Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.09.2009, 18:20:39
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Scuza-ma cati spun dar stii de ce nu vezi nimic rau in ceea ce este scris mai sus? Deoarece noi mioriticii traim ca sa judecam nu sa intelegem ca de fapt ceea ce se petrece in jurul nostru trebuie sa ne ajute la schimbarea noastra nu a celui de linga noi. Poate ca si cel de linga noi, in tramvai se va schimba, insa NU ASTA ESTE TELUL!!, ci NOI si cresterea sufletului din noi...ceee ce influentam in jurul nostru se intimpla NUMAI DACA DA DOMNUL!.

Dar pina atunci nu ne vom dezminti prin a fi agresivi si a sari pe nerasuflate la beregata aproapelui "pentru ca a gresit si il reprezinta pe Iuda"

..iar scuza-ma dar IPS Anania emana destul de multa agresivitate in abordarea problemelor
Eu nu vad deloc asa acest cuvant.
IPS Bartolomeu nu a indemnat la judecarea aproapelui, pentru ca ce a schitat el aici este un "portret", o generalizare a unui rau care se gaseste in societatea noastra sub diferite forme. Nu a aratat cu degetul, sau a numit niste persoane anume. Ci numai ne-a indemnat sa recunoastem raul specific societatii noastre, si ne-a amintit sa nu ne contaminam cu duhul acestei lumi (sau sa ne dez-contaminam). Sa nu alegem, ca Iuda, lumea, in locul lui Dumnezeu.
In al doilea rand, asa cum am zis mai sus, si cum spunea si Costel, predica m-a indemnat sa caut in mine ceva din toate acestea-sa vad, nu cumva, fara sa vad, fara sa stiu, si eu ma aseman acestui "Iuda modern". nu cumva doresc si eu lumea mai mult?
Nu este agresiv, este bland, dar are o blandete puternica. Pe mine cel putin, ma trezeste, prin cuvantul sau.
Iata aici intregul cuvant al Parintelui.
http://www.arhiepiscopia-ort-cluj.org/pastorala.htm
Reply With Quote

Tags
iuda

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crezul ortodoxului modern Florin-Ionut Teologie si Stiinta 53 20.04.2010 16:51:46
Evanghelia lui Iuda ben_gal Iudaismul 7 15.04.2010 17:43:32
ISTORIA ECUMENISMULUI MODERN Pravoslavia Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 5 06.12.2007 11:45:07
Dan Puric ,un traitor modern al ortodoxiei urzicuta Generalitati 18 10.08.2007 11:34:50