Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Da ce treaba are fizica cuantica cu genetica si biologia????? Ce ar fi eu sa explic si sa fac niste teorii despre fizica cuantica... Vai, cate mai sunt oamenii in stare sa inventeze numai ca sa sustina niste idei, care, in sine, nu sunt deloc rele. Dar ce ar fi daca aceste idei ar fi sustinute de idei logice. Numai asa vor fi luate in serios.
Da, poti sa spui ca monogamia de-a lungul vietii este foarte importanta din motive de sanatate. De exemplu virusul HPV (cel care poate provoca cancerul de col uterin si impotriva caruia s-a facut un vaccin) este transmis de un barbatul infectat, si care nu are simptome, la toate femeile cu care se culca. Si fiindca HPV este foarte raspandit, ghici ce, te mariti cu un don juan, capeti si tu microbi care i-a luat de la o fosta, pe care pe el nu il afecteaza, dar te pot omori pe tine ca femeie. Sau de partea cealalta, cu cat mai multe partenere ai, cu atat mai mare sansa sa ai HPV, sa il dai femeii pe care o iubesti cu adevarat si cu care ai sa ai copii, si ea sa moara in chinuri inca tanara, sa lase copiii orfani si pe tine fara dragostea vietii tale.
Da, astea sunt argumente pe care eu personal le cred, si pe care multi tineri le-ar lua in seama. Dar chestia cu materialul genetic modificat al femeii dupa primul barbat este prea gogonata ca sa nu starneasca nimic mai mult decat ras.
|
Mie nu mi se pare deloc gogonat. Adica, sa fim sinceri...intre oameni exista legaturi si la un nivel pe care doar il simtim dar nu il intelegem logic, asa cum exista si intre om si Dumnezeu. Si daca si Sfanta Scriptura zice ca cei doi devin una e clar ca nu zice asa de florile marului ci chiar asa este. Parintele Arsenie Boca dadea un exemplu cu o iapa care a fost imperecheata cu un mascul zebra si nu a ramas gestanta iar dupa 2-3 ani au imperecheat-o cu un cal si manzul avea dungi. Eu cred ca Biserica a stiut ce face cand a dat canoanele alea. Bine zicea parintele Cleopa ca daca ar fi respectate s-ar vedea atunci la nunta cine s-a pastrat si cine nu si poate asa, invatatnd din rusinea acelora, altii se vor indrepta. Pana una alta, ne convine sau nu, calea e ingusta si exista ratiuni inalte, create de Dumnezeu, pentru care este ea asa.
Doamne ajuta!