Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.10.2009, 14:00:50
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Religia: Ortodox
Unhappy

@ Fani71 - De fapt, duhovnicia este o atitudine, un mod de a fi in interior.

Windorin se intreba daca exista un efect bun, cand eu spuneam ca depinde in ce duh ne aranjam. Pai exista, in afara de simpla adaptare la lume care nu este neaparat un compromis si o 'caldicenie', este pur si simplu o infatisare de cetatean al acestei lumi, pentru a nu parea niste extraterestri complect anacronici si a nu ne lua nimeni in serios (precum femeile cu burka). Nu este vorba aici bineinteles sa renuntam la principii morale sau la articole de credinta... Nu de asta este vorba.
Deci: care sa fie acest efect bun?

- Unul l-am lumit deja - adaptarea normelor exterioare actuale. Cum crestinii si la inceput se imbracau ca toata lumea, sa o facem si acum. (Nu ne obliga nimeni sa acceptam si t-shorturile care lasa buricul gol, sau mai stiu eu ce)

- Altul ar fi: o femeie are nevoie sa se simta bine in pielea ei; asta voi barbatii poate intelegeti mai putin. Adesea, ea nu se imbraca ingrijit ca sa atraga privirile barbatilor, ci ca sa nu fie judecata de femei.. Sa nu fie considerata o matracuca (vedeti ce scrie Andrusca) Sau pur si simplu sa fie aparata de priviri critice. De ce altfel s-ar farda si imbraca bine si femeile batrane?
Daca te imbraci frumos si iti dai si cu putin fard, te simti oarecum protejata de privirile celorlalti. Traditie vorbeste de masca etc. Eu nu vad in asta nimic negativ. Avem nevoie si de o mica protectie, de un ecran.

- Stilul reflecta personalitatea, nu este aici vorba neaparat de seductie si vanitate.

Femei care se raporteaza la barbati,sau barbati care se raporteaza la femei, femei care se raporteaza la femei (ca sa nu fie judecata de femei!), sau oameni care se raporteaza la oameni , la societate pt. a nu parea "extraterestrii complet anacronici"...etc.,dar in toate aceasta ecuatie mai are loc undeva si D-zeu? Am uitat sa ne raportam la El si la ce I-ar placea Lui! Eu zic asa ca sa fim duhovnicesti, nu de forma nu de exterior sa ne raportam la El, sa ne imbracam si sa ne fardam gandidu-ne ce stil I-ar placea Lui si nu vom gresi!
Doamne ajuta!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Barbatul, capul femeii? Traditie Nunta 426 07.11.2011 19:45:03
Ispitele postului heaven Postul 17 11.03.2011 10:46:50
De asta ce ziceti? Vor sa schimbe si data Pastelui :( BogdanF2 Generalitati 41 10.10.2010 22:43:21
Ispitele dupa spovedanie Elena78 Pocainta 8 29.10.2009 17:40:59