![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
lupta cea buna cu minciuna
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru mine lupta cea mai grea e aceea de a ma privi cu onestitate si cu sinceritate pe mine insami, fara ma ma mint, fara sa neg ceea ce sunt, fara sa reprim ceea ce simt si ceea ce traiesc. Lupt permanent cu fatarnicia, dar nu numai in afara, ci chiar si inauntrul inimii mele, o fatarnicie fata de mine insami, si chiar fata de Dumnezeu, uneori e atat de subtila incat singurul indiciu e acela ca simt ca nu Il privesc oblu, ci sucit, simt ca Il evit chiar si in rugaciune, chiar si in rugaciunea cea mai sincera si mai profunda pe care o pot inalta.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca cea mai grea lupta este cea pe care incercam sa o purtam impotriva patimilor, insa fara a-L chema in ajutor pe Hristos. Vom sfarsi intotdeauna aceasta lupta cu capul plecat.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar o lupta si mai grea si mai irationala este a cauta sa'l schimbi pe cel de langa tine, de unul singur, tot fara ajutorul lui Dumnezeu. Schimbarea implica o inlocuire a mintii si a inimii noastre neiubitoare si plina de neputinte cu mintea si inima lui Hristos, cea atotcuprinzatoare de iubire.
|
|||
|
|||
![]()
Un batran micut, plapand fizic ca un bibelou chinezesc, asa l-am vazut eu de apropape, dar cu o privire albastra, profunda, expresiva si care trece dincolo de tine prin tine! Si care isi cheltuie putina energie fizica pentru cei care ii bat la usa, rugandu-se atat de adanc incat il lasa puterile! Doamne miluieste-l si ocroteste-l pe Printele Arsenie intru slava Ta si folosul poporului de credinciosi, si pe toti cei asemenea lui!
|
|
||||
|
||||
![]()
O alta lupta grea pe care trebuie sa o castige omul este trairea pentru ceilalti. Noi ne multumim ca traim printre oameni, dar oare fata de cati suntem noi cu adevarat aproape? Si aici nu vorbesc in sens spatial, ci spiritual.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu putem separa cele doua domenii, material/spiritual. Cand e vorba de a trai pentru ceilalti, sunt necesare amandoua. Dar ca cineva sa ajunga aici, trebuie sa renunte incet-incet la el, cum ne spune Hristos - sa se lepede de sine. Si acest lucru , desigur nu e usor Doamne ajuta! Last edited by teatru-copii; 05.09.2009 at 12:48:33. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lupta cu patimile | myself00 | Generalitati | 0 | 20.08.2012 13:15:48 |
Lupta cu ecumenismul e lupta cu dracul | spre_rasarit | Generalitati | 106 | 12.04.2011 21:13:50 |
Lupta pasiva vs. lupta activa | catalin755 | Generalitati | 22 | 28.06.2010 16:35:42 |
lupta cu cancerul | mirela.b | Umanitare | 16 | 16.01.2009 14:05:49 |
Lupta cu pacatele | ancah | Pocainta | 28 | 16.10.2007 23:55:35 |
|