Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.09.2009, 17:34:23
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Incerc sa iti raspund eu...pentru ca e posibil ca unii sa nu prea poata evalua persoanele cu care li se intersecteaza viata si sa aiba impresia ca daca a aparut in viata lor...e de la Dumnezeu automat.
Foarte pertinent raspunsul!

Atunci ce facem daca nu suntem destul de copti la minte? ne lasam casatoriti de neamuri precum in Asia? care intradevar vad cu mult mai clar ce persoana ne este potrivita( evident imbinata cu activitatea duhovniceasca)

Last edited by andreicozia; 29.09.2009 at 17:40:39.
Reply With Quote
Vechi 29.09.2009, 18:44:43
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Da, asa este dar te-ai intrebat vreodata de ce rata devortului a ajuns la 60% iar in alte tari le este si teama sa mai dea statisticile? iar divort banuiesc ca intelegi ce inseamna macar din auzite, sper..o devastare in toate planurile, dupa o asemenea trauma este foarte greu sa iti revii ca om normal, este ca si cum moare cineva in familie.

Bunicii mei au aniversat 51 de ani de casatorie (va doresc si voua acelasi lucru) si bunica spune ca si acum, dupa 51 de ani, a descoperit ca nu il cunoaste indeajuns pe bunicul :). Dar asta nu a impiedicat-o sa isi tina familia unita, prin rugaciune si multa credinta, iar bunicul nu a fost nici mai bun, nici mai rau decat alti barbati si nu a fost nici dragoste la prima vedere, dimpotriva. Casatoria e cruce, asa spun ei. Nu ma intereseaza statisticile, un om isi poate controla si e responsabil doar pentru propria casnicie. Evident, poate da un exemplu pozitiv sau negativ celor apropiati, dar fiecare isi poarta crucea... Stiu ce inseamna un divort mai bine decat oricine, parintiii mei sunt divortati, iar pe maica-mea nu am mai vazut-o de 13 ani...Am, asadar, in familie, un exemplu negativ si unul pozitiv. Pe care crezi ca o sa il aleg?
Vechi 29.09.2009, 19:02:32
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Bunicii mei au aniversat 51 de ani de casatorie (va doresc si voua acelasi lucru) si bunica spune ca si acum, dupa 51 de ani, a descoperit ca nu il cunoaste indeajuns pe bunicul :). Dar asta nu a impiedicat-o sa isi tina familia unita, prin rugaciune si multa credinta, iar bunicul nu a fost nici mai bun, nici mai rau decat alti barbati si nu a fost nici dragoste la prima vedere, dimpotriva. Casatoria e cruce, asa spun ei. Nu ma intereseaza statisticile, un om isi poate controla si e responsabil doar pentru propria casnicie. Evident, poate da un exemplu pozitiv sau negativ celor apropiati, dar fiecare isi poarta crucea... Stiu ce inseamna un divort mai bine decat oricine, parintiii mei sunt divortati, iar pe maica-mea nu am mai vazut-o de 13 ani...Am, asadar, in familie, un exemplu negativ si unul pozitiv. Pe care crezi ca o sa il aleg?
Glykys..nimeni nu poate sa ajunga sa isi cunoasca partenerul 100%, dar macar 80 % tot trebuie sa il cunosti, sa simti ca e facut pentru tine, sa iti dai seama ca sunteti pe aceeasi lungime de unda sau nu, ca aveti conceptii de viata asemanatoare...nu te poti casatori cu oricine decat daca esti disperat si ai 40 de ani si iti apare singurul om care e la fel de disperat si se bucura ca sta cineva cu el de vorba mai mult de 5 minute.

Eu am vorbit cu multi baieti la viata mea si crede-ma ca e foarte sanatos sa iti dai seama ca nu e nimic placut in a incerca sa tot gasesti ceva frumos intr-o persoana, cand nu prea ai ce de fapt.

Nu inteleg aceasta conceptie de casatorie laoha, ca doar oricum nu cunoastem pe nimeni 100%...decat ca pe o casatorie din disperare si fara alte oportunitati in viata, altfel nu ai cum sa te casatoresti decat alegand din cei 5-10 oameni care iti apar in viata.

Eu nu m-am maritat cu nici primul care a adus vorba despre casatorie, nici cu al 2-lea...nici cu cei cu care am iesit in oras...dar m-am maritat pe cel pe care l-am ales, pentru ca trebuie sa stii sa alegi in viata avand ajutorul lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 29.09.2009, 19:11:47
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Pentru Dumnezeu toti oamenii sunt alesi. Toti pot fi partasi vietii dumnezeiesti. El nu are preferinte. Preferinte are doar omul. Iar pe masura petrecerii omului in Dumnezeu, dispar si preferintele: omul nu se mai roaga doar pentru cineva, nu mai e interesat doar de o persoana, ... asa se manifesta iubirea divina - il face pe om sa-si iubeasca si vrajmasii.

Ce sa facem, ne uitam prea mult in afara noastra. Spunem ca nu ne sta bine langa o persoana care are o anumita inaltime, o anumita culoare a ochilor, ... dar pierdem din vedere ca nu suntem doar trup.
Adica ne alegem imbracamintea, alegem masina, alegem facultatea pe care vrem sa o urmam, alegem forma tacamurilor, culoarea varului din casa, locuinta in care vrem sa traim, Biserica la care mergem, icoanele care ne plac, duhovnicul care ni se potriveste ...si vrei sa imi spui ca trebuie sa ne casatorim fara sa gandim si cu mana la ochi eventual, ascultand doar glasul suav al partenerului daca e posibil!!!
Reply With Quote
Vechi 29.09.2009, 19:18:12
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
hmmm, hihi, se vede ca esti inca foarte tinar(a) glykys

ca raspuns intrebarii finale:
Iti spun eu ca inca nu stii nici tu modelul cui vei urma. Avem doar impresia ca stim.

...muuulta rugaciune!
:)
Reply With Quote
Vechi 29.09.2009, 19:31:57
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Glykys..nimeni nu poate sa ajunga sa isi cunoasca partenerul 100%, dar macar 80 % tot trebuie sa il cunosti, sa simti ca e facut pentru tine, sa iti dai seama ca sunteti pe aceeasi lungime de unda sau nu, ca aveti conceptii de viata asemanatoare...nu te poti casatori cu oricine decat daca esti disperat si ai 40 de ani si iti apare singurul om care e la fel de disperat si se bucura ca sta cineva cu el de vorba mai mult de 5 minute.

Eu am vorbit cu multi baieti la viata mea si crede-ma ca e foarte sanatos sa iti dai seama ca nu e nimic placut in a incerca sa tot gasesti ceva frumos intr-o persoana, cand nu prea ai ce de fapt.

Nu inteleg aceasta conceptie de casatorie laoha, ca doar oricum nu cunoastem pe nimeni 100%...decat ca pe o casatorie din disperare si fara alte oportunitati in viata, altfel nu ai cum sa te casatoresti decat alegand din cei 5-10 oameni care iti apar in viata.

Eu nu m-am maritat cu nici primul care a adus vorba despre casatorie, nici cu al 2-lea...nici cu cei cu care am iesit in oras...dar m-am maritat pe cel pe care l-am ales, pentru ca trebuie sa stii sa alegi in viata avand ajutorul lui Dumnezeu.
Andrusca, eu te inteleg, parerile noastre nu sunt contradictorii, dimpotriva... eu am 21 de ani, am iubit si iubesc inca foarte mult un om (pe care l-as alege, daca ar fi numai dupa mine) pentru care eu cred ca as fi in stare de orice sacrificiu si cu care cred ca as sta nu 51 de ani, ci 100, insa... sunt multe obstacole... Nu mai am 16 ani, sa ma arunc orbeste. plus ca eu trebuie sa imi termin si studiile, in momentul acesta am alte prioritati. Daca va fi sa fie sa putem fi impreuna, m-as bucura enorm, as fi cea mai fericita. Daca nu, sunt sigura ca, prin rugaciune, o sa fie un altul, mai bun decat acesta... Totul are un rost in viata asta si totul se intampla cu voia Celui de sus :).
Vechi 29.09.2009, 19:33:41
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
hmmm, hihi, se vede ca esti inca foarte tinar(a) glykys

ca raspuns intrebarii finale:
Iti spun eu ca inca nu stii nici tu modelul cui vei urma. Avem doar impresia ca stim.

...muuulta rugaciune!
:)
Asa este. Multumesc :).
Vechi 29.09.2009, 21:01:51
linistea's Avatar
linistea linistea is offline
Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: bucuresti
Implicit

m-as lega de persoana care ma face sa ma simt bine in pielea mea oriunde si oricand ,care nu vrea sa ma skimbe ci sa ma inteleaga,sa ma iubeasca,sa tina mai mult la mine decat tin eu,care are ca scop mantuirea si nu altceva
Reply With Quote
Vechi 29.09.2009, 21:55:14
florinna01
Guest

Implicit

intelepciune,bunatate,smerenie,curaj,blandete,etc
Reply With Quote
Vechi 01.10.2009, 13:11:05
AndreiM AndreiM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Locație: Romania
Implicit

Nu cred ca poti sa te casatoresti cu cineva pentru ca e asa sau altfel,dar pentru ca te simti iubit,in siguranta si parca acea persoana iti ia inima in mana si ti-o mangaie(cel putin asa ma simt eu).Calitatile sunt ceva redundant si pot fi pierdute sau dobandite in timp...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine s-ar casatori cu o desfranata ? windorin Nunta 428 13.07.2012 14:54:59