Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.08.2009, 23:19:17
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Este o povestioara care suna cam asa: un calugar mai in varsta suferea de o boala grea la pat de multa vreme. Si nu stia sa-L fi suparat pe Dumnezeu atat de grav incat nevointa lui ii aparea cumva nejustificata. La un moment dat vine un inger la el si-i spune ca intr-adevar, Dumnezeu i-a dat acea boala ca sa ispaseasca el de bunavoie si fara sa carteasca pacatele a noua generatii dinaintea lui, care erau in iad, despartiti de Dumnezeu... A aflat atunci calugarul ca daca mai rezista un an in acele conditii dureroase, Dumnezeu ii salva pe inaintasii lui de la chinurile vesnice. Atunci i-a propus ingerul asa: ori sa ramana in pat inca un an, ori sa mearga in iad o ora si apoi sa se mantuiasca el si inaintasii sai. Si omul a acceptat sa mearga in iad o ora... Dar stand el acolo si asteptand sa vina ingerul sa-l scoata, ingerul intarzia si intarzia, incat i s-a parut ca a stat acolo zeci de ani. Cand a aparut ingerul, calugarul i-a marturisit ca n-a crezut ca ingerii pot sa fie mincinosi. Insa i s-a raspuns ca abia trecusera trei minute si ca mai avea de asteptat pana sa treaca ora... Atunci omul l-a implorat sa-l scoata de acolo si sa-l lase pe pamant sa se chinuie si 500 de ani in schimbul mantuirii.

Deci, dupa cum spune si Dumnezeu undeva in VT: departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre. Cum vom putea noi sa intelegem cu gandirea noastra limitata ceea ce Dumnezeu ne pregateste dupa mila si dreptatea Sa in perspectiva vesnica? Daca parintii si bunicii si cei dinainte mor neimpacati cu Dumnezeu, El cauta sa-i scoata de acolo folosindu-Se de buna credinta a urmasilor lor. Iata si importanta pomelnicelor care trebuie date cat de des la Liturghii. Iata de ce unii se nasc cu probleme fizice, de ce unii sunt saraci toata viata, de ce unii sunt urmariti de tot felul de boli care nu-i lasa o clipa pana la moarte... Intr-adevar, e usor de teoretizat, dar eu asa inteleg sensul suferintei, ca lasata de Dumnezeu pentru ca oamenii sa se apropie de El, pentru ca sa-i indrepte catre viata fara de sfarsit. In fond, Hristos Insusi ne-a aratat ca drumul Crucii este presarat cu multe dificultati, dar ca este posibil urmat pana la sfarsit cu ajutor de sus, pentru a ajunge la starea de-a dreapta.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 19.08.2009, 01:34:58
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Multumesc pentru cometariile voastre! Ma bucur ca nu ati fost partinitori si ati vorbit obiectiv, oferind chiar multe informatii folositoare. Imi plac foarte mult pildele, sunt texte scurte intelese de toata lumea care inglobeaza adevaruri complicate ce nu pot fi atinse nici de cei mai mari filozofi.

Inca nu sunt total lamurit, insa oricum ar fi, acum intaresc ideea ce o aveam mai de demult, ca parintii au o responsabilitate foarte mare. Nu degeaba miracolul impreunarii lor se numeste Sf. Nunta. Cand am citit doina aceea am fost foarte afectat.

Dumnezeu sa ne miluiasca parintii!

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!

Last edited by moshu; 19.08.2009 at 01:37:04.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2009, 21:20:43
E_my E_my is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2007
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru E_my
Implicit

Mosule, cu adevarat pildele ne ajuta cel mai mult sa intelegem si sper eu, sa invatam..trecand prin situatii similare celor din povesti/pilde, ne "trezim" mai repede si putem vedea cum stam..

Adevarate pilde pentru noi sunt marturiile despre Parintele Arsenie Boca. El a luptat foarte mult pentru familie, motiv pntru care vorbeste foarte mult despre aceasta problema pe care ai adus-o in discutie, o problema la care as vrea eu sa ne gandim mai des, si sa ne ridice multe semne de intrebare..

Atasez linkul catre o carte actuala in orice secol de crestinism, "Ridicarea casatoriei la inaltimea de taina" : http://www.scribd.com/doc/239103/Par...angul-de-Taina

Citeste cartea asta si te vei lamuri pe deplin..cu siguranta nu va fi un timp pierdut, vei avea multe de invatat
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea prin copii Mircea71 Intrebari utilizatori 4 03.06.2012 03:52:38
Rugaciunea parintilor pentru copii tatolivia Intrebari utilizatori 7 20.04.2012 10:24:25
Spalare pacate prin suferinta sau prin facere de bine spre_rasarit Generalitati 0 09.09.2011 14:09:26
Mostenim pacatele parintilor? marian_grajdan Intrebari utilizatori 10 03.05.2010 20:11:19
Pacatele parintilor nostri veilur Generalitati 111 30.12.2007 15:42:18