Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Aveți grijă, ați dat un răspuns emoțional nu rațional. Nu uitați însă:
12. "Unele căi par drepte în ochii omului, dar sfârșitul lor sunt căile morții." (Pildele 14)
Am avea-o și noi de nu ar veni în conflict în unele chestiuni cu prima sursă. Dacă Biblia (Cuvântul lui Dumnezeu) este Adevăr 100%, Sfânta Tradiție are scăpări (unele le recunoașteți si dvs). Eu nu-mi pot fundamenta credința pe o sursă incertă, nu-mi pot zidi casa spirituală pe nisipul mișcător al filosofiei și tradiției omenești. Mă mulțumesc cu Stânca Veacurilor - Hristos.
|
In Sfanta Traditie nu intra toate cartile si parerile (teologumene) Sfintilor, ci doar invatatura care a fost crezuta, marturisita de catre toti crestinii din toate timpurile si toate locurile si certificata de Biserica (stalpul si temelia adevarului care a nascut Biblia si Sfanta Traditie) in cele 7 Sinoade Ecumenice care au conceput mai multe canoane incepand cu sinodul apostolic din anul 50 in care s-au luat cateva hotarari. Voi insiva, adventistii si celelalte secte aveti asemenea sinoade numite congres in care luati tot felul de hotarari valabile pentru toti ai vostri.