![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
De multe ori prefer Vecernia. Simt mai multa liniste si asezare.
Este dureros insa ca inima mea nu da voie Sfintei Liturghii sa o umple de dor dumnezeiesc. Sfanta Liturghie tine lumea. Cat am cazut si cat ne'am impietrit de nu mai putem intelege asta. Fiecare zi este o Liturghie, fiecare intalnire cu un om este o Liturghie, fiecare bucurie venita in inima prin frumoasa faptura a lui Dumnezeu este o Liturghie... o multumire pentru toate, o comuniune, o treapta spre o alta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Sfantul Ioan Gura de Aur vorbeste despre Liturghia care are loc in afara Bisericii, unde la altarul saracilor sunt chemati sa slujeasca toti crestinii alaturi de clerul Bisericii. Este vorba de slujirea lumii, a orfanilor, vaduvelor si saracilor, in numele iubirii lui Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca lumea ii vorbeste altfel omului care participa la Liturghie. Cel putin pot spune ca lumea nu tace pentru acesta. Lumea nu-i ramane exterioara si neapropiata. Mergeti la Liturghie si veti simti ca lucrurile vorbesc neincetat despre rostul si obarsia lor.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfanta Liturghie e oaza de rai in pustiul desertaciunilor lumii. Mai suntem pentru ca apa ei vie nu ne lasa sa murim... Initial am crezut ca topicul se refera la rugaciunea din restul timpului, in afara Liturghiei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sfantul Marcu Ascetul spune ca in liturghia interioara credinciosul isi aduce ca jertfa nu painea si vinul spre prefacerea in Trupul si sangele lui Hristos, ci toate gandurile sale Arhiereului Hristos care Se afla pe altarul inimii sale, pen*tru a le adauga la jertfa Trupului Sau prezentata neincetat Tatalui. Hristos Se afla deci ca Arhiereu si in interiorul nostru, primind jert*fele noastre.
|
![]() |
Tags |
liturghia dupa liturghie |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arhitectura bisericilor: dupa canon sau dupa gust? | windorin | Arta bisericeasca in general | 247 | 19.09.2015 00:15:06 |
Cate slujbe speciale se pot face dupa Sf.Liturghie? | sophia | Sfanta Liturghie | 6 | 16.10.2011 23:49:19 |
Cum va simtiti dupa Sfanta Liturghie? | Daniel777 | Biserica Ortodoxa Romana | 35 | 05.10.2010 13:44:26 |
Liturghie pentru mine ,Liturghie pentru toti! | strajeru | Rugaciuni | 32 | 23.06.2010 23:01:22 |
Liturghia Darurilor + | cristiboss56 | Sfanta Liturghie | 1 | 13.04.2009 20:11:47 |
|