![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu cred ca vestul are numai lucruri superioare. Ei sunt mai politicosi, mai organizati dar totodata traiesc mai putin intens si mai putin liber, relatiile între oameni sunt mai reci. Trebuie sa fii critic fata de alte culturi, nu sa le respecti.
Dar probabil ca exista un sentiment de vinovatie al imigrantului, ca nu se integreaza în cultura tarii în care s-a dus. Asta e o falsa morala, adevarata morala e sa nu te duci peste ei deoarece ei nu doresc imigranti. Iar daca totusi te-ai dus, nu trebuie sa te raportezi la ei ci la Dumnezeu în ceea ce faci, ceea ce înseamna si ca se poate sa trebuiasca sa te întorci acasa.
|
|||
|
|||
|
Nici eu nu cred ca romanii s-ar adapta, in general, greu.
Dintre elevii mei, romanii se adapteaza cel mai usor in Belgia. In general se adapteaza mai usor cei cu orizont cultural mai larg. Una este integrarea si alta asimilarea completa. Te poti integra pastrandu-ti caracteristicile, pastrand ceea se ti se pare important de pastrat din tara din care vii. In orice caz, pastrand ortodoxia. 'Ei nu vor emigranti' - asta este o generalizare. Ei, statul, primesc emigranti si intr-oi vreme chiar ii incurajau sa vina, ca aveau nevoie de mana de lucru. Acum o mai fac in anumite domenii. Ei, oamenii obisnuiti, unii dintre ei, nu vor emigranti, da (dar nu sunt in majoritate). Insa ei, altii, se bucura sa vada si oameni diferiti de ei de la care au poate de invatat, si se mai si casatoresc cu ei cateodata. ;-) Eu niciodata nu o sa fiu belgiana sau nemtoaica, insa ma simt foarte bine aici. Era un alt topic despre subiectul asta: 'Ce inseamna pt voi a trait in strainatate'.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| "Ordine laicale" în România și în lume | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 3 | 03.11.2015 13:28:33 |
| Nelamuriri din citate - "nu esti de-al Nostru" | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 61 | 15.12.2012 21:09:01 |
| "Acesta este canonul pentru voi, cei ce va aflati in lume" | Ekaterina | Spiritualitatea ortodoxa | 1 | 10.10.2012 13:15:13 |
| Budism: "Iesirea din Lume" - "Aducerile in dar" | florin.oltean75 | Alte Religii | 12 | 04.10.2012 20:29:51 |
| Cine a citit "Vanga" de Krasimira Stoianova? | Adriana Cluj | Generalitati | 10 | 19.10.2010 15:43:59 |
|
|