Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.05.2009, 16:57:05
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

lupta cea buna cu minciuna
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 17:05:37
monica.miholca
Guest

Implicit

Pentru mine lupta cea mai grea e aceea de a ma privi cu onestitate si cu sinceritate pe mine insami, fara ma ma mint, fara sa neg ceea ce sunt, fara sa reprim ceea ce simt si ceea ce traiesc. Lupt permanent cu fatarnicia, dar nu numai in afara, ci chiar si inauntrul inimii mele, o fatarnicie fata de mine insami, si chiar fata de Dumnezeu, uneori e atat de subtila incat singurul indiciu e acela ca simt ca nu Il privesc oblu, ci sucit, simt ca Il evit chiar si in rugaciune, chiar si in rugaciunea cea mai sincera si mai profunda pe care o pot inalta.
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 17:55:07
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Cred ca cea mai grea lupta este cea pe care incercam sa o purtam impotriva patimilor, insa fara a-L chema in ajutor pe Hristos. Vom sfarsi intotdeauna aceasta lupta cu capul plecat.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2009, 12:46:59
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Cred ca cea mai grea lupta este cea pe care incercam sa o purtam impotriva patimilor, insa fara a-L chema in ajutor pe Hristos. Vom sfarsi intotdeauna aceasta lupta cu capul plecat.
Cea mai grea lupta a omului este a se schimba pe sine insusi, fara sa ceara asta lui Dumnezeu.

Iar o lupta si mai grea si mai irationala este a cauta sa'l schimbi pe cel de langa tine, de unul singur, tot fara ajutorul lui Dumnezeu.

Schimbarea implica o inlocuire a mintii si a inimii noastre neiubitoare si plina de neputinte cu mintea si inima lui Hristos, cea atotcuprinzatoare de iubire.

Reply With Quote
Vechi 03.09.2009, 13:10:45
Adriana Cluj
Guest

Implicit Dragul de parintele Arsenie

Un batran micut, plapand fizic ca un bibelou chinezesc, asa l-am vazut eu de apropape, dar cu o privire albastra, profunda, expresiva si care trece dincolo de tine prin tine! Si care isi cheltuie putina energie fizica pentru cei care ii bat la usa, rugandu-se atat de adanc incat il lasa puterile! Doamne miluieste-l si ocroteste-l pe Printele Arsenie intru slava Ta si folosul poporului de credinciosi, si pe toti cei asemenea lui!

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Iti propun sincer sa mergi in plimbare (tot vine 1 Mai) pana la manstirea Sfanta Maria (Techirghiol). Acolo vei gasi un batran micut, uscativ si cu o fata transparenta, ce a stat prin pustie si inchisori. Intreaba-l direct pe sfintia sa, Arsenie il cheama.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2009, 12:51:29
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

O alta lupta grea pe care trebuie sa o castige omul este trairea pentru ceilalti. Noi ne multumim ca traim printre oameni, dar oare fata de cati suntem noi cu adevarat aproape? Si aici nu vorbesc in sens spatial, ci spiritual.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2009, 12:36:42
teatru-copii teatru-copii is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2009
Locație: Botosani - Saveni
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru teatru-copii
Implicit buna intrebarea

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
O alta lupta grea pe care trebuie sa o castige omul este trairea pentru ceilalti. Noi ne multumim ca traim printre oameni, dar oare fata de cati suntem noi cu adevarat aproape? Si aici nu vorbesc in sens spatial, ci spiritual.
Goana dupa confort, consumismul i-a schimbat foarte mult pe oameni. In regimul comunist, cand Dumnezeu era interzis, oamenii erau mult mai solidari, saritori, ajutatori. Cu regret spun ca cei mai multi din cunoscuti s-au schimbat, au devenit mult mai reci odata cu modernizarea confortului personal. Cel putin eu nu mai am apropiatii dinainte. Cei de-acum sunt mai putini si ma ajuta la nevoie. De la cei pe care i-am ajutat, am primit orice, mai putin recunostinta. Bine, asta , asa in treacat, nu schimba dorinta de a face binele.

Nu putem separa cele doua domenii, material/spiritual. Cand e vorba de a trai pentru ceilalti, sunt necesare amandoua. Dar ca cineva sa ajunga aici, trebuie sa renunte incet-incet la el, cum ne spune Hristos - sa se lepede de sine. Si acest lucru , desigur nu e usor

Doamne ajuta!

Last edited by teatru-copii; 05.09.2009 at 12:48:33.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lupta cu patimile myself00 Generalitati 0 20.08.2012 13:15:48
Lupta cu ecumenismul e lupta cu dracul spre_rasarit Generalitati 106 12.04.2011 21:13:50
Lupta pasiva vs. lupta activa catalin755 Generalitati 22 28.06.2010 16:35:42
lupta cu cancerul mirela.b Umanitare 16 16.01.2009 14:05:49
Lupta cu pacatele ancah Pocainta 28 16.10.2007 23:55:35