Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.09.2009, 12:39:33
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ortodox4life Vezi mesajul
Din scrisorile misionare ale Sfântului Nicolae Velimirovici: Fericiți cei săraci cu duhul, fiindcă a lor este împărăția Cerurilor, a zis Domnul Hristos. Pe tine te descumpănește acest lucru. Descumpănirea ta vine din faptul că încurci debilitatea mintală a oamenilor slab dezvoltați cu sărăcia pe care o laudă Hristos. Sărăcia duhovnicească, altfel spus frângerea inimii, este o însușire a celor mai bune minți pe care le-a avut lumea. Este conștiința nimicniciei proprii înaintea măririi lui Dumnezeu, conștiința murdăriei proprii înaintea curăției lui Dumnezeu, conștiința deplinei atârnări proprii de nemărginita putere a Domnului. (...) Sărăcia cu duhul este antipodul desăvârșit al trufiei și laudei de sine.
Frumos spune acest Nou Gura de Aur al Serbiei.

A fi sarac cu duhul imi arata neincetat un bun prieten. Mergeam sa ma vad cu el. El a ajuns mai devreme. Statea in statie. Ajung si eu. Il vad putin prafuit pe pantalonul negru. Se scutura usor. Il salut si intreb ce s'a intamplat. Imi spune ca un domn care parcase in statie a dat cu spatele, fara sa se uite, si l'a daramat jos. Dupa care mai zice: Saracul, cred ca tot el s'a speriat mai tare, ca nu m'a vazut. Am mers pana la mine, el schiopatand putin. Ascundea faptul ca il si durea un picior."

Pentru multi, prostie. Pentru mine, lucrarea lui Hristos in inima omului.

Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fericiti cei curati cu inima Adrianna Despre Sfanta Scriptura 17 22.10.2012 21:45:51
Fericiti cei ce plang... 14carol06 Generalitati 10 03.08.2010 10:22:29
exista crestini contemporani fericiti? florinna01 Generalitati 33 04.05.2010 16:09:12
Spiritualitatea ne face fericiti silverstar Generalitati 31 28.01.2009 23:33:29
fericiti mucenici marria Generalitati 0 08.03.2008 11:33:00