![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In primul rand, nu ai inteles corect ce inseamna moartea. Sfanta Scriptura ne prezinta moartea ca fiind procesul invers crearii omului. La facere omul a fost facut din tarana si Dumnezeu i-a suflat in nari suflare de viata. Si omul s-a facut un suflet viu. (Facerea 2:7) La moarte se intampla exact invers: tarana se intoarce in pamant si suflarea de viata sau duhul de viata (care nu este o forma constienta si rationala) se intoarce la Dumnezeu (Eclesiastul 12:7). Iar omul ajunge ceea ce a fost inainte de a fi facut. Doar invierea, pe care i-o va da Dumnezeu, il poate readuce in simtiri. Teoria "sufletului nemuritor" este combatuta si de unii Sfinti Parinti (cum ar fi Sfantul Iustin Martirul). Crestineste este sa crezi in inviere, nu in propria-ti nemurire ("negresit nu veti muri"- spune diavolul in Facerea 3:4) Iar in ceea ce priveste judecata: Domnul Iisus Hristos vorbeste de o zi a judecatii (nu de mai multe): "Adevarat va spun ca, inziua judecatii.." (Matei 10:15, Matei 11:22; Matei 11:24). Expresia "ziua judecatii" este folosita de zeci de ori de Domnul Iisus Hristos si Sfinti Apostoli. Este vorba de o singura judecata pentru fiecare dintre noi. Nu stiu de unde ati scos teoria aceea cu o judecata a sufletului si inca una dupa aceea. Poate imi explicati, sa inteleg si eu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
mare adevar graiti, insa cea mai prigonita nu a fost biserica adventista ci Biserica Ortodoxa! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce te tot legi iarasi de degete si limba nu pricep, doar am spus clar ca e un mod de exprimare, un fel de a spune folosit de bogat. E vorba despre faptul ca sufletul nu-si pierde simturile dupa moarte, altfel n-ar avea cum sa interactioneze cu noua lume in care fiinteaza, cu noul mod de existenta. Dumnezeu a creat ratiunile sub forma de ingeri si oameni dupa chipul Sau. Ce inseamna "dupa chip" in conceptia ta? Eu stiu ca printre multe altele inseamna si ca este nemuritor. Au murit ingerii cand au pacatuit, adica au fost trecuti in nefiinta? Nu, nu au fost anihilati, ci au murit in sensul departarii de Dumnezeu. A murit Adam cand a pacatuit? Da si nu: Duhul Sfant care locuia in el a plecat, dar Adam nu a murit o moarte fizica din moment ce a mai trait aproape un mileniu. Iata ce se va intampla cu pacatosii, nu vor fi distrusi, ci isi vor continua existenta pentru eternitate intr-un mod chinuitor: "Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor." Apocalipsa 20, 10
|
|||
|
|||
![]()
Din fericire, nu Biserica Adventista a fost cea care a prigonit-o... nu stiu daca intelegeti ce vreau sa zic.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am inteles ce voia sa spuna detectivul. Este o parere. Mi-ar fi placut daca ar fi fost in armonie cu Sfanta Scriptura. Cei care vor sa demonstreze ca omul, atunci cand moare, de fapt moare numai pe jumatate, ori umbla cu fel si fel de texte filozifice ori fac apel la unele pasaje din Scriptura pe care le interpreteaza in distonanta cu Sfanta Scriptura. Ex: Hristos spune clar ca va veni curand si va da fiecaruia rasplata cuvenita (dupa ce va fi o inviere si o judecata) iar dumnealor sustin ca omul merge in locul cuvenit chiar pe timpul mortii. In plus, se pot numara pe trei degete pasajele de care se agata cei care vor sa demonstreze ceea si diavolul a spus ("hotarat ca nu vei muri"): pilda bogatului nemilostiv, pasajul din Apocalipsa 6:10 si o mai fi vreu-un pasaj. Vad numai aceste pasaje (de fapt numai interpretarile lor) desi Biblia este plina de verste care spun ca moartea (moartea intaia) este un ca un somn (voi reda acele versete - sunt cel putin 20). Am vrut sa vad daca si detectivul crede in fantome. Un forumist mi-a explicat ca in pilda bogatului nemilostiv este vorba despre suflete care mostenesc si parti trupesti si de aceea au si suferinte trupesti. Incearca sa nu-i mai compari pe bogatul nemilostiv si Lazar, cu ingerii. Cati ingeri ai auzit sa se planga ca au arsuri sau ca ii doare stomacul si sa ceara alinarea durerilor? Chiar si in mod figurat. Citat:
Cum interpretati acesta afirmatie? Ce intelegeti prin moartea a doua? Dvs. chiar credeti ca Dumnezeul Scripturii va chinui oamenii o vesnicie pentru a clipa de pacat? Planul lui Dumnezeu este de distruge ce este rau si de a reinstaura Imparatia Sa fara de pacat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Evrei 12 ;22 "Ne-am apropiat de muntele Sion si cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri in adunare sarbatoreasca si de BISERICA CELOR INTAI NASCUTI care sunt injscrisi in ceruri si de DUHURILE DREPTILOR CELOR DESAVARSITI si de Iisus Mijlocitorul Noului testament" 20.4-6 „Și am văzut sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus și pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au primit semnul ei pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos mii de ani. Iar ceilalți morți nu înviază până ce nu se vor sfârși miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi. Fericit și sfânt este cel ce are parte de învierea cea dintâi. Peste aceștia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos și vor împărăți cu El mii de ani. ”. Iată ce frumos definește Biblia învierea. Adică învierea este alipirea de sufletul conștient al decedatului a unui nou trup duhovnicesc, nu recrearea trupului odată cu sufletul. Citat:
De ce nu dai tot contextul? Apoc 20.10 "10.Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor."
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Nu uita ca Dumnezeu este duh ( si este foarte intelept,a creat intreg universul ) ,ingerii sint duhuri ( si acestia sint inteligenti )...numai duhul omului adventist este o forma inconstienta si irationala...de ce ? Citat:
Eu totusi ma indoiesc ca Sfintul Iustin s-a rugat la Maica Domnului,la Sfintul Ilie,Ioan,alti apostoli si Sfinti...si ruga lui nu i-a fost ascultata!( dovada ca aceia sint vii ) Citat:
Si Dumnezeu a spus ca in ziua in care vei minca,negresit vei muri...si a mai trait adam si eva aproape 1 000 de ani...dar evident,sufletul i-a murit exact in ziua aceea ( a plecat Duhul Sfint din el ) PS.sint 696 de versete in Sfinta Scriptura in care se vorbeste despre sufletul omului
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- Dumnezeu este Duh (Ioan 4,24), - ingerii sunt duhuri slujitoare (Evrei 1,14) Nu aveti dreptate: omul este duh ??(postati eventual un text doveditor) Si niciunul macar in care sa se zica ca este nemuritor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfanta Scriptura este limpede in problema invierii si a rasplatirii. Insusi Domnul Iisus Hristos ne spune: "Cei ce au facut binele vor invia pentru viata; iar cei ce au facut raul, vor invia pentru osanda (trad. ortodoxa)."(Ioan 5:29). Este clar: dupa inviere fiecare isi va primi rasplata. Unii vor mosteni viata vesnica (nu 70 de ani apro. - nu stiu de unde va vin astfel de idei), altii vor fi nimiciti pentru vesnicie. Iar acest subiect al invierii si al rasplatirii este bine detaliat de Sfintii Apostoli si limpezit. Nu se poate vorbi despre vre-o rasplata inaintea revenirii Domnului Iisus Hristos (ocazie cu care va avea loc si invierea celor adormiti in Hristos). "Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui."(Apocalipsa 22:12). Pana atunci... este gresit sa presupui ca cei morti sunt ori in iad ori in rai. Sunt pur si simplu morti (fac nani) si asteapta invierea, pentru a-si primi rasplata. Citat:
Citat:
Daca tot faceti selectie din ceea ce spun Sfintii Parinti, macar faceti-o pe baza Sfintei Scripturi. Cam fortata interpretarea ca in ziua aceea a plecat duhul din el. Se poate spune, foarte simplu, fara interpretari savante, ca in ziua in care a pacatuit, Adam si-a semnat sentinta la moarte. Trupul sau nu mai avea nemurirea, a inceput sa se degradeze, sa imbatraneasca si in final, a murit. Este exact ceea ce patim si noi, pacatosii de astazi (urmasii lui Adam). Last edited by condor; 22.08.2009 at 08:58:10. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
I s-a mai explicat la sectantul respectiv (Condor) pe vremea cand intra cu diverse nume (Litanu, Vasinec, Marian etc.), dar el mizează pe ignoranța noastră Sfântul Iustin Martirul nu se referă niciunde la dispariția sufletului după moarte cum susțin sectele adventiste și iehoviste, ci îi avertizează pe creștini sa nu îi creadă pe cei ce se consideră mântuiți încă de pe lumea aceasta și sunt siguri că vor merge în Rai, înainte de judecată, cum susțin anumite secte neoprotestante actuale. Sfântul Iustin nu se referă la dispariția sufletului după moarte așa cum încearcă să interpreteze ereziile adventiste si iehoviste. Sfântul Iustin scrie: „Dacă moartea ar duce la nesimțire, ea ar fi un avantaj pentru toți cei nedrepți. Dar, întrucât și simțământul le rămâne tuturor celor ce au trăit și pedeapsa veșnică îi așteaptă, nu neglijați de a fi convinși și de a crede că acestea sunt adevărate..., că sufletele, și după moarte, sunt în simțire." Iar în altă parte: „Sufletele celor pioși rămân într-un loc mai bun, iar cele nedrepte și rele într-unul mai rău, așteptând acolo momentul judecății. Sufletele vrednice de Dumnezeu nu vor muri, pe când celelalte vor fi pedepsite după voința lui Dumnezeu". Sfîntul Iustin nu acceptă sintagma de „suflet nemuritor", dar nu pentru că ar fi crezut, după cum am văzut din citatele de mai sus, că sufletul ar avea un sfârșit, ci pentru că, potrivit lui, nemuritor ar însemna și nenăscut, învățătură neconformă cu Ortodoxia. (Eshatologia Părinților Apostolici și a apologeților Drd. Laurențiu NISTOR) Iar despre "moartea sufletului" ne explică Biblia: Mat.8.21 “Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc și să îngrop pe tatăl meu. Iar Iisus i-a zis: Vino după Mine și LASĂ MORȚII SĂ-ȘI ÎNGROAPE MORȚII LOR.” Și de Pavel la 1 Tim.5.5-6 “Cea cu adevărat văduvă și rămasă singură are nădejdea în Dumnezeu și stăruiește în cereri și în rugăciuni, noaptea și ziua. Iar cea care trăiește în desfătări, DESI E VIE, E MOARTA.” Este vorba aici de persoane care viețuiesc, dar dacă nu au credință sunt ca și moarte, acesta este sensul pe care il are cuvântul “moarte” în versetele pe care le insiruie adventistii, nu acela că sufletul omului moare odată cu trupul său cum susțin ei.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 3 | 04.05.2010 21:29:27 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 1 | 04.05.2010 19:53:57 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:55:25 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:26:17 |
|