Citat:
În prealabil postat de georgeval
Unde este etica ta cu privire la acest subiect? De ce tot esti curios de morala crestina cand de fapt nu are valoare pentru tine? Potrivit principiilor tale etice de ce prostitutia nu este pacat? Si mai grav legalizarea ei? Pentru om in viitor ceea ce nu cade sub incidenta legii nu este pacat - deci este firesc.
Legalizarea prostitutiei va pune in pericol familia- ca institutiei sau chiar o va proteja?
|
Eu consider ca pentru a declara ceva ca fiind pacat trebuie sa aducem argumente. Si daca argumentele sint rationale sa le accept.
Inca nu am auzit de la voi de ce considerati prostitutia ca fiind un pacat.
Pentru ca pune in pericol familia, banuiesc. Da, este un punct de vedere, insa trebuie argumentat.
Sint curios ce are de zis morala crestina in acest domeniu, asa cum am fost pentru cel al sclaviei, unde, dupa cum am mai spus, morala crestina nu a putut da un raspuns transant. Din pacate pentru crestini, Biblia da un mesaj mixt cu privire la prostitutie sau cel putin asa pare.
In privinta iluziei ca ceea ce este legiferat e permis si deci prin extensie e moral, te inseli: si bautura e permisa, si fumatul e permis si multe altele, dar asta nu inseamna ca nu sint considerate imorale. In general, ceea ce nu face bine la sanatate e considerat imoral.