Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.10.2009, 21:20:02
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@Aurel1211 - nu te inteleg, te contrazici.

Am spus ca oamenii fac mult rau si de aceea ne razvratim(multi) impotriva lor si nu impotriva lui Dumnezeu, asa cum ne invinuiesc multi in mod nedrept.
Acum, daca Dumnezeu l-a lasat asa pe om, este alta discutie. Atunci ar fi si vina Lui cumva.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2009, 21:35:53
aurel1211 aurel1211 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.11.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@Aurel1211 - nu te inteleg, te contrazici.

Am spus ca oamenii fac mult rau si de aceea ne razvratim(multi) impotriva lor si nu impotriva lui Dumnezeu, asa cum ne invinuiesc multi in mod nedrept.
Acum, daca Dumnezeu l-a lasat asa pe om, este alta discutie. Atunci ar fi si vina Lui cumva.
Poate nu m-am exprimat bine dar nu ma contrazic .
"Nu Dumnezeu face majoritatea lucrurilor rele, ci oamenii."
Aceasta ai spus tu
.
Ar insemna ca restul lucrurilor rele facute in lumea aceasta sunt facute de catre Dumnezeu .
Vai si amar . Si eu am spus ca lucrul rau vine doar din caderea omului , doar din proprile greseli .
Reply With Quote
Vechi 10.10.2009, 21:40:37
Atreides's Avatar
Atreides Atreides is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2009
Locație: București
Implicit

Din moment ce se spune ca Dumnezeu se afla la originea tuturor lucrurilor,printr-o simpla deductie logica rezulta ca si raul a fost creat de el.
Vechi 10.10.2009, 21:46:34
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Pai tocmai aici este confuzia mea.
Oamenii fac raul. Daca asa au fost programati de Dumnezeu, sau vine de la ei insisi nu stiu.
In mod firesc Dumnezeu este persoana absolut pozitiva si nu face rau.
Si atunci tot omul este cel rau si influentat si de Cel Rau (care nu este Dumnezeu, desi dupa unele pareri ar fi).
Nu stiu, nu inteleg.
Eu am cu oamenii probleme.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2009, 21:51:10
aurel1211 aurel1211 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.11.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Pai tocmai aici este confuzia mea.
Oamenii fac raul. Daca asa au fost programati de Dumnezeu, sau vine de la ei insisi nu stiu.
In mod firesc Dumnezeu este persoana absolut pozitiva si nu face rau.
Si atunci tot omul este cel rau si influentat si de Cel Rau (care nu este Dumnezeu, desi dupa unele pareri ar fi).
Nu stiu, nu inteleg.
Eu am cu oamenii probleme.
Noi ne-am nascut cu niste trasaturi de cand am fost mici , am fost programati de Dumnezeu . Dar nu am fost programati sa facem raul . Noua ni s-a dat posibilitatea sa alegem intre a face bine sau a face raul .
Chiar daca ar veni asupra noastre toti diavolii si ar venii toate ispitele totusi omului i s-a dat puterea de a nu savarsi pacatul daca se infraneaza . La noi e cheia sa fim rai sau buni . Daca Dumnezeu e binele absolut atuncea cum ar vrea ca El ca noi sa fim rai ?
Reply With Quote
Vechi 10.10.2009, 21:52:27
Atreides's Avatar
Atreides Atreides is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2009
Locație: București
Implicit

Daca Dumnezeu ar fi fost eminamente bun si absolut,notiunea de rau nu trebuia sa existe,problema existentei altor religii sau a ateismului nici macar nu s-ar fi pus.
Vechi 11.10.2009, 00:59:01
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Atreides Vezi mesajul
Daca Dumnezeu ar fi fost eminamente bun si absolut,notiunea de rau nu trebuia sa existe,problema existentei altor religii sau a ateismului nici macar nu s-ar fi pus.
Aceasta intrebarea se tot repeta.De ce nu raspunde nimeni la ea?Un teolog, sau un crestin practicant.Daca Dumnezeu este atotputernic si bun de ce a dat oamenilor posibilitatea de a cadea atat de jos?Ce sens are?
Reply With Quote
Vechi 11.10.2009, 01:07:28
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Lupta nu este cu Dumnezeu sau cu oamenii ci cu noi insine
Reply With Quote
Vechi 11.10.2009, 15:15:46
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de The_Fallen Vezi mesajul
Aceasta intrebarea se tot repeta.De ce nu raspunde nimeni la ea?Un teolog, sau un crestin practicant.Daca Dumnezeu este atotputernic si bun de ce a dat oamenilor posibilitatea de a cadea atat de jos?Ce sens are?
Ceata de ingeri razvratiti condusa de Lucifer a fost izgonita pentru un singur gand de mandrie. Adam, desi era atat de fericit in Rai, a ales sa nu faca ascultare. A gustat din pomul cunoasterii binelui si al raului. Asta a vrut, asta a obtinut.

Ei, bine, sa presupunem ca ne invita la cina un imparat sau o persoana mai de seama. In calitate de gazda, cere invitatilor, sa zicem, sa vina imbracati in tinuta festiva. Daca nu ne conformam, eu cred ca avem sanse sa fim intorsi de la usa. Dumnezeu nu ne cere o anumita tinuta exterioara, ci una interioara.

Un patron ce face daca un angajat nu-l asculta?

Dumnezeu nu a dat posibilitatea de a cadea, ci posibilitatea de alege ce doreste de pe ,,taraba vietii''. De fapt, ca urmare a neascultarii, Adam trebuie sa aleaga acum singur ce e bine si ce rau. Dumnezeu este bun pentru ca ne ofera sansa de a ne pocai, chiar daca am gresit, nu ne pedepseste imediat, desi ar putea sa ne faca tandari cand incalcam legile divine. Trebuie sa pretuim acest aspect si sa nu-I cerem ce nu se cuvine, caci este Imparat Ceresc si , ca orice imparat, dispune de suficiente mijloace sa ne arate ca este puternic. Ne-a aratat Calea, Adevarul si Viata, stabilind niste legi, ca orice Imparat. Daca nu constientizam ca Dumnezeu este un Imparat Ceresc si venim doar cu rugaciuni de cerere, s-ar putea sa ne intoarca spatele.

Iisus S-a rastignit pentru toti pacatosii pentru a le da sansa de a se pocai. Care tata isi da unicul fiu la moarte pentru salvarea altora? Si totusi Dumnezeu a facut aceste minunat gest. Nespusa e BUNATATEA ACEASTA. Astfel, prin jertfa lui Iisus, avem posibilitatea de a ne mantui. Urmand exemplul Mariei Magdalena care si-a schimbat total modul de viata alegand sa traiasca pentru Hristos si sa-L marturiseasca, multi pacatosi s-au transformat cu ajutorul lui Dumnezeu chiar in sfinti, caci au urat cu desavarsire pacatul.

Casele de asigurari sociale ofera ajutor doar cotizantilor. Iar lui Dumnezeu noi ii cerem sa ne ajute asa, gratuit, pentru ca e El bun. Rugaciunile sunt de trei feluri, insa: de lauda, de multumire si de cerere. Noi il sfidam pe Dumnezeu, increzandu-ne doar in inteligenta si uneori in viclenia noastra, iar cand vedem ca nu ne mai tine, incepem cu cereri la Dumnezeu. Si ne miram ca nu ne raspunde imediat!!! Nu constientizam cat de mult l-am ranit pe Dumnezeu prin purtarea anterioara. L-am rastignit cu pacatele noastre, l-am scuipat dispretuindu-i poruncile, l-am hulit prin glumele si vorbirea in desert si acum, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, venim sa-i cerem diverse, ca unui Tata.

Caci cine altcineva este dispus sa ne dea ceva doar pentru ca-l rugam.Nici parintii adoptivi nu se apuca sa-si imparta averea la toti copiii dintr-un leagan, ci-i ofera cele necesare doar celui infiat. Sa ne straduim si noi sa ne castigam mai intai prietenia lui Dumnezeu prin Spovedanie, Sfanta Impartasanie, smerenie, post, rugaciune, milostenie, prin pazirea poruncilor etc.

Printr-o simpla judecata logica vedem ca Dumnezeu nu e roata noastra de rezerva de care ne folosim doar la nevoie, pentru ca apoi s-o aruncam la gunoi. Nu. Dumnezeu este un Imparat Ceresc Care ne-a dat niste legi si ne pretinde sa le respectam. Toate cele a create Dumnezeu fac ascultare de Stapan. E nevoie de un efort pentru a merge pe calea ce duce la mantuire. In fiecare zi, prin fiecare fapta, facem: voia lui Dumnezeu, voia diavolului, voia noastra sau voia aproapelui nostru. Un examen al constiintei ne ajuta sa vedem in ce masura ne putem considera apropiati ai lui Dumnezeu.

Dar chiar de am fi savarsit ceva bun, avem marturia Sfantului Siluan Athonitul pentru a ne smeri: ,,Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui!" Caci nimic placut lui Dumnezeu nu putem face singuri, fara mila Sa.
Reply With Quote
Vechi 11.10.2009, 16:19:35
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Atreides
Citat:
În prealabil postat de The Fallen
Daca nu ma insel, Atreides este agnostic si The Fallen ateu.

Daca Dumnezeu creaza o lume, va fi populata de fiinte libere, nu obligate sa subscrie la a executa voia divina. Intelegem voia Lui Dumnezeu ca fiind binele in sine si impotrivirea ca fiind raul. Asa ca Dumnezeu face ca ingerii si oamenii sa aiba posibilitatea sa spuna DA sau NU. Altfel, El ar crea lumi moarte in care fiintele vor repeta niste rutine in mod automat si lucrul asta este absurd, fara sens. E ca si cum tu ai scrie un program pe calculator care iti spune "te iubesc" la fiecare 10 minute.

Ingerilor nu le-a placut ideea de jertfa din iubire, nici ideea de smerenie, nici n-au vrut sa astepte sa evolueze treptat spre asemanarea cu Creatorul lor preferand ca asta sa se intample instantaneu, asa ca Dumnezeu le-a construit o imparatie pe potriva dorintei lor. Le-a respectat decizia de a se desparti de El, fara a-i trimite inapoi in neant, in nefiinta. A fost in acel moment o lupta in argumente intre ingerii care au ramas de partea Creatorului si cei care s-au impotrivit Lui, un razboi al ratiunilor care s-a sfarsit cu 1/3 din ingeri alungati din Imparatie in ceea ce numim noi imparatia intunericului. Polemica atee-crestina e ca o umbra a acelui moment cand Arhanghelul Mihail a strigat celor care-l urmau pe Heruvimul Lucifer: sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte! Deci raul a aparut ca urmare a gandirii unor fiinte celeste care au preferat sa nu ramana in bine, ci sa se razvrateasca pentru totdeauna - pentru ca asa au vrut si vor in continuare.

Apoi Dumnezeu a vrut sa creeze din nou o alta lume, a noastra, cu acelasi scop: ca omul sa decida de bunavoie daca vrea sau nu sa ramana in iubirea Lui sau nu. Daca Adam-Eva nu-L indepartau pe Duhul Sfant din inima lor inlocuindu-L cu placerile creatiei, erau nemuritori si lumea noastra ar fi aratat cu totul altfel. Dar situatia de fapt este cum o stim si trebuie s-o luam ca atare. Insa Dumnezeu a prevazut si posibilitatea amestecarii raului aparut anterior in noua Sa creatie si a ales moartea ca posibilitate de a curati omul de rau, avertizandu-l dintru inceput de aceasta. Si iata ca Insusi Creatorul nostru, Dumnezeu-Fiul, Se intrupeaza imbracandu-Se cu umanitatea noastra pentru a ne scoate din imparatia celui viclean, dar iarasi, numai cu voia noastra. Si nu numai atat, dar ne ofera iarasi posibilitatea dintru inceput, aceea de a deveni dumnezei in har, asemenea Lui! De aceea ne urasc ingerii cazuti atat de mult.

Deci oricum ar fi o lume, trebuie sa aiba posibilitatea lui DA sau NU, altfel ar semana cu niste papusi moarte cu un zambet "fericit" modelat pe fatza.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tiganii. Care este atitudinea noastra fata de ei? romandragut Generalitati 291 20.12.2013 07:33:02
Lupta noastra Florin-Ionut Pocainta 21 28.10.2010 21:22:07
Oamenii de stiinta vorbesc despre Dumnezeu... amatyyy Generalitati 0 10.05.2009 13:51:19
cer oamenii ajutorul lui Dumnezeu?...si dupa uita. alexa.oni Generalitati 10 30.12.2007 13:54:55