![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
[quote=MarinaAlca;174898]Draga Zaharia, eu nu stiu incotro tintesti cu aceasta intrebare, probabil ca vrei sa imi testezi cunostintele in materie de religie ortodoxa
Practica bisericii ortodoxe nu o cunosc la fel de bine ca tine, insa din putina mea educatie religioasa ... Drept ai raspuns tu dar cu unele adnotari : 1. tocmai despre iertare si implicit despre impacare ,despre aceasta practica ,discutam (sau mai exact faceam )si eu .Pina aici nu este nici o contradictie . 2. am mai scris f. recent intr-un topic ,nu mai stiu la care subiect ,cuvintul sf.ap. Pavel despre folosirea Scripturii (a pasajelor )cum ne vine noua si mai ales a le interpreta dupa propria inspiratie. Nu este suficient ca sa patrundem cuvintul Bibliei ca ea sa fie scrisa intro limba pe care o intelegem.Deci spunea ap. Pavel :,,...nu incercati sa zdrobiti oasele tari ale Scripturii cu dintii vostrii de lapte" chiar daca ni s-ar parea ca totul este clar . Altminteri am putea crede ca intre cuvintul Domnului si canoanele BOR (date tot de El sfintilor alcatuitori)este discordanta, ca nu ne intereseaza canoanele si ca noi nu facem decit cuvintul lui Hristos ,dupa cum il intelegem . 3.ma impresioneaza scrupulozitatea (o gasesc ca f. buna)pe care o ai in pregatirea spovedaniei si a impartasirii cu sf. Taine . Daca asa o ti este bine ...fie tie dupa faptele tale !!! 4. eu nu traiesc in inima mea ura, vrajba sau minie cind arat si critic un frate pt. pacatele sale .Nici cu el nu am nimic deoarece nu el ma deranjeaza ci pacatele si neintelegerile lui .Asta cunosc f. putini desi si eu am mai zis de multe ori prin topicuri : pacatele fratilor le judecam si le combatem ...si mai mult nimic ! Asa ca afirmatia despre vrajba din sufletul fratilor care se cred buni dar sunt mustrati pt. ceva anume ,este doar a ta si nu a mea si eu cred ca ea va tine sufletul impilat atit cit va dori sora /fratele respectiv sau tu daca ai facut asa.Sau vorbind mai strengareste : daca ea isi gaseste de vrajba,este treaba ei ca stie ea de ce ! 5. inceputul parerii de rau a unui frate/sora despre lucrul facut gresit este chiar cererea iertarii. Cit de profund sau de superficial este aceasta... este dependent de fiecare si in plus mai greu de sesizat intr-un asemenea mod de comunicare. Deci ,teoria ca teoria ,stai bine dar cu pututul cred ca un pic mai greu deoarece daca vorbesti asa frumos de iertare pt. ce raspunsurile catre glykys si catre mine in forma aceasta . Cred ca erai datoare dupa frumosul tau cuvint de mai sus , sa procedezi altfel .Sau ai trecut peste iertarea tocmai proferata si ai vrut sa ne pui un pic la punct? Asta este iarasi o treaba numai a ta ! 6. nu ti-am pus intrebarea ,legata de iertare ,ca sa ma ,,parfumez" in fata ta ci ca sa te atentionez cum este procedura canoanelor pt. a ne feri de pacatul neiertarii in diferende si spre a-ti fi de folos. Dar pt. ca sti teoria bine si ca sa intelegi in final ce vroiam si nu ca sa ma laud, am sa renunt a mai spune socotind ca de vei fi interesata cu adevarat incepind de astazi vei tot cauta sa afli :cit trebuie sa ceara fratele iertare si la ce moment i-o dai tu. In rest ,formule de politete crestina nu mai folosim mai ales din dorinta de a nu te impinge in pacatul necredintei sinceritatii ! Last edited by zaharia_2009; 21.10.2009 at 05:27:48. |
|
|
||||||
|
||||||
|
Citat:
Citat:
Si intotdeauna, dar absolut intotdeauna plang! Evident ca se gasesc nelipsitele babute din biserica care sa ma certe ca e mare pacat sa plangi cand primesti Sf Impartasanie.Eu cred cu totul altfel, ptr ca stiu exact care este izvorul acelor lacrimi. Citat:
Citat:
Doar am spus clar.. practica ne omoara!!! Citat:
![]() Citat:
Apreciez lucrul acesta si iti multumesc ptr raspuns Last edited by MarinaAlca; 21.10.2009 at 06:14:51. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Publicul, careia ea se adreseaza este tineretul american, careia ea are curajul de a-i vorbi deschis si pe inteles. Cum pacatul cucereste teren in ritm ametitor, problemele cu care se confrunta americanii de multa vreme deja - daca e sa ne gandim ca fiecare al 4. elev are negi - sunt pe cale a fi actuale si in multe case romanesti, din acelasi motiv, si anume: acceptarea de catre tot mai multi a libertinajului, ca mod de viata. Experientade viata, atat de invocata, nu ascunde de fapt decat dorinta individului de a nu fi oprit in cautarea placerii de nici o lege, fie ea umana sau divina. Tocmai pentru ca si romanii se confrunta cu tematica aleasa de Pam, si anume o patura larga, fara limita de varsta, gasesc ca e bun filmul, caci vorbeste pe inteles si se adreseaza atat mintii cat si inimii. Nu este un film dedicat romanilor, dar poate fi folosit cu succes si de romani. |
|
|
|||
|
|||
|
http://www.ideiindialog.ro/articol_3...a_new_age.html
New Age-ul acuza crestinismul ca ar fi principalul responsabil pentru suferintele provocate in istorie de opozitiile instituite prin gindirea sa rationala. Cauza acestor suferinte s-ar afla chiar in miezul doctrinei sale. Crestinismul ar fi golit lumea de transcendenta, prin doctrina sa despre transcendent a absoluta a lui Dumnezeu. Ar fi instituit o diviziune conflictuala intre barbat si femeie, intre spirit si materie si intre oameni si animale, prin doctrina sa masculinista, prin spiritualismul si prin antropocentrismul sau. New Age, in schimb, este adeptul feminismului radical, este panteist, animalist, vegetarian si biocentric (promovind „ecologia profunda", bazata pe un biologism absolut, care pune semnul egal intre drepturile oamenilor si cele ale animalelor). Dar poate cea mai serioasa vina a crestinismului ar fi, dupa teoreticienii New Age-ului, aceea ca a propus o doctrina morala atit de severa, intemeiata pe notiunea de pacat (care este iluzorie, pentru New Age). New Age-ul permite realizarea unor fantezii egoiste de prosperitate si de putere care imbraca, de obicei, o forma oculta si milenarista... Dar aceste practici conduc de multe ori, cum observa Spangler, la un narcisism spiritual bazat pe anularea discernamintului si pe suspendarea rationalitatii. Omul „iese din sine" prin intermediul acestor tehnici, fara a mai avea repere rationale si fara a sti, in realitate, „unde se duce". Este intersant de citit tot articolul, caci explica multe... lucruri pe care le vedem astazi peste tot cu ochiul liber si care au legatura directa cu topicul de fata! Lectura placuta! |
|
|
||||
|
||||
|
Mai stie cineva care era topic-ul (tema discutiei)?
|
||||
|
||||
|
Bineinteles...dar s-au mai tratat si altele
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cititi postarea care se afla inaintea a ceea ce am scris eu si veti vedea ca am avut dreptate sa scriu. Mai aveam putin si se incepea cu lectii de sexologie. Pentru unii am fost dura ,pentru altii nu. Depinde cum priveste fiecare lucrurile. Apoi am scris asta ,la care nu am primit raspuns (pentru Andrusca): "Daca am spus ceva neadevarat ,te rog sa ma atentionezi . De ce dur atata timp cat subiectul putea fi abordat oriunde pe net ,pe orice forum ,nu neaparat ortodox ? Eu spun asta tinind seama de turnura pe care au luat-o discutiile ,fara legatura cu credinta. " Spune-mi si mie daca am jignit pe cineva . Desi sunt off topic ,pentru ca multa lume sta pe acest subiect ,intreb si eu ce carti scrise de staretii de la man.Optina ,sau despre ei ati citit si vi s-au parut mai interesante. Am terminat de curand de citit Viata sf.Nicon ,scrisa de monahia Maria ,si as mai citi si alte carti de acest fel. Doamne ajuta ! Last edited by anita; 21.10.2009 at 16:01:52. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Am mai scris, mie mi-a sunat cumva cam la modul ca si eu daca intru intr-un birt cu mainile in sold si sugerez plina de temperament " Depravatilor, mai lasati paharul si treceti la citit din Psaltire si la batut matanii, de vreti sa va mantuiti! Sper ca nu am suparat pe nimeni si iertati-ma pe mine pacataoasa!" cred ca tot pe Hristos l-as marturisi si sfatul ar fi bun in sine, nu?....dar oare nu e creionat putin cam dur in intentia persoanei si nici macar formula de politete de la sfarsit nu mai schimba mare lucru????? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Vezi ca fiecare intelege ce vrea sa inteleaga . Fiecare isi lucreaza mantuirea ,nu te pune nimeni sa citesti la psaltire sau altceva. Si pentru ca am folosit un ton mustrator ,am cerut iertare. Dar nu am dat cu parul ,nu am atacat persoane ,etc. Doamne ajuta ! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Doamne ajuta! |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Viitorul meu sot si prietena mea | eudiana | Nunta | 67 | 11.06.2011 03:33:24 |
| prietena penticostala | ionell | Generalitati | 26 | 17.11.2010 11:35:27 |
| prietena mea nu este fecioara | livadarufelix | Nunta | 184 | 11.08.2010 21:47:30 |
| ajutati-ma, sa ajut o prietena! | maria_aura | Secte si culte | 37 | 12.03.2010 21:26:33 |
|
|