Citat:
În prealabil postat de costel
In Filocalie se spune: "Orice vorbire despre Dumnezeu catre altul e ca o invatatura. Dar daca n-ai putere sa inveti pe altii, convingandu-i, nu te baga in vorba. (Filocalia XI, nota 876, p, 624)
Eu cred ca putere de convingere nu vine din faptul ca ai multe informatii despre El, ci din trairea Lui. Si numai din traire vine si adevarata cunoastere a Lui.
|
De fapt, aceasta este cheia intelegerii faptului ca foarte putini Apostoli, au reusit sa converteasca si sa invete neamuri intregi din randul paganilor, sau, altfel spus, sa-L marturiseasca pe Hristos acestora, in timp ce clerul de astazi, foarte numeros, are dificultati in a schimba inimile celor deja crestinati, fara sa mai vorbim de propovaduirea in randul celor de alta credinta.
Inclin sa cred, ca in orice epoca, cei care vorbesc cu adevarat celorlalti despre Dumnezeu, din experienta, nu depasesc cu mult numarul Sfintilor Apostoli. Fiecare veac isi are sfintii sai, care, atunci cand vorbesc oamenilor despre cele ale credintei, o fac "plini de Duhul Sfant".