![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
In ceea ce priveste relatiile trupesti nu ma pricep decat prin prisma unui singur aspect: fertilitatea.
Se cere un orar si un ritm al relatiilor pentru a se aigura, si la barbati si la femei. Mai mult de doua zile de abstinenta spun medicii ca dauneaza, la barbati, fertilitatii. Dar nu toti vor sa aibe copii, sau numai un numar, numai in anumite perioade, asa ca se poate reglementa. De femeie nu mai vorbesc, este o polemica fara sfarsit. Revenind la canoane: eu nu stiu cum au fost facute, pe ce baze. La vremea aceea nu existau cunostinte medicale, iar oamenii au aveau o alimentatie f.simpla, saraca. In plus teologii (SF. Parinti ai sinoadelor care au facut canoaneele) nu era casatoritii, nu le trebuiau copii. La aceste canoane le lispeste si modul de aplicare. Din cate stiu eu legile au intotdeauna si un mode aplicare aferent: cine, cum, cand, exceptii, etc. Stam noi si ne batem capul cand si cum socotim ziua de post, de ce, cum sa postim etc. Si in final, problema mai grea este ca nu atat canoanele si biserica impun niste reguli, ci oamenii, dupa stiinta si intelegerea lor. Ca dovada aici pe forum nu stie nimeni sa explice cum si ce, discutam fara sfarsit, dam sfaturi si distrugem oameni casnicii, dam exemple de cat de crestini suntem fiecare. In firul unde femeia cerea un sfat practic intr-o situatie speciala s-a ajunsa sa se dea exemplu ba de copii anormali conceputi in post, ba ce bine o duc altii care nu au relatii dar fac copii sanatosi si normali. Pai da, sunt femei care raman insarcinate si daca pune un barbat numai degetul pe ele (vorba vine), dar si altele la care nici medicii nu reusesc, chiar sa puna ei insisi ceea ce trebuie, acolo unde trebuie. Dumnezeu a creat pe fiecare om altfel. Sa nu uitam asta. Exista femei care pot fi barbati ( se duc pe macara, sau in razboi, fac si copii si de toate), exista si barbati care pot fi femei (care lesina la o injectie, nu pot sa faca nici armata, canta la pian si sunt cu copii lor delicati ca o floare) si pe de alta parte femei si barbati in extrema cealalta (femei plapande si cu probleme mari de sanatate si barbati tauri). |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ascultarea de Biserica - pana unde ? | Erethorn | Biserica Ortodoxa Romana | 30 | 03.08.2012 14:14:51 |
copiii din viata noastra | Mirela0110 | Intrebari utilizatori | 9 | 19.05.2011 11:40:21 |
Iubire de dusmani... pana unde? | crestinOrtodoxa | Intrebari utilizatori | 8 | 06.01.2011 21:52:55 |
Până unde merge ascultarea de duhovnic | florina_drossu | Preotul | 29 | 05.04.2010 14:28:56 |
Paganatatile din viata noastra | adorcrysti | Generalitati | 18 | 26.01.2009 22:45:41 |
|