![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Zaharia ,eu la Sf.Liturghie pomenesc un numar restrans de oameni.
Pe cei care nu se spovedesc nu ii pomenesc ,decat pe nasi ,pentru ca asa mi-a spus par.duhovnic ,sa pomenim nasii la sf.Liturghie. A nu se confunda pomenirea la sf.Liturghie cu pomenirea la sf.Proscomidie. Iar la Psaltire nu pomenim decat pe cei care au nevoie sa fie pomeniti ,de ex.cei care vorbesc urat ,sau dracuie sau necununatii. Mai sunt acatiste pt.sf.Maslu ,acatiste obisnuite ,Dumnezeu deschide cai pt.toata lumea sa fie pomeniti ,noi sa ne deschidem mintea. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
In biserica unde obisnuiam sa merg nu am vazut aceasta pregatire "speciala". Totul decurgea f simplu. Pomelnicele care erau date la altar in timpul Proscomidiei, erau citite la Proscomidie Pentru cei "intarziati"care veneau dupa inceperea Sfintei Liturghii evident ca le citea la Sf Liturghie. Last edited by MarinaAlca; 05.10.2009 at 15:52:20. |
|
|
|||
|
|||
|
Desigur ,se fac pomeniri si la Proscomidie ,dar de obicei se pune mentiunea pentru Proscomidie ,fara a aduce ulei ,faina etc.
La noi se face asta pentru ca am cerut o pomenire de 40 de zile si trebuie sa contribui si eu cu ceva ,un kg.de faina ,1 litru de ulei. La acatistul pentru sf.Liturghie eu scriu Sfanta Liturghie si dedesubt scriu Vii si trec numele celor care vreau sa fie pomeniti ,nicidecum Acatist . |
|
|
||||
|
||||
|
Spune unde in ce localitate se fac asemenea pomeniri .
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre pomenirii | mara2008 | Slujba inmormantarii | 13 | 24.03.2011 13:14:32 |
| Intrebare legata de Sarbatoarea Pomenirii Mortilor | legionar | Diverse Sarbatori | 0 | 18.03.2011 21:29:16 |
| pomenirea la psaltire | onyx235 | Generalitati | 32 | 04.11.2009 13:32:10 |
| Cuvinte din Psaltire | phradmon | Despre Biserica Ortodoxa in general | 29 | 29.12.2007 18:01:04 |
|
|