Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.10.2009, 22:08:28
eclat_de_lune eclat_de_lune is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Atreides,

pana si ceea ce spui tu poate fi incadrat la teorie si doctrina politica. Pentru ca aceste teorii vorbesc despre cum se raporteaza oamenii unii la altii, cum se folosesc sau nu de legile si de institutiile statului.Faptul ca relationezi intr-un fel si nu altul cu vecinii, cu functionarii de la primarie/posta s.a....inseamna ca cel putin nu iti dauneaza chiar atat de mult regimul politic si social in care te desfasori.
Reply With Quote
Vechi 15.10.2009, 22:10:20
Senior Member

Implicit

eu tot nu am aflat daca, cu tot acest "sa-i dam cezarului ce-i al cezarului", un crestin ortodox poate fi un om politic intr-un stat laic.
Reply With Quote
Vechi 15.10.2009, 22:40:24
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclat_de_lune Vezi mesajul
eu tot nu am aflat daca, cu tot acest "sa-i dam cezarului ce-i al cezarului", un crestin ortodox poate fi un om politic intr-un stat laic.
Sub nici o forma un crestin nu poate fi om politic

Minti si-ti tragi seva din minciuna ----> se stinge crestinismul din tine si te intorci la paginism ( CHIAR DACA ESTI BOTEZAT :)), este amuzant cum unii se cred crestini numai pe motiv ca-i botezat in Biserica Ortodoxa
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 11:00:57
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Sub nici o forma un crestin nu poate fi om politic

Minti si-ti tragi seva din minciuna ----> se stinge crestinismul din tine si te intorci la paginism ( CHIAR DACA ESTI BOTEZAT :)), este amuzant cum unii se cred crestini numai pe motiv ca-i botezat in Biserica Ortodoxa
Nu se pleaca de la o prezumtie de nevinovatie, totusi?
Oricum, intrebarea mea este pusa in principiu, ideal- se poate? nu e cazul sa vorbim despre ce se intampla in realitate, in Romania.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 11:08:56
Senior Member

Implicit

Nu vreau sa supar, nici sa par ca fata mare, tafnoasa, dar e tare interesant sa vezi ca subiectele cu cele mai multe view-uri si raspunsuri sunt cele de genul " virginitate", "ce ma deranjeaza pe mine/ce imi place mie", imagini cutremuratoare- toate cu titlu de tabloid. Sa ma ierte autorii lor ca nu sunt ei de vina, ci cei care le dau apa la moara. astea sunt chestiuni personale, intime chiar...de ce nu putem vorbi despre lucruri mai generale, mai de temei?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crestin sau Ortodox catehumen Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 109 20.01.2014 12:21:02
Crezul Crestin Ortodox alecsandru Rugaciuni 5 30.01.2011 12:37:43
cetatean si crestin izmenuzza Generalitati 15 09.02.2009 21:55:35