Citat:
În prealabil postat de Danut7
Duminica e cea mai clara dovada, ce vrei mai mult , citeste scrie clar negru pe alb in Evrei 4.
Nu am negat din pricina legaturii si radacinii iudaice ca la inceput apostolii sa fi tinut si sambata, dar cum iti zic si ti-am zis ai tot la fel de mult dovezi precum sunt despre duminica, si acelasi gen de "dovezi", daca consideri ca acele `dovezi` reprezinta tinerea sambatei in mod special , atunci judecand cu aceasi moneda la fel putem zice si despre duminica.Cum ti-am zis aceste doua zile sunt scoase in evidenta in NT sambata si duminica , doar astea doua.
|
Legătura aceasta dialectică între sabat și duminică este făcută doar în imaginația ta, nicăieri în Scriptură nu sunt puse față în față. Arata-mi de exemplu unde apare duminica în Evrei 4 (capitol pe care-l considerați
argumentul forte)
Citat:
Despre primul verset mentionat Fapte 20:7 , se spune ca au frant painea si nu doar atat , ci si ca Pavel a tinut cuvantare(predica).
|
Și ce dacă? Apostolii frângeau pâinea zilnic și predicau zilnic fiind misionari convinși.
Citat:
Iar in a doua situatie in 1Cor 16:1-2 vedem o randuiala in zi de duminica, in mod special, precum Pavel a lasat Bisericilor din Galatia,zi in care se intalneau si se adunau toti.
|
Faci o confuzie între strângerea de ajutoare și strângerea laolaltă în vedereaa celebrarii zilei de cult. Rânduiala aceea era cu privire la o activitate lucrativă (contabilitate, căratul sacilor prin cămări) nicidecum repaos săptămânal. Argumentul acesta nu-ți este
pro, ci
contra!
Citat:
In al treilea caz, cel prezent in Apocalipsa, Apostolul Ioan zice ca era "in Duh".Ce inseamna a fi in Duh alta de a fi in slujire si rugaciune fata de Dumnezeu?Si aceasta in zi de Duminica.
|
Ți-am mai spus că Apocalips 1,10 este falsificat în traducerea ortodoxă. În originalul grecesc nu scrie
duminică, ci
ziua Domnului, ori pentru apostolul Ioan, ziua Domnului era Sâmbăta. Deci, dacă Ioan "era în Duh"-cum explici tu, atunci era în Duh în zi de sâmbătă, și "argumentul" acesta întorcându-se împotriva ta.