![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Uite, eu ma pun cu gandul in situatia ta si mie personal mi se pare ca nici nu e nevoie de duhovnic ca sa traiti ca sot si sotie in toate privintele atunci cand va vedeti, daca va vedeti atat de putin! Daca vi se pare necesar puteti sa-i spuneti duhovnicului, bineinteles. Eu cred ca acele reguli de care se tot vorbeste sunt bune pentru un cuplu : 1 care are aceeasi parere in aceasta chestiune 2 in care atat sotul cat si sotia sunt sanatosi (nu au si alta asceza de tinut, a bolii, care le reduce posibilitatile de a fi impreuna) 3 Traieste impreuna, nu este despartit periodic Sa-ti mai dau exemple in care mi s-ar parea o exagerare (care poate fi periculoasa, si poate duce la 'mecanizarea' relatiei dintre soti, a distrugerii firescului) sa respectam cu strictete posturile: Daca chiar ii este greu unuia sau amandorura sa le tina in totalitate, cred ca nu este bine sa se forteze prea tare; fiecare sa-si dea seama pana unde poate tine post. Sunt si perioade in care cei doi au necazuri mari, si a fi impreuna este o consolare, o mangaiere pentru amandoi sau unul din ei; sunt momente cand vrei sa-i dai celuilalt toata dragostea ta ca sa-l mangai; sunt cazuri in care unul dintre cei doi este foarte bolnav si nu se stie cat mai are de trait. Sunt cazuri in care din cauza vietii obositoare, a multimii copiilor si a situatiei familiale (sa zicem, casa f mica deci posibilitati putine de a te retrage) cei doi au rar ocazia sa aiba relatii trupesti, chiar daca se vad in fiecare zi; sunt oameni pentru care spontaneitatea este foarte importanta in acest domeniu, si le e greu sa urmeze un 'program' impus dinafara... se mai pot gasi multe. Aici nu e vorba de 'exceptii de la regula' in sensul legilor, este vorba de aplicarea la persoana vie a unor 'indrumari' ale Bisericii. Este vorba de indrumari, nu de reguli. Sper pentru voi sa se schimbe situatia asta greu de dus intr-un viitor apropiat. Cred ca este foarte greu, sa nu te vezi decat o zi pe saptamana! Eu m-as usca de dor ;-) Daca este doar pentru cateva luni mai merge, dar daca se intinde poate periclita unitatea cuplului. Am o prietena care sufera mult din cauza asta. Doamne ajuta!
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Rugaciunile de seara | haitchi | Intrebari utilizatori | 2 | 27.06.2010 21:40:33 |
| buna seara ! | tanty12 | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 08.12.2009 17:51:44 |
| buna seara! | georgiana_master | Rugaciuni | 4 | 31.10.2006 14:32:43 |
|
|