Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.08.2009, 16:48:56
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maniucu Vezi mesajul
Sophia,ma gandeam zilele astea sa deschid si eu un astfel de topic. Mi-ai luat-o inainte .As fi pus totusi un alt titlu subiecutlui..ma saturasem pana peste cap de cat este de calcata in picioare femeia in toate subiectele de pe acest forum si cat de slavit este barbatul peste tot...un adevarat sfant inca de la nastere.
Barbatii sunt ispititi din cauza femeilor...nu din cauza slabiciunii lor. Femeia trebuie sa se imbrace intr-un sac cu un val pe cap si pe fata, eventual o portiune deschisa pe unde sa poate respira... ca altfel...ispiteste barbatii.
Dragii mei, si noi femeile putem fi ispitite la fel de usor de voi...si pe mine ma deranjeaza sa vad barbati in Sf Biserica imbracati in treining si avand in picioare adidasi, tenisi... in pantaloni trei sferturi, sau chiar in pantaloni scurti...cu parul lung si neingrijit, cu unghiile murdare, mirosind a alcool si a tutun... si lista ar putea continua.
Nu stiu cum puteti gandi voi ca barbatul are tot felul de drepturi si prioritate in toate situatiile. Are dreptul sa se imbrace in haine moderne, dar femeia nu. Are dreptul sa poarte tot felul de lanturi si bratari (ba chiar cercei), femeile nu...fara podoabe ca ispitesc.
Noi femeile terbuie sa avem model pe Maica Domnului si pe alte Sfinte Mucenite... trebuie sa luam exemplul lor, de la imbracaminte la viata care au dus-o, Voi barbatii pe Sf Ioan Botezatorul si pe ceilalti Sfinti... sa-mi arate si mie cineva icoana cu un Sfant imbracat in jeansi si cu tricou mulat... in adidasi si cu raiati sau cu pantaloni deschisi la culaore.... in camasa cu primii 2 nasturi descheiati...
La Biserica la care merg, deseori sunt barbati in partea stanga, partea femeilor, dar n am vazut vreo femeia comentand sau batjocorindu-i pe respectivii...asa cum se intampla in cazul celalalt.
E trist ca pe un forum crestin ortodox cinstea si moralitatea lipsesc cu desavarsire
Nu cred ca ar trebui sa se dea nastere unui real razboi din partea femeilor..pentru ca practic nu au nici motiv. Acestea sunt opinii, fiecare are dreptul la opinie si de a-si croi viata asa cum simte la urma urmei. Atunci cand cunosti invataturile ortodoxe e si mai simplu sa ai o conduita pe placul lui Dumnezeu. In societate poti sa te imbraci cum vrei la urma urmei ( bine normal ca nu sunt pro pantaloni scurti pana la buric si fuste la fel, sau nuditate degajata :)). In Biserica eu sunt foarte de acord cu tot ceea ce implica tinuta decenta...si nu consider ca e ceva deplasat in ce cere Biserica. La Biserica ne ducem pentru a fi atenti la Sfanta Liturghie si nu la cum ne sta in roz matur :)) asortat la lacul de unghii...cam asta e ideea.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 20.08.2009, 17:26:25
maniucu's Avatar
maniucu maniucu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2006
Locație: -
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Nu cred ca ar trebui sa se dea nastere unui real razboi din partea femeilor..pentru ca practic nu au nici motiv. Acestea sunt opinii, fiecare are dreptul la opinie si de a-si croi viata asa cum simte la urma urmei. Atunci cand cunosti invataturile ortodoxe e si mai simplu sa ai o conduita pe placul lui Dumnezeu. In societate poti sa te imbraci cum vrei la urma urmei ( bine normal ca nu sunt pro pantaloni scurti pana la buric si fuste la fel, sau nuditate degajata :)). In Biserica eu sunt foarte de acord cu tot ceea ce implica tinuta decenta...si nu consider ca e ceva deplasat in ce cere Biserica. La Biserica ne ducem pentru a fi atenti la Sfanta Liturghie si nu la cum ne sta in roz matur :)) asortat la lacul de unghii...cam asta e ideea.
Doamne ajuta!
Nici nu am zis ca nu sunt de accord cu tinuta decenta si nu numai in Biserica, ci peste tot,nimic exagerat nu mi se pare, doar ca se cam pune accentul doar pe tinuta decenta a femeilor, barbatii pot umbla oricum...ei nu ispitesc nicicand.
Vechi 20.08.2009, 19:55:00
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Sunt de acord cu primul mesaj (desi e sub forma de întrebari se întelege pozitia autoarei).

Cred ca vestimentatia cuviincioasa trebuie sa fie si la barbati, fac bine musulmanii ca la ei nu e voie sa umble cu mâneci sau pantaloni scurti. De fapt vestimentatia de tip feminin poate sa fie mai scurta, dat fiind ca e mai greu de suportat vara.

Nu cred ca este o problema serioasa împotriva unui Athos femeiesc si chiar ar trebui sa înceapa demersurile.
Vechi 03.10.2009, 14:58:38
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Uitati aci vestimentatia ideala, atat pentru femei cat si pentru barbati :D

Reply With Quote
Vechi 04.10.2009, 00:15:35
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Uitati aci vestimentatia ideala, atat pentru femei cat si pentru barbati :D

Hi hi hi!

Dar sa stii ca, serios vorbind, pentru unii o astfel de imbracaminte ar putea fi mai tulburatoare decat altele, pentru ca ascunde, deci pot incepe sa-si imagineze ce este dedesupt.
Vechi 04.10.2009, 01:59:20
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Parerea mea e ca fiecare trebuie sa-si "poarte crucea". Adica daca esti barbat, prin urmare mai expus la ispita vizuala, trebuie sa te confrunti singur cu aceasta problema (desi pentru multi faptul ca o femeie iti atrage privirea si gandul nu e deloc o problema).

Daca totusi reprezinta o problema, atunci mi se pare absolut penibil sa-i ceri femeii sa isi schimbe stilul vestimentar sau sa opereze orice fel de schimbare. Noi, barbatii ne simtim atrasi, tot noi trebuie sa facem ceva in privinta asta.

Bineinteles, biserica isi impune propriile reguli, dar mi se pare normal ca ele sa fie la fel pentru toti.
Vechi 04.10.2009, 17:19:36
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Parerea mea e ca fiecare trebuie sa-si "poarte crucea". Adica daca esti barbat, prin urmare mai expus la ispita vizuala, trebuie sa te confrunti singur cu aceasta problema (desi pentru multi faptul ca o femeie iti atrage privirea si gandul nu e deloc o problema).

Daca totusi reprezinta o problema, atunci mi se pare absolut penibil sa-i ceri femeii sa isi schimbe stilul vestimentar sau sa opereze orice fel de schimbare. Noi, barbatii ne simtim atrasi, tot noi trebuie sa facem ceva in privinta asta.

Bineinteles, biserica isi impune propriile reguli, dar mi se pare normal ca ele sa fie la fel pentru toti.
Sunt de acord cu tine, in afara de ultima fraza: nu cred ca ar trebui ca in biserica sa fie aceleasi reguli (vestimentare) pentru toti. Sau te referi la barbat vs femeie?

In Biserica exista principii, nu reguli stricte. Principiul in cazul asta este decenta, iar decenta se schimba in functie de epoca si cultura.
Vechi 04.10.2009, 12:41:00
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Hi hi hi!

Dar sa stii ca, serios vorbind, pentru unii o astfel de imbracaminte ar putea fi mai tulburatoare decat altele, pentru ca ascunde, deci pot incepe sa-si imagineze ce este dedesupt.
Da, cine stie ce creatura se ascunde dedesubt (o stafie?)
Oricum, faza asta cu "poligamia e ok" o aud de obicei din partea femeilor...cu privire la ele desigur, mergand pe ideea ca "daca ei pot, putem si noi".
Reply With Quote
Vechi 04.10.2009, 16:36:49
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de The_Fallen Vezi mesajul
Da, cine stie ce creatura se ascunde dedesubt (o stafie?)
Oricum, faza asta cu "poligamia e ok" o aud de obicei din partea femeilor...cu privire la ele desigur, mergand pe ideea ca "daca ei pot, putem si noi".
Aaaa, nu prea inteleg legatura cu poligamia?
Vechi 04.12.2009, 17:58:35
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Hi hi hi!

Mai ales la barbati deseori, fara multa imaginatie, s-ar vedea chiar ceva iesit in relief :)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Barbatul, capul femeii? Traditie Nunta 426 07.11.2011 19:45:03
Ispitele postului heaven Postul 17 11.03.2011 10:46:50
De asta ce ziceti? Vor sa schimbe si data Pastelui :( BogdanF2 Generalitati 41 10.10.2010 22:43:21
Ispitele dupa spovedanie Elena78 Pocainta 8 29.10.2009 17:40:59