Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.10.2009, 06:58:48
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit @ Hmiron

DE CE ESTI ATEU

Din cauza ca tu consideri inteligenta ca bunul cel mai de pret al omului, o crezi definitorie pt umanitate (ceea ce desparte omul de maimuta, ceea ce a dus la progres, la descoperirea minunilor lumii in care traim bla bla)
Si intuiesti (parerea mea dupa ce am mai vorbit cu atei) ca existenta lui Dumnezeu ar atrage SACRIFICAREA increderii in inteligenta umana. Mult prea greu! Mai mult, renuntarea la ceea ce omul comun numeste "libertate" (adica, evident, trebuie sa-mi tai propria vointa pentru a face voia lui Dumnezeu, nu?). Dumnezeu cere ceva, nu? Nu te lasa sa traiesti cum vrei.
Ateii pe care i-am cunoscut eu, cel putin, asta aveau in comun: idolatrizarea intelectului. Poti sa-i spui orice unui ateu, dar sa nu-i spui ca-i prost! I-ai anula. Cogito ergo sum. Pai daca nu "cogito", atunci cum sa "sum"?
(In schimb ei sunt primii care arata superiori cu degetul: "ba, tu esti prost".)

Asa ca stai si cugeta cu mintea la universul acesta nemarginit care a aparut din nimic, la noi care, asemenea, din neant crezi ca ne ridicam... si simte-te puternic ca esti culmea evolutiva a vietii pe pamant. Foarte placut, da.
De-aia esti ateu.

(sper ca nu te supar. de fapt imi plac postarile tale. scriu si eu sa-mi expun opinii despre atei, ca am auzit destule despre credinciosi.)
Reply With Quote
Vechi 19.10.2009, 15:32:36
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Asa ca stai si cugeta cu mintea la universul acesta nemarginit care a aparut din nimic, la noi care, asemenea, din neant crezi ca ne ridicam... si simte-te puternic ca esti culmea evolutiva a vietii pe pamant.
N-am sustinut niciodata ca a aparut din nimic. Nimeni nu stie ce-a fost inainte de aparitia universului, pentru ca pur si simplu nu se poate sti. Tu nu stii ce-a fost inainte, dar crezi c-a fost Dumnezeu, pe baza credintei tale. Religia nu e o problema de cunoastere, ci de credinta.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Sunt ateu, intrebati-ma orice! AteulCelRau Generalitati 1449 11.03.2010 08:44:01
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58