30:22
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Cu totii stim ca Mantuitorul nostru Iisus Hristos a trait in Israel ,Ierusalim si Si-a a petrecut acolo viata,dar de ce tocmai Israel a fost ales? Vedeti acum ce este in Israel si in zona aceea,atentate, razboaie,acolo nu este crestinismul.Oare de ce? Chiar in orasul sfant ,chiar oamenii aceia nu au invatat nimic si au o religie total gresita.Crestinismul nu prea este prezent acolo.Dar de ce Israel si nu Franta? Germania? Italia? Brazilia?
Daca ar fi ales alta tara, cu siguranta am fi intrebat: "De ce a ales Domnul tara X ?"

Israelul are o foarte lunga istorie. Simt ca totul a inceput cu Avraam.
Avraam era poate chiar unicul ce avea o credinta monoteista in lumea politeista de atunci. Restul este firesc.

Relele din Israel sunt urmarea vointei lor libere: "Sangele Lui asupra noastra si asupra copiilor nostri."
Aceasta este sentinta data de ei insisi lorusi, inainte cu o clipa de Rastignirea lui Hristos.

Reply With Quote
Vechi 27.10.2009, 23:08:48
tot-Laurentiu's Avatar
Senior Member

Implicit

Last edited by tot-Laurentiu; 06.07.2019 at 01:11:11.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2009, 15:18:31
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Asa iti imaginezi tu....
cum iti comvine...Hristos a spus-o clar vezi scris in Scriptura si tot negi.
Se referea la iudeii care veneau in templu sa-L ispiteasca inca nu era in fata Sinedriului...

Hristos s-a nascut in Israel pentru ca trebuia sa implineasca proorociile din V.T. si fagaduintele pe care le facuse Dumnezeu iudeilor.
Altfel evreii nu l-ar fi recunoscut ca Mesia....chiar si asa nu l-au primit cu toate ca a implinit toate proorociile din Vechiul Testament cu privire la El.
Pentru ca Dumnezeu nu este mincinos.

A vrut ca ei sa-si de-a seama, a vrut sa respecte orice promisiune pe care le-a facut-o iudeilor ca sa-l recunoasca mai usor...dar ei tot nu l-au primit.

Mantuitorul Iisus Hristos spune destul de explicit: Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci și ucizi cu pietre pe cei trimiși la tine, de câte ori am voit să adun pe fiii tăi, cum adună pasărea puii săi sub aripi, dar n-ați voit.

Iată vi se lasă casa voastră pustie, că adevărat grăiesc vouă. Nu Mă veți mai vedea până ce va veni vremea când veți zice: Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului!
(Luca 13, 34-35)

Si arata cum il vor imbratisa pe Antihrist caci spune Mantuitorul Hristos destul de clar:

"Eu am venit în numele Tatălui Meu și voi nu Mă primiți; dacă va veni altul în numele său, pe acela îl veți primi."
(Ioan Cap. 5, 43)

Si iata ca Dumnezeu si acum isi respecta promisiunea si i-a adunat de printre popoare de unde erau risipiti si-au infiintat stat si le-a dat Dumnezeu toate cate au avut inainte dar tot nemultumiti sunt.

De aceea cum se va arata Antihrist si-l vor pune rege pentru ca ei doresc sa stapaneasca peste toate celelalte natii doresc un imparat care sa le supuna lor celelalte popoare....

Acesta va fi Antihrist, Semnul Sfarsitului imparatul pe care ei de mult timp si-l doresc.
Iar odata cu venirea lui Hristos va fi sfarsitul tuturor imparatiilor pamantului.
Pentru ca va veni Imparatia lui Dumnezeu.

Vezi si ce spune Parintele Arsenie Boca despre "Strâmbarea Ideii Mesianice" ...poate te mai luminezi:

http://vestitorul.blogspot.com/2009/...mesianice.html

Si baga bine la bibilica Dumnezeu nu are nationalitate el este acelasi pentru toti oameni care vor sa-l primeasca cu inima deschisa. Iar toti oamenii se trag din Adam si Eva fie ca sunt evrei fie ca nu sunt.

Faza cu nationalitatea lui Dumnezeu este bagata tot de evrei.
De unde ai scos ideea nationalitatii lui DUMNEZEU?
Nici evreii nu-l considera evreu, uite intreaba-l pe Moshe!
Iisus Hristos insa era EVREU, sau tu esti din cei care-l considera ca "a purces" din Dacia?
Era fiul timplarului Iosif si a tarancii Maria( ca doar nu era o nobila asa cum apare in picturile flamande) care muncea din greu la cimp in tara Iudeea deci asta-l face e v r e u! Faptul ca s-a adresat intregii lumi si a promovat globalismul, iubirea si pacea intre toti oamenii este ceva ce tine de transformarea lui ulterioara.

Referitor la poporul iudeu, gresesti amarnic din lipsa unor cunostinte de BAZA in psihologie umana precum gresesc fanaticii, inchizitia si toti care s-au napustit asupra lor in acesti 2000 de ani.

DE FIECARE DATA CIND SE ADRESEAZA IUDEILOR el de fapt se adreseaza celor care au putere asupra poporului( acelasi popor SLAB ca si romanii, americanii, eschimosii, etc), a si le manipuleaza opiniile adica CONDUCEREA DE STAT, Sinedriul, asa cum si tu esti manipulat astazi de lingaii si panaramele corupte din guvern.

Cum iti explici ca Hristos se adreseaza de nenumarate ori poporului de dealuri si cimpii, umple vaile de oameni care ascultau cu dragoste ceea ce ii invata si ajungeau sa-l iubeasca dupa care peste citeva zile tot acestia( ca altii nu erau) la INDEMNUL "PARTIDULUI" toti ca unul incep sa zbiere, Il alegem de criminalul de Barabas!, ia-i gitul lui Hristos, crucifica-l!!..unul n-a mai zis nici pis!

Cum iti explici acest fenomen psihologic vorbind?
Tu te vezi pe tine facind altfel?...sau probabil te consideri deasupra tuturor ca oi fi cu studii teologice si consideri ca AUTOMAT astfel devi mai luminat

Te rog nu-mi mai da exemple din scrierile Par Boca...este mult prea caustic si tinde spre fundamentalism religios( si asta este departe de invataturile INCLUSIVISTE ale lui Hristos, El nu a promovat un club privat REGIONAL de VIP-uri), deci, ca urmare tinzind spre o lipsa de obiectivitate si in acelasi timp da apa la moara fanaticilor si habotnicilor

Antihristul? uite-te TU la tine si ce faci cu MARE atentie si trezvie si vezi in cite feluri deja il imbratisezi pe Antihrist

Last edited by andreicozia; 28.10.2009 at 15:20:49.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istoria Statului Israel Evreulcelales Iudaismul 75 16.10.2012 22:44:52
Israel-poporul ales piticul96 Reguli generale de utilizare a forumului 45 12.06.2012 17:33:05
jaf in Israel Ioana-Andreea Generalitati 1 11.10.2010 12:22:36
Sema Israel! dorstor Iudaismul 10 11.10.2010 12:08:03
Ati fost vreodata in Israel? BogdanF Generalitati 3 16.09.2008 17:43:47