![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Am tot intlnit pe forum: "Unde scrie in Biblie....?". Tin sa precizez ca Ortodoxia nu se bazeaza numai pe Sfanta Scriptura ci si pe Sfanta Traditie. Acestea doua sunt pe picior de egalitate. Dar se pare ca vrem sa ne inventam o religie dupa voia noastra si nu dupa cea a lui Dumnezeu. Nu ne opreste nimeni, numai ca va trebui sa dam socoteala in fata lui Dumnezeu. Si vom mai da socoteala si pentru sfaturile noastre in contradictie cu Dumnezeu pe care le-am dat altora si nu numai pentru aceste lucruri enumerate mai sus.
Legat in mod direct de topic: Ar fi bine sa vorbiti si cu duhovnicul vostru despre aceasta nelamurire. Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
|
Citat:
Exista numai un canon care recomanda abstinenta inainte de impartasanie si in zilele de post, dar intr-un limbaj bland, si spune si ca trebuie sa fie de acord amandoi. Postul conjugal este bun, dar nu este o lege. De aici pana la teoriile parintelui Arsenie Boca (daca intr-adevar el a scris acea carte, ceea ce nu este sigur) ca cei co,ceputi in astfel de zile ies handicapati sau curvari, este cale lunga...
|
|||
|
|||
|
Doamnelor si domnilor cititori: pentru a nu cadea in pacat si a va impreuna altcumva decit inspre conceperea de prunci (si spre a nu concepe altceva),va rog sa tineti cont ca femeia poate concepe doar in preajma ovulatiei.De aceea este mintenas tinerea unui calendar. Daca va impreunati in a 21 zi a ciclului,simbata la ora 21?! Este un pacat de moarte in intunericul (ca era sa zic "lumina"!) caruia toate cele 7 pacate capitale par deja virtuti!
Mai tineti,va rog,cont ca Dumnezeu v-a dat un creier. Folositi-vi-l spre a nu-l supara mai tare pe Acela care i-a incredintat functii mai inalte decit debitarea de astfel de prostii! L-ati cinsti cel mai tare pe Creator! Nota: Cind va mai "taie" astfel de nedumeriri,pina la a da buzna la duhovnicul domniilor voastre si a-l face sa se indoiasca ca si-a ales bine profesia,intrebati-va mai intii ce rost mai are "impreunarea" cind unul dintre soti (sau amindoi) sunt sterili...Cazuri ca acestea sunt duium. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Sunteti pt. caderea omului nescuzabila sub simturi si instincte sau spre vietuirea in Hristos ? Sunteti pt. umanism, umanitarism si ,,drepturile omului" sau pt. cautarea mai intii a imparatiei cerurilor cu siguranta ca apoi toate celelalte ni se vor adauga negresit ?
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 25.02.2012 at 20:23:35. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Din momentul acela mi-am dat seama ca nu e nici-o punte intre noi. Talcuirile unui om ca ea sau ca mine (adica pacatosi) nu pot pretinde ca pot ajunge la Adevar. Ca ar insemna ca sfintii s-au nevoit degeaba. Si atunci nu ar mai fi nevoie de nevointe, de post si asceza ca oricum oricine va citi Sfanta Scriptura va cunoaste Adevarul, nu? Nu ar mai fi nevoie nici de biserica atata timp cat avem Sfintele Scripturi! Iata la ce ne duce logica noastra de pacatosi (la parerea asta ajunsese ea si ca urmare umbla peste tot cu Sfanta Scriptura dar nu intra niciodata in biserica). Insa Sfintii Parinti sunt inestimabili pentru noi pacatosii tocmai pentru ca ne-au dat raspunsuri la intrebarile noastre! E destul sa le citim si sa le punem in aplicare. E ca o scurtatura: nu mai trebuie sa ne nevoim 50 de ani in post si priveghere ca sa aflam Adevarul la toate intrebarile - avem deja raspunsurile. Tot ce trebuie este sa-i citim pe Sfintii Parinti! Iar apoi, pe cat ne sta in putinta, sa punem in aplicare ceea ce am citit. In ce priveste conceperea de copii, Sfintii Parinti ne invata infranarea (ca de la toate trebuie sa ne infranam - si de la mancare si de la sex, de la toate, doar asta e calea spre mantuire). Dar, mai ales, ne invata ca un copil conceput in zilele de post sau de sarbatori nu va fi ascultator, va fi recalcitrant, rau, usor de manipulat etc. Intr-un cuvant nu ne va aduce pacea si bucuria in casa, pe masura ce creste, ci ne va aduce necazuri. Si asta pentru ca nu am avut destula evlavie incat sa-l concepem atunci cand e placut lui Dumnezeu sa-l concepem. Totul la timpul potrivit! De ce nu tinem post martea si joia? Poti sa-mi spui? Scrie in Sfanta Scriptura pe undeva ca trebuie sa tinem post musai miercurea si vinerea? Sunt simboluri ale patimilor lui Iisus Hristos! Cum sa faci sex vinerea cand atunci a fost Hristos rastignit pe cruce?! Cere evlavie de la Dumnezeu ca sa te lumineze sa intelegi. Sunt lucruri descoperite celor mai sfinti decat noi de Insusi Hristos pentru ca noi, cei multi si pacatosi, daca le respectam, sa ne sfintim cu timpul (prin infranare si evlavie) si sa ne mantuim. Ca daca nu ajungem sa ne sfintim nu putem intra pe usa stramta a raiului.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ca Domnul Iisus a zis asa: Ev. Marcu cap.2 "27. Și le zicea lor: Sâmbăta a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru sâmbătă." probabil v-ati confundat? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Prin tine vorbeste necunoasterea, iar asta este o prima sursa de pacat :-) Nu stiu exact versetele, dar chiar Sfantul Apostol Pavel a scris ca este bine ca sotii sa se impreuneze o perioada, iar apoi sa poasteasca, samd. De asemenea, citind marturii despre Parintele Arsenie Boca am descoperit enorm de multe lucruri. Un mic exemplu, a venit la el o mama cu un copil pe brate[ era handicapat ], iar Parintele i-a spus: "E drept ca l-ai conceput in post? " Parintele a scris carti despre casatorie, sfaturi pentru tineri, etc. Le am in format electronic, daca vrei, ti le pot trimite, astfel incat sa poti elimina cauza necunoasterii. Am gasit in cateva carti si faptul ca aceste reguli, de a nu avea contact trupesc decat luni, joi si samabta, au fost date de catre mari asceti, postitori, de cei care nu mai aveau patimi trupesti, si din acest motiv ei nu inteleg tinerii casatoriti. Eu nu sunt casatorita si nu sunt in masura sa dau sfaturi..dar il am la suflet pe Parintele Arsenie, si stiu ca a vietuit ca un sfant, astfel incat nu pun la indoiala cuvintele si sfaturile sale. Doamne ajuta! |
|
|
|||
|
|||
|
"[quote=E_my;161872]Prin tine vorbeste necunoasterea, iar asta este o prima sursa de pacat :-)
Nu stiu exact versetele, dar chiar Sfantul Apostol Pavel a scris ca este bine ca sotii sa se impreuneze o perioada, iar apoi sa poasteasca, samd. De asemenea, citind marturii despre Parintele Arsenie Boca am descoperit enorm de multe lucruri. Un mic exemplu, a venit la el o mama cu un copil pe brate[ era handicapat ], iar Parintele i-a spus: "E drept ca l-ai conceput in post? " Parintele a scris carti despre casatorie, sfaturi pentru tineri, etc. Le am in format electronic, daca vrei, ti le pot trimite, astfel incat sa poti elimina cauza necunoasterii. Am gasit in cateva carti si faptul ca aceste reguli, de a nu avea contact trupesc decat luni, joi si samabta, au fost date de catre mari asceti, postitori, de cei care nu mai aveau patimi trupesti, si din acest motiv ei nu inteleg tinerii casatoriti. Eu nu sunt casatorita si nu sunt in masura sa dau sfaturi..dar il am la suflet pe Parintele Arsenie, si stiu ca a vietuit ca un sfant, astfel incat nu pun la indoiala cuvintele si sfaturile sale. " Aha, prin mine vorbeste necunoasterea ca sursa de pacat...atunci sa inteleg ca toate femeile credincioase si imbrobodite care umplu biserica debordeaza de cunoastere, probabil sunt la punct cu toata teologia, altfel nu se pot numi credincioase ? ! Deci , sa mai inteleg ca tu dai pe-afara de atata cunoastere...si lipsa de pacat. Nu ma intereseaza pe ce parinte ai in suflet, dar, daca ai copii stii sigur ca, indiferent in ziua in care i-ai conceput, ei sunt o certitudine a Binecuvantarii Lui Dumnezeu. I-a sa intrebam o femeie care nu poate avea copii, cand trebuie sa conceapa ?...probabil si-ar dori oricand, numai sa poata procreea, sa poata indeplini legea Lui Dumnezeu... Doamne ajuta !
|
|||
|
|||
|
nu stiu daca si crezi ceea ce spui, dar debitezi prostii la foc automat. Daca ai merge la biserica ca sa te rogi si sa fii atenta la predici si daca ai avea un duhovnic cu care sa discuti problemele care te framanta, ai avea intelepciunea necesara sa nu mai sustii ineptii.
Orice crestin ortodox PRACTICANT stie ca in zilele de post si de sarbatoare trebuie sa traiasca in relatie de fratie cu sotul/sotia. Asta inseamna ca relatiile conjugale sunt interzise, iar copiii conceputi in astfel de zile sunt predispusi la diverse afectiuni sau malformatii. Probabil ca tu si postesti doar cand ai chef, sau postesti doar ca sa iti mentii silueta si nu convingere religioasa. Ar fii mai intelept si mai prudent sa te abtii de la sfaturi si comentarii periculoase. ata pentru tine cat si pentru altii. Invatatura Bisericii este alcatuita din Sfanta Scriptura ( Biblia) si din Sfanta Traditie, care se impletesc in mod armonios. Sfanta Traditie isi are originea in Sfanta Scriptura, deci invataturile date de Sfanta Traditie au aceeasi valoare morala. Degeaba stii Biblia pe de rost daca nu pui in practica sau pui in practica doar ceea ce iti convine din versetele biblice. Asta fac sectarii care nu recunosc decat cele scrise in Biblie si doar in masura in care le convine sau ii avantajeaza in smintirea semenilor lor. |
|
|
|||
|
|||
|
Multumesc, domnule de la Sibiu...pentru " aprecieri ".
Sper ca dumneavoastra tineti cont de aceste sfaturi, nu doar la nivel teoretic, iar Dumnezeu va stie cugetul si, tot acelasi Dumnezeu stie cat de fatarnici suntem si farisei care trancanim la infinit despre legi spirituale, in acelasi timp in care aproape nimeni nu tine cont de ele, incepand de la Episcop pana la ultimul boschetar, ne doare-n cot de ele in realitate, ca atare conduita moral-crestina a oamenilor din lumea larga.....inclusiv " practicantii " de care vorbesti. Eu, cel putin sunt realista si sincera, refuz sa ma mint pe mine si, cu atat mai mult pe Dumnezeu.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Rugaciunile de seara | haitchi | Intrebari utilizatori | 2 | 27.06.2010 20:40:33 |
| buna seara ! | tanty12 | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 08.12.2009 16:51:44 |
| buna seara! | georgiana_master | Rugaciuni | 4 | 31.10.2006 13:32:43 |
|
|