![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mantuirea nu e numai prin credinta, trebuire citita toata Biblia nu doar un verset, o credinta fara fapte este moarta, chiar de ai face 10 mii de legaminte publice, Neo-protestantii au interpretat totul literar, legalist, de asta scot din Biblie tot felu de conditii si birocratii de implinit fara de care nu te mantui Mantuirea e unirea omului cu Dumnezeu, indumnezeirea omului, desavarsirea lui, nu consta intr-un act formalist , sau intr-un legamant public, marturisesti, te botezi si gata, ti-ai primit biletul de intrare in cer, a reduce teologia, credinta la un nivel atat de formal, mi se pare o batjocura, vedeti asta se intampla cand fiecare "iluminat cu duhul" interpreteaza Scriptura inafara Bisericii Ce Dumnezeu crud ar fi acela care ar pedepsi un om credincios, doar pt faptul ca nu a facut un legamant formal Daca din pruncie urmezi credinta, ce nevoie mai ai de legamant? sau o sa crezi dupa legamant mai mult ca inainte? do obicei in copilarie ai cea mai pura credinta, la ce te ajuta un legamant? Dumnezeu e birocrat? Legamantul il faci tu cu Dumnezeu in fiecare zi, sau ce, dupa legamant o sa fi sfant? in niciun caz, o sa cazi din nou si din nou, pocainta e lupta nu declaratie, pocainta e urcare nu stare, legamantul in faci in fiecare moment al vietii tale in urcusul duhovnicesc Eu cred ca neo-protestantii interpreteaza fortat Biblia, scot din context versete sau pun intamplari particulare la modul general,
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) Last edited by danyel; 21.09.2009 at 23:09:31. |
| Tags |
| dfgergheg |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Au protestantii si neoprotestantii o Traditie proprie? | Florin-Ionut | Secte si culte | 90 | 14.02.2012 14:25:48 |
| problema mea... | soulonfire | Generalitati | 41 | 18.08.2011 22:46:52 |
| am si eu o problema.. | noname | Umanitare | 6 | 26.12.2008 01:16:18 |
| Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii | PadreCory | Secte si culte | 0 | 21.06.2008 00:42:10 |
|
|