Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.10.2009, 23:52:50
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclat_de_lune Vezi mesajul
Draga Andrei,
De aceea am si specificat Noul Testament. acolo se afla o lege a iubirii si a iertarii inclusiv a vrajmasilor si pacatosilor. Nu cred ca in Noul Testament se gaseste justificarea Inchizitiei.
Inchizitia si Legionarii tot din "iubirea" adusa de NT "prajeau" sau executau nefericitele victime. De aceea cu religia nu te joci de-a constitutia
Reply With Quote
Vechi 14.10.2009, 23:58:21
eclat_de_lune eclat_de_lune is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Bun,
atunci de ce ne permitem sa punem la indoiala legile unei tari? daca traim intr-un stat laic si ne conducem dupa o constitutie, de ce vrem ca legile sa aiba continut neaparat eminamente ortodox?
daca traim intr-un stat laic, democratic, de ce mai avem dileme de genul: am vazut hotul sa il predau/ depun plangere/il dau de gol sau sa ma fac ca nu am vazut pentru ca poate are si el o familie acasa care il asteapta?
Cu alte cuvinte, cand actionam dupa regulile moralei laice cand actionam dupa cele crestine? e bine sa formulez asa intrebarea? sau cum mi-a(t)i sugera?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crestin sau Ortodox catehumen Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 109 20.01.2014 13:21:02
Crezul Crestin Ortodox alecsandru Rugaciuni 5 30.01.2011 13:37:43
cetatean si crestin izmenuzza Generalitati 15 09.02.2009 22:55:35