Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Religia Islamica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.10.2009, 22:13:43
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Atreides Vezi mesajul
Amice,cu greu se poate discuta cu tine.Cum adica islamul e lucrarea diavolului?Islamul,ca si celelalte religii e lucrarea omului si a imaginatiei acestora,dar tu oricum nu vrei sa accepti asta.Insa mai incet cu declaratiile de genul asta,faptul ca tu judeci lucrurile din perspectiva ortodoxa,nu-ti da automat dreptate,chiar te impinge catre o subiectivitate excesiva.
Islamul este lucrarea diavolului. Mantuitorul e vazut doar ca un simplu profet. Ei ne spurca Sfanta Cruce. Sa lasam minciuna new-age care zice ca toti ne inchinam aceluiasi Dumnezeu. Ei, datorita ratacirii lui Mohamed, traiesc in minciuna propovaduita de acesta.
Vechi 30.01.2011, 01:45:10
marinafawzy marinafawzy is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.01.2011
Implicit islam

sunt casatorita cu un barbat musulman...intr o zi l-am rugat pe sotul meu sa imi ia un coran in limba romana pentru a il citi,ajutandu-ma astfel sa cunosc aceasta religie...dar stiti ce am realizat?!ca,spre rusinea mea,eu nu am citit biblia!cum putem,noi,pacatosii,care in mare parte nu stim ce spune propria noastra religie,sa vorbim despre religia altora?!in opinia mea fiecare religie este buna,atata timp cat o respecti...diferenta intre noi si ei este in mare parte de valorile culturale,de societatea in care traim noi si cea in care traiesc ei...nu de cine a fost isus,sau mohamed,sau fecioara maria...si sinceri sa fim...cati barbati nu isi omoara femeile infidele,numai musulmanii fac asta?sau ce n-ati vazut crestini care sa isi omoare nevestele pe te miri ce motive???este lumea plina de ei...dar pentru ca la ei este scris in coran toata lumea ii critica...si apreciez ca societatea lor este bazata pe religie si ceea ce fac este in numele domnului...indiferent in cine credem,fie el allah,dumnezeu,mahomed,isus,cu totii avem un inceput si totodata un sfarsit,un singur dumnezeu si in acelas loc ne ducem cu totii...ii criticati pe ei ca isi cumpara nevestele,dar tiganii nostrii cu kilele de aur,cu zestrea in palate,cu jucatul camasii,cu femeia tinuta la cratita,si cu multele amante...de ei ce mai zicem?nimic ca doar sunt ai nostri?nu?!si ei nu le pun val pe fata,dar le maltrateaza cat 10 musulmani la un loc...intai sa ne vedem pe noi,sa ne intelegem religia si sa incercam sa o respectam buna sau rea,cum o fi ea...pentru ca,noi,toti ne nastem musulmani,intelesul acestui cuvant fiind supus al lui dumnezeu...
Vechi 30.01.2011, 16:54:11
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

În prealabil postat de aaliaa
Este foarte interasant ce spui, dar poate putin prea exagerat atunci cand te refereai la "tonul" folosit de Iisus catre mama lui. Sa nu uitam ca Biblia este o carte tradusa, sa nu negam nici faptul ca anumiti barbati la un moment dat au ales trei evanglelii din foarte multe.
Ce este important este mesajul pe care Bunul Dumnezeu l-a trimis prin Iisus. Importante sunt toate faptele lui Iisus, care...da.. era superior, dar a iertat si a iubit (chiar pe dusmani ). Pentru El toti oamenii sunt egali in fata Domnului, toti ne putem mantui. Tot ce avem nevoie este: credinta, nadejde si dragoste.

Daca sfatul Domnului este sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti, ce scuza au aceia care desconsidera femeia.

Sa nu uitam ca dogma apartine oamenilor... nu este mereu si credinta adevarata.

Aici iti dau dreptate aaliaa .....Iisus i-a iertat si pe cei ce l-au rastignit, cum ar fi si putut fi altfel, cand EL intruchipeaza iubirea totala , profunda si neconditionata? Cand declara ca trebuie sa ne iubim semenii ca pe noi insine ?

ps."Cat de bine prezice Vechiul testament soarta lui Ismael (a poporului arab ) : "va fi intocmai ca un magar salbatic, el va fi impotriva tuturor, si toti vor fi impotriva sa "."
Vechi 27.12.2010, 17:17:35
Tuty2010's Avatar
Tuty2010 Tuty2010 is offline
Member

Data înregistrării: 20.12.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DiannaS Vezi mesajul
Imi permit sa intervin si eu in aceste discutii legate de Islam, ca am tot citit pe acest forum. Am si eu o intrebare pentru cei care critica atat de vehement aceasta religie : cati dintre voi au citit Coranul pentru a vedea exact ce inseamna Islam? De ce aruncati cu vorbe dure cand nici macar nu stiti despre ce e vorba?
Eu sunt crestina ortodoxa, dar cunosc f bine Islamul, si-l respect ca religie...si DA, avem acelasi Dumnezeu...stiti oare ce inseamna Allah in araba? Allah = Dumnezeu....

Suntem destui care suntem foarte bine informati despre islam.
Esti sigura ca ne inchinam aceluiasi Dumnezeu?
Allah inseamna Dumnezeu, GOD. Asta nu inseamna ca se face referire la acelasi Dumnezeu.
Inainte de islam ei erau politesti, iar Allah era numele unuia dintre cele multe zeitati/dumnezei in care ei credeau.
Ulterior Mohamed a declarat existenta unui singur Dumnezeu.

Daca ne-am inchina aceluiasi Creator, daca musulmanilor li s-ar fi revelat tot Dumnezeu, atunci si ei s-ar fi inchinat Sfintei Treimi, ceea ce ei resping din start.
Ba mai mult decat atat, ei considera ca noi ne inchinam la 3 Dumnezei, neintelegand conceptul de Trinitate.

Daca primii crestini au inteles ca exista unm Singur Dumnezeu in 3 Persoane, atunci cum dupa 560 de ani ni se prezinta un cu totul alt Dumnezeu, ca sa nu mai vorbesc ca cele 2 carti nu au nimic in comun.
Vechi 21.12.2009, 05:27:42
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

mare dreptate ai !!! dar putine femei stiu adevarul despre islam, si mi-e mila de ele.
doamne ajuta

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
este infima. Nu numai ca si azi in multe locuri se plateste parintilor ei "mohar" plata ca fie cumparata fica lor cu camile, oi,capre si altele.
Femeia musulmana nu are in casnicie nici un drept. In fiecare moment, sotul nemultumit poate sa declare de trei ori: "esti alungata" si femeia trebuie sa lase totul inclusiv copii si sa plece la familia ei care nu o data nu vrea sa o primeasca.
Sotia este propietatea barbatului si el are drept sa o "educheze" uneori cu bataia.
Femeile nu au drept la mostenire. Daca parinti mor si au copii,numai barbatii se impart cu mostenirea.
Dupa legea Islamica,femeia care este suspecta sau este vinovata de adulter,pedeapsa ei este sa pie omorata cu pietre pe timp ca barbatul cu care a avut relatii nu i se intampla nimica...

Ce stiti voi femei crestine. Voi aveti drepturi care femeile musulmane nu ar avea nici in vis...
Vechi 21.12.2009, 13:31:32
rozerin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
mare dreptate ai !!! dar putine femei stiu adevarul despre islam, si mi-e mila de ele.
doamne ajuta
dece va este mila de femeile musulmane? intr-o familie oricare ar fii religia este normal ca barbatul sa fie capul familiei,o femeie casatorita trebuie sa fie o sotie buna si o mama devotata!!! sa nu spuneti ca la voi crestini femeile nu sint maltratate!!!!am vazut destule cazuri cind femeia este alungata din casa cu copii cu tot si erau familie de ortodoxi.
Vechi 21.12.2009, 13:50:38
Senior Member

Implicit da, asa e

dar copii sunt ai mamei, si nu a tatalui !!!
femeile in islam n-au nici un drept, doar daca e sotzul bogat poate primi aur !!!

Citat:
În prealabil postat de rozerin Vezi mesajul
dece va este mila de femeile musulmane? intr-o familie oricare ar fii religia este normal ca barbatul sa fie capul familiei,o femeie casatorita trebuie sa fie o sotie buna si o mama devotata!!! sa nu spuneti ca la voi crestini femeile nu sint maltratate!!!!am vazut destule cazuri cind femeia este alungata din casa cu copii cu tot si erau familie de ortodoxi.
Vechi 21.12.2009, 14:08:19
rozerin
Guest

Implicit

Citat:
dar copii sunt ai mamei, si nu a tatalui !!!
femeile in islam n-au nici un drept, doar daca e sotzul bogat poate primi aur !!!
d-na credeti-ma si femeile de religie musulmana au anumite drepturi,inainte pina sa vina profetul nostru femeile nu aveau nici un drept erau mai rau ca animalele iar femeile care nasteau mai multe fete acei copii erau ingropati de vii,iar lumea se ruga la pietre .v-am mai spus padure fara uscatura nu este.cum la crestini mai sint barbati care nu isi respecta femeia asa si la noi mai sint ,dar in coran scrie destul de clar ca si femeia are drepturi.
Vechi 21.12.2009, 14:40:08
Senior Member

Implicit ok

va dau dreptul la replica, as avea rugamintea sa postati versete din qu'ran cu drepturile femeilor in islam. va rog !!

Citat:
În prealabil postat de rozerin Vezi mesajul
d-na credeti-ma si femeile de religie musulmana au anumite drepturi,inainte pina sa vina profetul nostru femeile nu aveau nici un drept erau mai rau ca animalele iar femeile care nasteau mai multe fete acei copii erau ingropati de vii,iar lumea se ruga la pietre .v-am mai spus padure fara uscatura nu este.cum la crestini mai sint barbati care nu isi respecta femeia asa si la noi mai sint ,dar in coran scrie destul de clar ca si femeia are drepturi.
Vechi 21.12.2009, 15:12:39
rozerin
Guest

Implicit

Citat:
va dau dreptul la replica, as avea rugamintea sa postati versete din qu'ran cu drepturile femeilor in islam. va rog !!
eu te-am contrazis ca nu este asa cum spuneti va rog prima data d-voastra sa postati versete unde scrie ca femeia islamica nu are nici un drept,dar sa luati aceste versete din coranul tradus in limba romana de liga musulmanilor. d-voastra ati venit prima si ati afirmat ca stiti tot despre musulmani.eu va intreb un singur lucru ati citit macar o data coranul?dupa cum se vede nu ati citit dar ati venit aici sa spuneti niste minciuni .
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfanta Maria Egipteanca costel Diverse Sarbatori 14 20.04.2013 23:12:19
Sfanta Maria Magdalena mihele_m Intrebari utilizatori 0 22.07.2010 10:07:47
Sfanta Fecioara Maria MariaB Biserica Romano-Catolica 62 15.02.2010 00:44:33
Fecioara Maria in Sfanta Sfintelor ancah Despre Biserica Ortodoxa in general 4 21.03.2007 23:10:33