Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.10.2009, 22:14:00
gugustiucul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
E clar,cand vorbesc despre existenta duhurilor dupa moarte,gata sari ca ars ca este vorba despre spiritism.Eu am spus si o spun a mia oara ca a sustine existenta sufletului,a duhului dupa moarte nu inseamna a crede in spiritism.Daca ar fi asa,ar trebui sa il faci si pe Petru spiritist.
.
Nu Sfantul Apostol Petru este spiritist, ci cei care talmacesc invataturile sale incurajand spiritismul (vorbirea cu mortii).
Vechi 24.10.2009, 22:16:28
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

gugustiucul(stilul tau imi miroase a condor :),esti ignorant,am spus si cand a fost predicata Evanghelia "celor morti",si anume cand Isus,dupa ce a murit in trup "a predicat duhurilor din inchisoare".Nu a vorbit nimeni viu cu mortii in sedinte spiritiste.Sa fim seriosi.
Vechi 24.10.2009, 22:19:51
Senior Member

Implicit

Petru nici nu trebuie interpretat,el este foarte clar.Tu il interpretezi poate,eu iau versetul asa cum este.Eu nu incurajez vorbirea cu mortii.Hai ca devii ridicol.Cauta argumente serioase biblice si nu mai vorbi despre altii fara temei.Eu cu gura mea am spus ca nu incurajez spiritismul.Sa lasam aceste strategii,care au menirea sa devieze de la subiect.Devii penibil.Eu aduc fapte biblice tu vii cu aluzii.
Vechi 24.10.2009, 22:24:43
Senior Member

Implicit

Desi e un lucru serios,trebuie sa spun ca esti amuzant.Cica eu il talmacesc.Unde il talmacesc,ca eu iau versetul asa cum este,daca il interpretam poate puteai sa spui ca il talmacesc.Trebuie sa constat ca Iustin45 a avut dreptate cand m-a avertizat.Din pacate.
Vechi 24.10.2009, 22:29:07
gugustiucul
Guest

Implicit

Citat:
gugustiucul(stilul tau imi miroase a condor :)
Cum ti-ai dat seama?

Citat:
,esti ignorant,am spus si cand a fost predicata Evanghelia "celor morti",si anume cand Isus,dupa ce a murit in trup "a predicat duhurilor din inchisoare".Nu a vorbit nimeni viu cu mortii in sedinte spiritiste.Sa fim seriosi.
Chiar nu a vorbit nimeni viu cu mortii? Parca sustineai ca Domnul Iisus Hristos (cel viu) a vorbit cu Moise (cel mort) pe muntele schimbarii la fata. Nici asta nu se cheama spiritism?
Vechi 24.10.2009, 22:32:40
Senior Member

Implicit

Da,clar manevre disperate de deviere de la subiect.Biblia nu spune altfel.Biblia nu spune ca Moise a inviat.Punct.Biblia spune ca Moise a aparut cu Ilie la schimbarea la fata.Punct.Dincolo de aceste lucruri fiecare sa creada ce vrea.
Vechi 24.10.2009, 22:35:56
gugustiucul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Bravo d-le Condor, dar ati uitat să ne precizați unde anume în aceste versete se vorbește despre inexistența sufletului după moartea trupului? În care verset?

Bravo domnule Ovidiu. Faceti progrese. Ati trecut de faza cu minciunile si insinuarile mincinoase. Ati ajuns sa luati o postare a lui "peetor" si sa o puneti in carca mea. Vedeti postarea dvs. cu nr. 1443. Versetele pe care le-a postat "peetor", apar ca si cum ar fi postate de mine (condor), si va permiteti sa-mi cereti apoi sa le explic.
Vechi 24.10.2009, 22:40:13
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Gugustiucule, imi raspunzi te rog la o intrebare simplă?
Ce se intampla cu duhul omului in invataura adventista, imediat dupa moartea trupului?
Moare si duhul sau doar "nu mai exista conștient" și în acest caz care este existenta lui?
Si de ce evitați tot timpul să spuneti pe față că voi credeti in moartea sufletului odata cu moartea trupului și va folositi de expresii de genul "nu mai exista constient"?
Vechi 24.10.2009, 22:40:44
Senior Member

Implicit

Cand am spus ca "Nu a vorbit nimeni viu cu mortii in sedinte spiritiste.Sa fim seriosi." m-am referit la versetul de fata.Dar tu ce sa faci acum?Te agati de orice iti vine la indemana.
Au vorbit multi in sedinte spiritiste.Ca exemplu Saul.Ca nu a fost Samuel cel cu care a vorbit asta e o alta problema.Tot nu mi-ai raspuns la intrebarea:Cu cine va fi Saul maine in Locuinta mortilor,daca nu Samuel a fost cel cu care a vorbit si daca intre moarte si inviere nu exista nimic?
1 Samuel 28:19 Și chiar Domnul va da pe Israel împreună cu tine în mâinile Filistenilor. MAINE, tu și fiii tăi, veți fi împreună cu mine și Domnul va da tabăra lui Israel în mâinile Filistenilor."
Schimbarea la fata daca tu o numesti spiritism este grav(eu nu am facut-o).La sedintele spiritiste vorbim despre forte malefice.Dar cum poti sa spui asta cand Isus a vorbit cu Moise,iar Biblia ce-i drept nu vorbeste despre o inviere a lui Moise?
Dar eu tot mai astept raspuns la intrebarea despre ingeri.Amani-amani,dar amanarea pentru mine e un semn ca nu iti convine raspunsul si inca mai cauti "manevre disperate".
Vechi 24.10.2009, 22:43:10
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gugustiucul
Bravo domnule Ovidiu. Faceti progrese. Ati trecut de faza cu minciunile si insinuarile mincinoase. Ati ajuns sa luati o postare a lui "peetor" si sa o puneti in carca mea.
Aha, deci bătrânul condor inaripat s-a transformat în guguștiuc.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17