Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.10.2009, 22:36:51
eclat_de_lune eclat_de_lune is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Ce am vrut eu sa sesiz prin postarea de mai sus este lipsa noastra de consecventa in atitudinile pe care le avem ca crestini. Eu nu stiu daca sa cred sau sa sustin un stat crestin si nu laic. e doar un semn de intrebare, o exagerare poate pentru a sublinia altceva.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2009, 22:59:11
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Împărăția Mea nu este din lumea aceasta. (Ioan, 18, 36)
daca Hristos dorea un stat religios, ar fi intemeiat unul cand a venit pe pamant.
Vechi 14.10.2009, 23:02:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
daca Hristos dorea un stat religios, ar fi intemeiat unul cand a venit pe pamant.
chestiunea cu statul a fost o extrapolare. Nu o lua in sens literal. e drept ca si eu am dificultati in a exprima problema-mi.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2009, 23:12:40
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Intre timp, avem conducatorii pe care ii meritam .
Vechi 14.10.2009, 23:20:07
Senior Member

Implicit

pe care ii meritam sau pe care ii da Domnul.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2009, 23:41:19
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclat_de_lune Vezi mesajul
pe care ii meritam sau pe care ii da Domnul.
noi ii votam.
Vechi 14.10.2009, 23:47:20
Senior Member

Implicit

noi ii alegem dintr-un numar dat. Ca sa alegi ai nevoie de optiuni. Optiunile sunt date. Bineinteles, poti merge mai departe si sa spui ca si acestea au fost create. Nu putem nega rolul societatii care i-a format, insa, doar daca esti deist sau ateu, da poti sa spui ca Dumnezeu nu intervine niciodata si nu are nimic ne-a face cu lumea asa cum arata ea acum. dar alunecam intr-o directie in care nu as vrea sa ajunga discutia noastra. Nu neg libertatea noastra.
Sa ramanem la datoriile de cetateni si cele crestinesti.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 13:13:30
buia1234 buia1234 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.07.2009
Implicit cititi biblia cum trebuie

daca ati citi biblia cu atentie si fara idei preconcepute, facand ,daca nu e o piatra de moara,o rugacine,care te-ar ajuta sa golesti creierul de ganduri nefolositoare,cititorii ar observa cu surpridere ca bibli nu recomanda prostia si nici sclavia.Am citit biblia de 3 ori si nici un asupritor de orice fel nu a mai avut putere asupra mea si nici ganduri rele.smerenia anseamna sa te cunosti pe tine ce esti capagil si sa intelegi cu mintea limpede ce ti se intamplaDe ex. daca imi spune cineva ca nu e buna treaba ce am facut si sunt intradevar smerita voi intelege ude am gresit[altfel voi sspune:cum isi permite el sa ma certe pe mine stie el cyne sunt eu?]sau voi itelege ca e modul in care dumnezeu imi spune ca locul meu e in alta parte iar eu trebuie doar sa-l caut.Am procedat asa si afost pperfect nu m-am suparat nici pe sef ca nu era vina lui ca Dumnezeo avea treaba cu mine un alta parte.iar legile legiutorii sunt in afara invataturilor ortodoxiei ca asa vor ei .De fapt nu se contrazic ...............Guvernantii suni plini de orgoliu ,daca le urmariti comportamentul banii si orgokiile lor guverneaza tara
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 14:25:54
Senior Member

Implicit

Si eu cred ca Dumnezeu nu ne invata sa fim ignoranti(cineva de pe la noi din tara, intr-o carte, spunea odata ca prostia este raul si ca raul e prostia), ci sa ne respectam demnitatea din noi-suntem dupa chipul si asemanarea Sa, nu-i asa? Si cred ca smerenia inseamna cunoasterea si asumarea propriilor limite in raport cu Dumnezeu si cu cei din jur. Cred ca un om smerit tace mai mult si vorbeste doar atunci care are o opinie destul de intemeiata fiind totusi constient ca e posibil cu toate acestea sa se insele oricand. Acestea fiind zise, poate ca si noi, eu in special, ar trebui sa vorbim doar cand avem ceva de spus- mai ales ca toate lucrurile inteligente au fost deja spuse (spunea N Iorga, pare-mi-se)
Eu nu am citit Biblia de trei ori, dar tot consider ca trebuie sa scriem cu majuscula titlul unei carti- a unei carti sfinte- si ca trebuie sa ne straduiem sa scriem corect cand vorbim altcuiva (din respect pentru cei care ne citesc, altfel, ar putea crede ca cineva incearca sa il ia peste picior). Iertare, va rog.

Last edited by eclat_de_lune; 16.10.2009 at 14:29:03. Motiv: speaking to my self
Reply With Quote
Vechi 15.10.2009, 14:38:29
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Hristos nu ar fi putut intemeia nici un stat deoarece daca voia acest lucru nu ar mai fi fost Hristos ci Iisus fiul lui Iosif timplarul
Poate ca ai uitat citi au plins la mormintul Lui?...ii poti numara pe degetele de la o mina..in rest toti sau au dat bir cu fugitii sau erau in grupuri mari strigind "La moarte cu el"!...de altfel la fel cum s-ar intimpla si astazi cind prostimea manipulata de vre-un politician ar urla la fel in gura mare

Deci cam departe de la a iinfiinta un stat, nu crezi?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crestin sau Ortodox catehumen Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 109 20.01.2014 12:21:02
Crezul Crestin Ortodox alecsandru Rugaciuni 5 30.01.2011 12:37:43
cetatean si crestin izmenuzza Generalitati 15 09.02.2009 21:55:35