![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Este mai de preț pentru că aceasta dă măsura vieții ce a trăit-o omul. A murit întru Hristos, ori a murit departe de El? Natura analoagă a celei de-a doua propoziții cu cea dintâi e clară când e înțeles faptul că persoana care trăiește onorabil și se bucură de o reputație bună nu are de ce să se teamă de moarte. La naștere, viața îi stă înainte și nu cunoaște nimic despre capcanele, dezamăgirile, durerile și înfrângerile ei.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa revenim la tema topicului,iti mai aduc in prim plan un verset biblic.
1 Petru 4:6 Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia și celor morți, pentru ca să fie judecați ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu, în duh. Cum adica a fost vestita Evanghelia celor morti daca intre moarte si inviere tu spui ca nu mai exista nimic? Acest verset ii apartine lui Petru,acelasi care vorbea despre "duhuri din inchisoare".Cred ca esti constient ca este vorba despre momentul cand Isus dupa ce a murit in trup,a plecat si "le-a predicat duhurilor din inchisoare."Am vazut ca folosesti traducerea Cornilescu,daca o sa citesti 1 Petru 3:19 si 1 Petru 4:6 o sa ai concluzia sa vezi trimiteri reciproce.Sa nu vii sa spui ca se referea la faptul ca Evanghelia a fost vestita celor morti cand erau in viata.Nu ai dreptate daca citesti tot contextul,inclusiv pasajul din 1 Petru 3:18-20.Petru este din nou clar,pentru ca daca Evanghelia ar fi fost vestita celor morti pe cand inca erau in viata,atunci se putea sa "traiasca dupa Dumnezeu si in trup si in duh",nu numai in duh cum spune Petru.Dar ei au murit(prin moarte intelegem despartirea duhului de trup asa cum spune biblia),de aceea vor fi judecati "ca oameni in trup".Ceea ce mi se pare revelator in tot acest verset este urmatoarea parte:"dar să trăiască după Dumnezeu, în duh."Cum sa mai traiasca daca ei au murit?Raspunsul este simplu:IN DUH.Deci concluzia revelatorie este :duhurile continua sa mai traiasca si dupa moartea trupeasca. |
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa revenim la tema topicului,iti mai aduc in prim plan un verset biblic.
1 Petru 4:6 Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia și celor morți, pentru ca să fie judecați ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu, în duh. Cum adica a fost vestita Evanghelia celor morti daca intre moarte si inviere tu spui ca nu mai exista nimic? Acest verset ii apartine lui Petru,acelasi care vorbea despre "duhuri din inchisoare".Cred ca esti constient ca este vorba despre momentul cand Isus dupa ce a murit in trup,a plecat si "le-a predicat duhurilor din inchisoare."Am vazut ca folosesti traducerea Cornilescu,daca o sa citesti 1 Petru 3:19 si 1 Petru 4:6 o sa ai surpriza sa vezi trimiteri reciproce.Sa nu vii sa spui ca se referea la faptul ca Evanghelia a fost vestita celor morti cand erau in viata.Nu ai dreptate daca citesti tot contextul,inclusiv pasajul din 1 Petru 3:18-20.Petru este din nou clar,pentru ca daca Evanghelia ar fi fost vestita celor morti pe cand inca erau in viata,atunci se putea sa "traiasca dupa Dumnezeu si in trup si in duh",nu numai in duh cum spune Petru.Dar ei au murit(prin moarte intelegem despartirea duhului de trup asa cum spune biblia),de aceea vor fi judecati "ca oameni in trup".Ceea ce mi se pare revelator in tot acest verset este urmatoarea parte:"dar să trăiască după Dumnezeu, în duh."Cum sa mai traiasca daca ei au murit?Raspunsul este simplu:IN DUH.Deci concluzia revelatorie este :duhurile continua sa mai traiasca si dupa moartea trupeasca. |
|
|||
|
|||
![]()
scuze pentru repostare,a fost o problema tehnica.
|
|
|||
|
|||
![]()
Stai linistit ca oricum o sa gaseasca el un refugiu sau ceva cu care sa ocoleasca esenta intrebarii tale caci asa ne-a facut de mai bine de un an sau doi, aratand cat de "sincer" este. Pe el nu-l intereseaza adevarul, ci sa faca prozeliti sau sa ne puna in dificultate, aratand cat de ,,tare,, e EL in fata noastra, fapt care ii da bucuria draceasca a mandriei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum explici versetele astea: "Pentru orice lucru este un timp și o judecată; că mare este nenorocirea care apasă asupra omului, De vreme ce el nu poate să știe mai dinainte ceea ce se va întâmpla. Oare, cine îi va da de știre ceea ce va fi cu el? Omul nu este stăpân pe duhul său de viață, ca să-l poată opri; la fel nu este stăpân pe ziua morții și în această luptă nu încape amânare. Nelegiuirea nu va scăpa pe cel care o săvârșește." Ecclesiastul 8:6-8 " Și te temi să mai urci colina și spaimele pândesc în cale și capul se face alb ca floarea de migdal și lăcusta sprintenă se face grea și toți mugurii s-au deschis, fiindcă omul merge la locașul său de veci și bocitoarele dau târcoale pe uliță; Mai înainte ca să se rupă funia de argint și să se spargă vasul de aur și să se strice ulciorul la izvor și să se sfărâme roata fântânii, Și ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiastul 12:5-7 "Căci soarta omului și soarta dobitocului este aceeași: precum moare unul, moare și celălalt și toți au un singur duh de viată, iar omul nu are nimic mai mult decât dobitocul. Și totul este deșertăciune! Amândoi merg în același loc: amândoi au ieșit din pulbere și amândoi în pulbere se întorc. Cine știe dacă duhul omului se urcă în sus și duhul dobitocului se coboară în jos către pământ? Și mi-am dat seama că nimic nu este mai de preț pentru om decât să se bucure de lucrurile sale, că aceasta este partea lui, fiindcă cine îi va da lui putere să mai vadă ceea ce se va întâmpla în urma lui? " Ecclesiastul 3:19-22 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar nu mă supăr nici dacă âvoi folosiți termenul de duh. Biblia ortodoxa: Eclesiastul 12:7 "până nu se întoarce țărâna în pământ așa cum a fost, și sufletul la Dumnezeu, Cel care l-a dat." Biblia sectantă: Eclesiastul 12:7 "până nu se întoarce țărâna în pământ, cum a fost, și până nu se întoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat." Nu există nici o diferenta de semnificatie intre cele două versete. Iar intrebarea mea nu era legata de termenul pe care il folositi voi, duh, suflet sau spirit. DEX: duh (dúhuri), s.n. – 1. Respirație, suflare. – 2. Suflet, spirit. – 3. Spirit, suflet fără trup Reiau: Citat:
Citat:
Eu nu am facut decat sa reiau ceea ce îi învață secta adventistă pe adeptii ei: adică pe de o parte le spune că sufletul (duhul) nu mai exista constient odata cu trupul, iar pe de alta parte adventistii evtă să afirme direct că ei cred ca sufletul (sau duhul) omului moare odată cu omul. In acest caz care e starea duhului după moartea trupului? Astept in continuare raspuns.
Singurul scop al vieții e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (sf. Calinic) Last edited by ovidiu-s; 24.10.2009 at 21:56:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ceea ce am scris este pentru adventiști ca tricesimusseptimus care se încurcă în propriile lui argumente și vrea tot timpul sa devieze de la subiect. Aceasta e o lipsă crasă de coeziune a doctrinei sectei lor, adică pe de o parte propovăduiesc că sufletul nu mai exista constient odata cu moartea trupului, iar pe de alta parte adventistii evită să afirme ceea ce cred ei, adică sufletul (sau duhul) omului moare odată cu trupul, pentru că dacă spun direct lucrul acesta contrazic Atotputernicia lui Dumnezeu care a suflat asupra omului, suflare de viată, deci omul este si altceva decat trup. Genesa 2.7 "Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie."
|
|||
|
|||
![]()
E clar,cand vorbesc despre existenta duhurilor dupa moarte,gata sari ca ars ca este vorba despre spiritism.Eu am spus si o spun a mia oara ca a sustine existenta sufletului,a duhului dupa moarte nu inseamna a crede in spiritism.Daca ar fi asa,ar trebui sa il faci si pe Petru spiritist.
Eu din atatea discutii nu pot sa inteleg cata indarjire pentru a sustine un lucru pe care biblia nu il spune(sufletele mor).Pai citeste versetul cum ti-am spus,eu ti-am adus si explicatii desi ele va jignesc intelectul pentru ca sunt sigur ca si voi le vedeti desi nu vreti,doar sustineti ca sa nu se zica ca cedati.Ti-am spus ca nu este vorba ca le-a vestit celor morti cand erau in viata.E ridicol sa sustii asta,pentru ca Petru afirma clar :"pentru ca să fie judecați ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu, IN DUH."Deci vor fi judecati ca oameni in trup,dar sa traiasca nu in trup,ci in duh. Macar daca vrei sa ma contrazici vina cu argumente serioase nu cu paranoia spiritismului.Nu ma faci doar pe mine spiritist,in fata acestui verset il faci si pe Petru spiritist.Poate eu nu ma supar,dar nu este bine sa vorbim asa despre apostoli pe care indiferent de religie,toti crestinii ii respecta. Last edited by Totpeetor; 24.10.2009 at 22:11:44. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 3 | 04.05.2010 21:29:27 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 1 | 04.05.2010 19:53:57 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:55:25 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:26:17 |
|