Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2009, 13:43:04
veveritza
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Bun. Si in afara de etichetari, judecati si epitete, mai aveti ceva de adaugat? Ma asteptam la ceva texte biblice in sprijinul teoriiilor dvs. Inteleg ca nu le aveti.

Si eu ma asteptam la ceva raspunsuri la o intrebare pe care am pus-o de mai multe ori: voi ce aveti in cultul vostru in afara de vorbe ?
Credeti in Invierea Domnului? cum aratati aceasta? Va bucurati de Lumina Invierii pe care noi o primim in fiecare an?
Enumera cativa din martirii, sfintii , mucenicii vostri
Care sunt prietenii lui Dumnezeu de-a lungul veacurilor, pana in ziua de astazi?in cultul dvs. bineinteles
Fapte, exemple, intamplari ....ceva care sa ateste ca ceea ce sustineti e adevarat, se poate?
Din vremea Apostolilor si pana in zilele noastre,cu ce v-ati intarit in credinta, care au fost oamenii (la noi sfinti) care au dus mai departe, din generatie in generatie, aceasta flacara a iubirii de Dumnezeu, a trairii in Hristos? ceva exemple cu vieti de sfinti adventisti?
Iar judecatile,etichetarile si epitetele le folositi si dvs. ba direct, ba printre randuri, asa ca...daca stau bine sa ma gandesc tot noi, ortodocsii suntem in pierdere pentru ca atacati in cel mai josnic mod tot ceea ce noi avem mai sfant; iar avand in vedere asta...inca suntem prea ingaduitori cu domniile voastre
texte biblice in sprijinul teoriilor am, ca doar nu le inventez eu acum si nici nu vorbesc de la mine, (nu m-a inzestrat Domnul cu atatia talanti) dar ce rost are sa le mai scriu, atata timp cat dvs le aveti modificate sau chiar nu le aveti deloc?
Si mai am o ultima intrebare la care as dori un raspuns sincer din partea dvs: mosii si stramosii dvs au facut parte din acelasi cult? adica vreau sa spun, v-ati nascut in acest cult?
Vechi 24.08.2009, 16:34:36
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Sanul lui Avraam este un loc sau o stare care nu cred ca apartine raiului, dar nici loc al muncii nu este (era)
Daca este (era) o stare intermediara intre rai si iad, cu ce e mai buna aceasta invatatura decat cea a Purgatoriului catolic?

Citat:
Dumnezeu inlocuit de Sfintii Sai?!... Inteleg ca dumneata persiflezi acest eveniment povestit in Evanghelii cum nu ma asteptam.
Sa fim bine intelesi: nu eu o persiflez, ci Insusi Domnul Hristos, scoate in evidenta absurditatea acestei credinte populare evreiesti ce nu are nici o legatura cu invatatura primita prin Moise de la Dumnezeu. Cum altfel ati interpreta cuvintele puse in gura lui Avraam:

"26. Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi." (Luca 16)

decat ca o fina ironie. Cine ar fi atat de nemintos sa doreasca sa treaca din rai in iad?

Citat:
Vom vedea la sfarsit cine a stat in Adevar si cine a avut numai impresia.
Aveti dreptate. Dar ce e mai trist, ca cei care s-au inselat nu vor mai putea face nimic. Acum este momentul adevarului, acum e momentul cand sa-I cerem Domnului sa ne lumineze si in aceasta privinta, nu sa ne trezim in adevaratul loc de chin (dupa inviere), chiar daca am crezut sincer in aceasta minciuna.

Citat:
Voi rugati-va pentru noi si noi pentru voi ca toti sa urmam calea cea dreapta - care nu poate fi decat una singura, amin.
Un sfat crestinesc si de bun simt la care subscriu zicand: Amin! Doamne ajuta!
Vechi 24.08.2009, 17:07:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de veveritza Vezi mesajul
Si eu ma asteptam la ceva raspunsuri la o intrebare pe care am pus-o de mai multe ori: voi ce aveti in cultul vostru in afara de vorbe ?
Mie personal mi se pare nepotrivita si ipocrita o lauda a faptelor personale si denominationale. Prefer sa ma laud doar cu doctrina curata si nealterata de imixtiunile filosofiei si practicii pagane, si asta nu pentru ca e adventista ci pentru ca e doctrina biblica promovata de Iisus si apostoli.

Citat:
Credeti in Invierea Domnului? cum aratati aceasta? Va bucurati de Lumina Invierii pe care noi o primim in fiecare an?
Bineinteles credem in Invierea Lui si ne bucuram de ea nu doar o data pe an, ci zilnic si aceasta nu doar teoretic, ci prin experimentarea bucuriei mantuirii oferite de El.

Citat:
Enumera cativa din martirii, sfintii , mucenicii vostri
Care sunt prietenii lui Dumnezeu de-a lungul veacurilor, pana in ziua de astazi?in cultul dvs. bineinteles
Nu stiu de ce vorbiti asa, pentru ca avem o istorie comuna: apostolii si primii crestini cu nenumaratele exemple de vieti de martiri... Exista desigur si martiri moderni, nu neaparat contemporani pentru ca din fericire (in tara noastra) e democratie, atata cata este. Si nu cred ca ar fi benefic sa mentionez cine i-a martirizat pe unii din pionierii adventismului in Romania, asa ca prefer sa trec sub tacere acest lucru.

Citat:
Fapte, exemple, intamplari ....ceva care sa ateste ca ceea ce sustineti e adevarat, se poate?
Se poate, iar acestea nu sunt desprinse din mucede file de foste vieti de sfinti, ci din ceea ce vedem in jurul nostru zilnic in biserica si poate chiar in nevrednicele noastre vieti - Domnul sa fie marit!

Citat:
Din vremea Apostolilor si pana in zilele noastre,cu ce v-ati intarit in credinta, care au fost oamenii (la noi sfinti) care au dus mai departe, din generatie in generatie, aceasta flacara a iubirii de Dumnezeu, a trairii in Hristos? ceva exemple cu vieti de sfinti adventisti?
O sa vi se para poate o incumetare ca va spun acuma, insa in aceeasi masura (daca nu mai mare) ni-i putem revendica pe toti apostolii Domnului. Acestia au fost adventisti (pentru ca erau ferventi asteptatori ai celei de-a doua veniri a lui Hristos, pana la moarte) de ziua a saptea (pentru ca au pastrat ca zi de odihna, si de cult sambata-ziua a saptea).

Citat:
texte biblice in sprijinul teoriilor am, ca doar nu le inventez eu acum si nici nu vorbesc de la mine, (nu m-a inzestrat Domnul cu atatia talanti)
Atunci folositi-le fara retinere, v-ar intari credinta si a dvs. si ne-ar lumina si pe noi astia ratacitii si ereticii sectanti.

Citat:
dar ce rost are sa le mai scriu, atata timp cat dvs le aveti modificate sau chiar nu le aveti deloc?
Prejudecata asta cu "Biblia modificata" a fost inventata de persoane interesate si a functionat pe vremuri, astazi insa oricine poate verifica, ba mai mult o poate confrunta cu originalul ebraic sau grec. Cred insa ca ar putea fi defavorabila aceasta cercetare, din aceasta cauza actioneaza in continuare prejudecata...

Citat:
Si mai am o ultima intrebare la care as dori un raspuns sincer din partea dvs: mosii si stramosii dvs au facut parte din acelasi cult? adica vreau sa spun, v-ati nascut in acest cult?
Pana unde imi cunosc radacinile, toti au fost ortodocsi, eu insumi am fost botezat ortodox, pana sa devin adventist prin proprie convingere.
Vechi 24.08.2009, 23:53:08
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:

Se poate, iar acestea nu sunt desprinse din mucede file de foste vieti de sfinti, ci din ceea ce vedem in jurul nostru zilnic in biserica si poate chiar in nevrednicele noastre vieti - Domnul sa fie marit!

Pana unde imi cunosc radacinile, toti au fost ortodocsi, eu insumi am fost botezat ortodox, pana sa devin adventist prin proprie convingere.
Muceda si plina de minciuna e viata si ,,opera,, ,,profetesei,, voastre care prin viziunile ei mincinoase i-a pacalit pe primii adventisti iar minciuna s-a perpetuat pana acum, nu Vietile Sfintilor nostri! Cate vieti de Sfinti ai citit ca sa poti face o comparatie intre viata plina de asceza, post, rugaciune neincetata, ascultare, renuntari, privatiuni, prigoane, schingiuiri sau moarte in chinuri a unui Sfant Ortodox si viata indestulata si lipsita griji a ,,profetesei,, voastre? E clar ca nici una. Si voi aveti tupeul sa o comparati cu Profetii si Apostolii?! Cati din ei au dus viata indestulata si lipsita de griji si prigoane? Nici unul.

Daca te-ai fi nascut adventist, pacatul tau ar fi fost mult mai mic, dar asa pacatul lepadarii de credinta parintilor si stramosilor tai e foarte mare. Nu esti decat un tradator de credinta si de neam in care nu se mai poate avea incredere. Dumnezeu sa te lumineze si sa te intelepteasca cu judecatile Lui!!!
Vechi 25.08.2009, 10:16:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Nu esti decat un tradator de credinta si de neam in care nu se mai poate avea incredere.
Ce legatura are neamul cu credinta? Mai lasati sloganul acesta ca prea miroase a politica legionara.

Cat priveste tradarea "credintei date sfintilor odata pentru totdeauna", in locul dvs. as fi putin mai retinut...
Vechi 25.08.2009, 10:57:06
veveritza
Guest

Implicit

[quote=tricesimusquintus;161891]Mie personal mi se pare nepotrivita si ipocrita o lauda a faptelor personale si denominationale. Prefer sa ma laud doar cu doctrina curata si nealterata de imixtiunile filosofiei si practicii pagane, si asta nu pentru ca e adventista ci pentru ca e doctrina biblica promovata de Iisus si apostoli.

Bineinteles credem in Invierea Lui si ne bucuram de ea nu doar o data pe an, ci zilnic si aceasta nu doar teoretic, ci prin experimentarea bucuriei mantuirii oferite de El.

Nu stiu de ce vorbiti asa, pentru ca avem o istorie comuna: apostolii si primii crestini cu nenumaratele exemple de vieti de martiri... Exista desigur si martiri moderni, nu neaparat contemporani pentru ca din fericire (in tara noastra) e democratie, atata cata este. Si nu cred ca ar fi benefic sa mentionez cine i-a martirizat pe unii din pionierii adventismului in Romania, asa ca prefer sa trec sub tacere acest lucru.

O sa vi se para poate o incumetare ca va spun acuma, insa in aceeasi masura (daca nu mai mare) ni-i putem revendica pe toti apostolii Domnului. Acestia au fost adventisti (pentru ca erau ferventi asteptatori ai celei de-a doua veniri a lui Hristos, pana la moarte) de ziua a saptea (pentru ca au pastrat ca zi de odihna, si de cult sambata-ziua a saptea).

Prejudecata asta cu "Biblia modificata" a fost inventata de persoane interesate si a functionat pe vremuri, astazi insa oricine poate verifica, ba mai mult o poate confrunta cu originalul ebraic sau grec. Cred insa ca ar putea fi defavorabila aceasta cercetare, din aceasta cauza actioneaza in continuare prejudecata...

Raspunsuri incoerente, partiale si unele total pe langa intrebari
De Inviere ne bucuram si noi tot zilnic, dar LUMINA SFANTA o primim DOAR noi ortodocsii;un semn clar ca suntem iubiti si ca suntem pe drumul cel bun

Ma asteptam la mai multa maturitate din partea dvs si clar se vede ca dati cu stangu' in dreptu', spuneti "mucede vieti de sfinti" iar aici intra si Sfintii Apostoli, pentru ca apoi sa afirmati
"ni-i putem revendica pe toti apostolii Domnului"
pai cum vine asta, ii revendicati asa mucegaiti cum sunt? ce nevoie mai aveti daca va bazati pe ce vedeti zilnic in biserica si viata domniilor voastre?
E un fel de rasu- plansu in ceea ce ati spus, rasu pentru contradictiile si incercarea de a "fenta" raspunsurile la intrebari iar cel mai grav- plansu, pentru ca v-ati vandut sufletul pentru un blid de linte.
Si aici chiar inchei dialogul cu dvs., discutia "constructiva" pe care ati dorit-o, risca sa se transforme intr-un fel de comedie si nu asta este scopul acestui forum, crestin ortodox de altfel.
Vechi 25.08.2009, 12:12:54
Banned

Implicit

[quote=veveritza;162012][i]
Citat:
Ma asteptam la mai multa maturitate din partea dvs si clar se vede ca dati cu stangu' in dreptu', spuneti "mucede vieti de sfinti" iar aici intra si Sfintii Apostoli, pentru ca apoi sa afirmati
[i]"ni-i putem revendica pe toti apostolii Domnului"
Daca ati fi mai calma, ati putea citi corect ce am scris. Nu am scris "mucede vieti de sfinti", ci "mucede file".
Vechi 25.08.2009, 14:50:04
veveritza
Guest

Implicit

[quote=tricesimusquintus;162025]
Citat:
[i]

Daca ati fi mai calma, ati putea citi corect ce am scris. Nu am scris "mucede vieti de sfinti", ci "mucede file".

Vechi 25.08.2009, 22:36:09
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Cate vieti de Sfinti ai citit ca sa poti face o comparatie intre viata plina de asceza, post, rugaciune neincetata, ascultare, renuntari, privatiuni, prigoane, schingiuiri sau moarte in chinuri a unui Sfant Ortodox si viata indestulata si lipsita griji a ,,profetesei,, voastre? E clar ca nici una. Si voi aveti tupeul sa o comparati cu Profetii si Apostolii?! Cati din ei au dus viata indestulata si lipsita de griji si prigoane? Nici unul.

De ce nu raspunzi cinstit la aceasta postare? Nu ai raspuns?
Vechi 25.08.2009, 22:39:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Cate vieti de Sfinti ai citit ca sa poti face o comparatie intre viata plina de asceza, post, rugaciune neincetata, ascultare, renuntari, privatiuni, prigoane, schingiuiri sau moarte in chinuri a unui Sfant Ortodox si viata indestulata si lipsita griji a ,,profetesei,, voastre? E clar ca nici una. Si voi aveti tupeul sa o comparati cu Profetii si Apostolii?! Cati din ei au dus viata indestulata si lipsita de griji si prigoane? Nici unul.

De ce nu raspunzi cinstit la aceasta postare? Nu ai raspuns?
Prefer sa nu raspund la o asemenea intrebare. E o problema?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17