Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.08.2009, 19:29:34
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Da, asta vroiam si eu sa zic, sunt de acord cu Danut.
Vechi 13.08.2009, 15:58:08
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Chivotul Legii era doar o umbra a ceea ce avea sa vina desavarsit si ceea ce a venit la noi neamurile si reprezinta Ierusalimul Ceresc , pe tron si Imparat , reprezinta Biserica celor intai-nascuti si scrisi in cartea vietii , Imparatia Cerurilor cetele ingeresti si toti sfintii. Cufarul cel duhovnicesc invesmantat in aur este cel ce a adus Legea cea duhovniceasca cea care da viata lumii.
Sa nu uitam ca in Vechiul Testament, Maica Domnului a fost inchipuita si prin chivotul Legii Vechi. In imnografie este numita in chip minunat, "Chivotul cel sfant, cel adevarat si insufletit al lui Dumnezeu" sau "Chivotul cel viu si insufletit, intru care Dumnezeu a locuit". In Acatistul Sfantului Acoperamant, ne rugam catre Maica Domnului: "Bucura-te, chivot al Legii in care se pastreaza sfintirea a tot neamul omenesc".
Reply With Quote
Vechi 21.08.2009, 11:56:47
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Chivotul legii nu mai este important pentru crestini, dupa parerea mea. Templul a fost depasit, face parte din 'umbrele si litera' Vechiului testament, din sibolurile pentru Cel ce trebuia sa vina.
Hristos a venit, acum El este templul lui Dumnezeu pe pamant, si inima templului, chivotul, si prin El fiecare crestin.
Nu mai stiu unde am citit - orientarea Cortului Sfant era E-V, deci invers fata de bisericile crestine. Poate si acest amanunt tine de faptul ca era doar o umbra.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CE ar trebui sa contina Chivotul Noului Legamant? MariS_ Generalitati 13 09.07.2010 00:05:20
Bocitul mortului în casă si plimbatul sicriului deschis până la groapă,în afara legii radu_trandafir Generalitati 19 10.12.2009 16:57:04