Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.10.2009, 15:28:45
Atreides's Avatar
Atreides Atreides is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2009
Locație: București
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Acest topic demonstreaza ca sfidarea stiintei a ajuns sa fie considerata ceva neobisnuit, ca stiinta se bucura de o autoritate imensa.

Gânditi-va daca nu cumva stiinta materialista e o gluma si nimic mai mult.
Dar daca religia voastra e o gluma si nimic mai mult?Daca dupa moarte vi se va dovedi ca ati adorat zeul gresit si va treziti bagati in iad de catre Allah:D?
Vechi 16.10.2009, 15:38:42
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Dumnezeu este iubire,iar astfel de lucruri se simt si ti se arata in viata.El nu este Dumnezeul nostru,al vostru,al eu mai stiu cui,este al nostru al tuturor,este universal.
Indiferent cum alegeti sa il numiti,este,repet...iubire.Si atat cat ne vom ghida sufletul dupa acest lucru,nu avem cum gresi,fie ca suntem crestini,musulmani,budhisti.
Utilizatorii acestui forum stiu ca eu am o gandire putin mai libera si consider ca Dumnezeu a lasat toate cu un rost,atat faptul ca ne nastem intr-o tara anume,familie,sub o anumita religie etc.Caile Sale sunt tainice si El stie mai bine cum ne va ghida spre ceea ce se numeste mantuire in religia noastra.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 16:10:42
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raphael14 Vezi mesajul
Topcat , tu ai auzit de hemisferectomie?Ai citit vreo carte scrisa de doctorul neurochirurg Ben Carson?
Eu am citit si iti recomand si tie sa citesti "Maini inzestrate" si "Gandeste Cutezator"
Ben Carson a reusit sa faca prima operatie reusita de separare a unor gemeni siamezi.
Tot Ben Carson a facut si probabil inca face operatii de hemisferectomie .O astfel de operatie consta in extirparea unei jumatati din creierul pacientului, care a fost afectat de o tumoare .
In mod miraculos,pacientul poate avea orice varsta,iar in urma operatiei va constata ca nu a uitat nimic din trecutul sau,deoarece cealalta jumatate de creier a preluat functiile de la cea extirpata.
In urma unor miracole in alte tipuri de operatii pe creier , dl doctor s-a convins ca exista DUMNEZEU si ca ii asculta rugaciunile,ajutandu-l in ceea ce este esential pentru supravietuirea pacientilor,adica reusita operatiei.
Generalizezi aiuristic, in operatia de separare din 2003 ambii pacienti au murit. Se pare ca in acest caz Dzeu nu l-a ascultat?
V-am rugat, si va rog din nou, sa va insotiti linkurile de o mica explicatie, anume ce nu reuseste stiinta sa explice.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 16:46:04
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
As dori sa postez pentru inceput chiar un eveniment semnalat recent,din sfera medicala:

1.Tanara care a uimit oamenii de stiinta: http://www.antena1.ro/index.php?page...&currentPage=7
Asta imi aduce aminte de un webcomic:

E de ajuns sa citesc articolul de pe CNN, care e mult mai rezervat in ton, si sa compar cu Antena 1, care a senzationalizat cat a putut stirea:
Citat:
O tanara de 27 de ani a reusit sa uimeasca toata comunitatea stiintifica din Statele Unite.
Trecand peste faptul ca are 37 de ani, nu 27, observati cum se produce manipularea in aceasta propozitie:

In folclor, oamenii de stiinta sunt niste oameni in halate albe care se ocupa cu chestii complicate, inaccesibile omului de rand. Cand ei dau nedumeriti din cap, trebuie sa fie ceva cu adevarat grav, iar boborul trebuie sa afle imediat aceste treburi, ca poate e de rau sau poate demonstreaza ca Dumnezeu le pune piedici savantilor atei.

Analog, cand stiinta face o noua descoperire majora despre lumea in care traim, inseamna ca mai dispare o particica din Dumnezeu. Bosonul Higgs, veriga lipsa, astea sunt treburi pe care presa le speculeaza pentru capacitatea de a produce panica sau anxietate in receptorul mesajului. Cu alte cuvinte, senzationalism. Omului de rand ii este captata atentia si pentru un timp are despre ce vorbi si minuna, cat se deruleaza reclamele pe ecran.

Revenind la "tanara" din stire, stau si ma intreb: cine este aceasta "toata comunitatea stiintifica din Statele Unite"? S-au minunat arheologii, lingvistii, astronomii, chimistii, taietorii de lemne cand au aflat de "fata cu juma' de creier"? Sau a fost doar un caz de insanatosire in ciuda pronosticurilor initiale sumbre ale medicilor?

Pun pariu ca din stire heaven a inteles ca o emisfera lipseste cu siguranta din craniu, la fel cum s-a grabit sa vina cu aceasta "nuca tare" pe forum, sa mai marcheze un gol cu ateii. Pe CNN zice clar ca femeia a suferit un atac cerebral care i-a lasat jumatate din creier cu un cortex cerebral inutilizabil, dar "jumatate de creier" suna mai grafic, mai socant. Ca si in cazul celor care raman fizic fara o emisfera, sa carora puntea de legatura dintre emisfere le este sectionata (tratament extrem pentru epilepsie), creierul, ca un organ viu si complex ce este, se regenereaza. Reface legaturi intre centri, leaga alte punti de comunicare, creeaza alte rute. Asta necesita timp indelungat. Genetic suntem predispusi la o anume configuratie a zonelor din creier, fiecare indeplineste functii specifice. Cand parti din creier sunt ireparabile, traficul se muta pe rute adiacente. Functiile sunt restructurate, preluate de alte zone.

S-a intamplat la zeci si sute de oameni, se intampla la femeia asta si se va intampla mereu, atata timp cat vor fi oameni cu creiere afectate de maladii si accidente. Nu sunt eu mirat de acest lucru, cu atat mai putin neurologii in halate albe care pun o paine pe masa in fiecare zi studiind si tratand asa ceva.

Dar presa prefera sa manance ***** zi de zi, iar oamenii prosti, pentru ca nu le pot spune altfel, cred tot ce vad la televizor sau ce citesc in ziare, fara sa-si puna o cat de mica intrebare, fara sa sesizeze exagerarile de dragul senzationalului, de parca PRO TV si Antena 1 si Libertatea sunt sub obligatie sa informeze corect si fara floricele pe margine, intru dezvoltarea armonioasa a mintilor sanatoase si educarea poporului roman.

Treziti-va, oameni buni, si ignorati tampeniile debitate in stirile asa-zis stiintifice in presa generalista. Voi credeti ca oamenii de stiinta comunica intre ei sau afla de noi descoperiri de la televizor? Chiar aveti impresia ca nu exista jurnale stiintifice la care un abonament costa cat o mica avere, in care se publica cercetari si teorii? Nu zice nimeni sa nu cititi porcarii, dar nu le mai luati ca fiind complet adevarate!

Este trist cand informarea stiintifica se face la telejurnal. Asta e rezultatul unei tampiri consistente si agresive a poporului, prin lipsa unei minime educatii in scoli.

Cred ca as mai fi avut ceva de adaugat, dar sunt prea suparat ca sa mai o fac.
Vechi 16.10.2009, 17:06:44
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Iti multumesc pentru "aprecieri" Hmiron,desi nu ma consider o fana a stirilor de la ora 5.
Articolul de pe CNN,chiar daca nu are atatea "floricele" precum cel dat pe postul tv romanesc spune si el urmatoarele:

"Michelle Mack has turned medical thinking upside down."
" Ten years ago, Dr. Jordan Grafman, chief of the Cognitive Neuroscience Section at the National Institutes of Health, finally diagnosed the problem.
An MRI scan revealed she was missing nearly all the left side of her brain. While it was clear Mack has some problems, Grafman said he and the family were shocked by the extent of the damage."

"We were surprised to see the extent of the lesion in her brain, which basically took away the left side of her brain," said Grafman. "There's some very deep structures remaining, but the surface of her brain, the cortex is 95 percent gone and some of the deeper structures, structures that control movement, are missing. These are all structures that are important for movement, behavior, cognition."

Cu toate acestea iti multumesc pentru explicatii,sunt interesante informatiile tale,insa,ce nu inteleg sunt urmatoarele: daca este atat de firesc acest lucru,atunci de ce "Michelle Mack has turned medical thinking upside down"?
Ar fi un caz ca oricare altul.Si atunci,pentru ce a fost mediatizat?
Pentru ce exista oameni cu astfel de afectiuni care nici nu supravietuiesc,dupa cum spunea un utilizator ori ajung niste legume pe viata?
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 17:22:19
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Ar fi un caz ca oricare altul.Si atunci,pentru ce a fost mediatizat?
Pentru ce exista oameni cu astfel de afectiuni care nici nu supravietuiesc,dupa cum spunea un utilizator ori ajung niste legume pe viata?
Pentru ca lumea nu a inteles sau ii vine greu sa inteleaga ca creierul nostru functioneaza ca o retea neuronala informatica, care se dezvolta si se specializeaza mai ales in functie de stimulii pe care ii primeste la inceputul vietii.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 17:30:30
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
ce nu inteleg sunt urmatoarele: daca este atat de firesc acest lucru,atunci de ce "Michelle Mack has turned medical thinking upside down"?
Pai ce, CNN nu trebuie sa manance si ei o paine? E CNN cumva portavocea rigorii stiintifice in relatarea evenimentelor? E doar un fel de Antena 1 al lor, care se joaca telefonul fara fir.

Antena 1 zice "toata comunitatea stiintifica", CNN zice "medical thinking". Urmatioarea veriga in lant probabil zice "cei cativa medici care au tratat-o pe femeie".
Vechi 16.10.2009, 17:44:01
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Pai ce, CNN nu trebuie sa manance si ei o paine? E CNN cumva portavocea rigorii stiintifice in relatarea evenimentelor? E doar un fel de Antena 1 al lor, care se joaca telefonul fara fir.

Antena 1 zice "toata comunitatea stiintifica", CNN zice "medical thinking". Urmatioarea veriga in lant probabil zice "cei cativa medici care au tratat-o pe femeie".
Draga Hmiron,eu nu sunt medic.
Ok,in privinta antenei 1 iti inteleg opinia,desi CNN nu imi pare un fel de OTV.
Iti sugerez sa "googlesti" putin informatia,sa vezi ca stirea a fost data pe multe alte posturi tv,presa scrisa si este discutata si pe diverse siteuri din intreaga lume.
Totusi,e ca si cum ai spune ca s-a mediatizat o operatie de apendicita pentru ca nu aveau si ei ce vinde populatiei.Este clar ca este ceva "out of ordinary".
Deasemenea,postez aceste lucruri pe forum,tocmai pentru a fi dezbatute,nu am afirmat ca detin adevarul suprem.
Daca citesti,chiar am invitat si tabara scepticilor sa isi spuna punctul de vedere.
Asta daca intelegi semnificatia cuvantului "discutie".
Deasemenea,nu mi-ai raspuns:
"Daca totul este atat de banal si o simpla bomba de presa,pentru ce exista oameni cu astfel de afectiuni care nici nu supravietuiesc,dupa cum spunea un utilizator ori ajung niste legume pe viata?"
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 18:03:52
topcat
Guest

Implicit

Citat:
"Daca totul este atat de banal si o simpla bomba de presa,pentru ce exista oameni cu astfel de afectiuni care nici nu supravietuiesc,dupa cum spunea un utilizator ori ajung niste legume pe viata?"
Pentru ca depinde cind s-a intimplat afectiunea (daca e de mic copil e mult mai probabil ca sa supravietuiasca, legaturile in creier nu sint inca batatorite), cum s-a efectuat operatia, care anume zone din creier au fost afectate.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 18:10:23
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Pentru ca depinde cind s-a intimplat afectiunea (daca e de mic copil e mult mai probabil ca sa supravietuiasca, legaturile in creier nu sint inca batatorite), cum s-a efectuat operatia, care anume zone din creier au fost afectate.
Asta este o ipoteza.Pronosticul medicilor a fost ca ea nu va fi capabila nici sa mearga si nici sa vorbeasca.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre parapsihologie......si alte fenomene ,,energetice'' Seraphim7 Generalitati 64 25.07.2021 10:41:29
Mai domol cu stiinta heorhe Teologie si Stiinta 24 18.07.2011 23:38:30
,,Fenomene Stranii ”-real sau serial? victortiti89 Generalitati 2 13.05.2011 10:49:18
Stiinta si tehnologia Delirul Generalitati 16 24.02.2010 13:49:43