Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.10.2009, 13:13:18
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de peetor Vezi mesajul
E clar,sa facem cunostinta cu un martor,nu?(nu stiu daca este sustinuta si de cultul adventist)Daca tu il consideri pe Isus a fi un inger,un arhanghel inseamna si sa negi trinitatea.
Iartă-mă, dar după ce că ești confuz, ești și neatent. Recitește postarea mea anterioară la acest subiect: unde vezi acolo idei anti-trinitariene? Concluzionezi chiar pe dos (recitește mai ales paranteza) http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1350

înger sau arhanghel nu e același lucru (ființă).
Vechi 19.10.2009, 13:14:40
peetor peetor is offline
Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Am vazut ca ai adus ca explicatia ceruta versetul din Geneza.
"Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel un suflet viu." (Facerea 2:7)
In acest context,suflet are sensul de om,nici decum la ceea ce ma refer eu si altii prin suflet.Omul inainte de a avea suflare era mort,dupa a devenit un "suflet",adica un om viu.Daca
admitem ca se refera la suflet,s-ar ajunge la concluzia ca inainte de suflet viu exista un suflet mort(nu e logic?).Dar de unde suflet mort,al cui suflet s.a.m.d.Nu are logica ceea ce spui.
Vechi 19.10.2009, 13:15:29
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de peetor Vezi mesajul
Daca te vei documenta mai bine vei vedea ca Myika'el în ebraică înseamnă"Cine este ca Dumnezeu?",e o intrebare,nicidecum "Cel ce este asemenea lui Dumnezeu"
Este o variantă de interpretare... în ebraică nu există semnul întrebării. Și acum, te rog să mă scuzi, dar trebuie să plec... mai studiem și mai discutăm :)
Vechi 19.10.2009, 13:17:53
peetor peetor is offline
Member

Implicit

Pai arhangheli mai exista nu numai arhanghelul Mihail este amintit in Biblie ci si arhanghelul Gavril.Nu exista doar un arhanghel.Biblia nu arata ca arhanghelul Mihail este mai presus decat arhanghelul Gavril spre exemplu,si stim din evrei ca Isus este mai presus decat toti ingerii.Oricum vad ca nu are rost sa imi bat gura degeaba.Traim in democratie si fiecare are voie sa creada ce vrea,chit ca nu are dreptate.
Vechi 19.10.2009, 13:21:47
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Acum sunt convins ca secta asta e antihristica.Acesta este duhul lui antihrist care spune ca Iisus nu a venit in trup, care tagaduieste pe Tatal si pe Fiul, cum zice Sfantul Evanghelist Ioan.Acesta este duhul lui Antihrist care zice ca Dumnezeu nu a venit in trup ci un inger.
Vechi 19.10.2009, 13:25:41
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Haidem sa ne uitam atenti in Ecclesiastul.

"Mai de preț este un nume bun decât untdelemnul cel binemirositor și ziua morții decât ziua nașterii. " Ecclesiastul 7:1

De ce este mai de pret ziua mortii decat ziua nasterii, daca dupa moarte nu se mai intampla nimic?Ziua mortii este mai de pret pentru ca atunci se implineste dreptatea lui Dumnezeu, vezi pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar.

"Căci soarta omului și soarta dobitocului este aceeași: precum moare unul, moare și celălalt și toți au un singur duh de viată, iar omul nu are nimic mai mult decât dobitocul. Și totul este deșertăciune!
Amândoi merg în același loc: amândoi au ieșit din pulbere și amândoi în pulbere se întorc.
Cine știe dacă duhul omului se urcă în sus și duhul dobitocului se coboară în jos către pământ?
Și mi-am dat seama că nimic nu este mai de preț pentru om decât să se bucure de lucrurile sale, că aceasta este partea lui, fiindcă cine îi va da lui putere să mai vadă ceea ce se va întâmpla în urma lui? " Ecclesiastul 3:19-22

Vedem ca Solomon vorbeste de moarte si apoi de duh, in privinta mortii el spune ca nu suntem cu nimic mai presus decat dobitoacele pentru ca si acestea mor.Si el spune cine stie daca duhul omului urca in sus sau nu?

"Pentru orice lucru este un timp și o judecată; că mare este nenorocirea care apasă asupra omului,
De vreme ce el nu poate să știe mai dinainte ceea ce se va întâmpla. Oare, cine îi va da de știre ceea ce va fi cu el?
Omul nu este stăpân pe duhul său de viață, ca să-l poată opri; la fel nu este stăpân pe ziua morții și în această luptă nu încape amânare. Nelegiuirea nu va scăpa pe cel care o săvârșește." Ecclesiastul 8:6-8

Solomon vorbeste despre judecata dupa moarte si despre continuitatea duhului(sufletului) dupa moarte pe care omul nu il poate opri.El vorbeste si de felul in care faptele merg impreuna cu sufletul la judecata.Caci nelegiurea nu va scapa pe cel care o savarseste.

Deci vedem ca Solomon credea in suflet si in viata de dupa moarte.
Vechi 19.10.2009, 13:26:56
peetor peetor is offline
Member

Implicit

tricesimusseptimus esti comic.Unde ai vazut tu nume care sa se termine cu semn de intrebare?(tu ai fi vrut cred sa apara ca nume Myika'el?,adica cu semn de intrebare dupa :))
Vechi 19.10.2009, 13:29:42
peetor peetor is offline
Member

Implicit

Si inca ceva(mi-am propus ca postarile sa fie mai dese si mai scurte,sa strang mai multe :)).Ai spus ca sunt confuz.Eu sunt cat se poate de clar.Poate creez confuzie prin afirmatiile mele asupra ideilor tale.Asta e altceva.De fapt asta si vreau,pentru ca prea ti se par tie lucrurile clare din perspectiva ta,desi nu sunt.
Vechi 19.10.2009, 13:35:31
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Iisus nu e fiinta creata,El este insusi Dumnezeu.El e co-etern cu Tatal si cu Sfantul Duh.Prin El toate s-au facut si fara el nimic nu s-a facut(Ioan 1).

Erezia ta , e anti-trinitara.Asta cu Mihail e cireasa de pe tort :).
Vechi 19.10.2009, 15:41:52
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Acum sunt convins ca secta asta e antihristica.Acesta este duhul lui antihrist care spune ca Iisus nu a venit in trup, care tagaduieste pe Tatal si pe Fiul, cum zice Sfantul Evanghelist Ioan.Acesta este duhul lui Antihrist care zice ca Dumnezeu nu a venit in trup ci un inger.
Usurel cu afirmatiile. Noi nu tagaduim venirea lui Hristos in trup. Ba mai mult, asteptam revenirea Sa in trup. " Caci în lume s-au raspîndit multi amagitori, care nu marturisesc ca Isus Hristos vine în trup. Iata amagitorul, iata Antihristul!"(2 Ioan 1:7). Dvs. marturisiti ca Hristos vine in trup (ca sa ne ia)? Nu prea cred. Iata marturisirea dvs.

http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm

Dupa cate am citit aici, se pare ca nu aveti nevoie de Hristos nicicum (de revenirea Sa in trup, nici vorba). Haideti sa comentam importantele invataturi de pe acest link. Se vor limpezi multe. Si nici nu iesim din topic. Se va vedea acuratetea teologiei dvs. si, in consecinta, se va ajunge la concluzia ca adventistii abereaza. Se va vedea cine propaga invataturi anticrestine.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17