Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.08.2009, 08:00:35
getagrip getagrip is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2009
Implicit

Eu pot sa fiu imoral, daca vreau. Eu nu sunt Dumnezeu, nu trebuie sa dau exemplu. In schimb, uciderea unui om nevinovat pentru motivul ca nu a ascultat de sefu mare, e un exemplu clar de imoralitate. Sa ucizi pentru ca ceilalti sa vada exemplul, sa se teama de tine si sa te asculte... Asa procedeaza mafiotii.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2009, 11:28:06
dan_paleacu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de getagrip Vezi mesajul
Eu pot sa fiu imoral, daca vreau. Eu nu sunt Dumnezeu, nu trebuie sa dau exemplu. In schimb, uciderea unui om nevinovat pentru motivul ca nu a ascultat de sefu mare, e un exemplu clar de imoralitate. Sa ucizi pentru ca ceilalti sa vada exemplul, sa se teama de tine si sa te asculte... Asa procedeaza mafiotii.
Nu tu esti cea care decide ce e moral si ce e imoral,ci Dumnezeu. Nu tu l-ai facut pe Dumnezeu ci Dumnezeu te-a facut pe tine asa ca El e cel ce decide ce e bine si ce e rau. Pentru Adam nu a fost imoral sa manance din pom,insa asta l-a costat enorm,de fapt pe toti ne-a costat enorm. Toti trebuie sa murim pt aceasta "simpla" neascultare.
Insa lucru esential,pe care tu il scapi din vedere, e faptul ca Hristos a murit pt neascultarea noastra, ca sa ne dea sansa fiecaruia de a intra in partasie cu Tatal Ceresc,asa ca poti sa iti dai seama cat l-a "costat" pe Dumnezeu lipsa ascultarii noastre.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2009, 14:25:07
Banned

Implicit

Gresesti fundamental. Ideea de moralitate nu-i apartine lui Dumnezeu, ci oamenilor. Iar noi, oamenii, atei sau crestini, consideram un asemenea comportament ca fiind IMORAL. Tu, Dan Paleacu, consideri ca un om care asista impasibil la uciderea unui copil, este un monstru. Daca lui Dumnezeu ii acorzi circumstante atenuante, inseamna ca ai si tu o moralitate indoielnica. Seful nu are voie sa faca ce vrea, pentru ca el e seful. Sigur, are puterea sa faca ce vrea, dar daca si-o foloseste in acest fel, inseamna ca nu e un sef bun.

Chestia aia cu Isus care a murit pentru noi, nu o prea inteleg. Cu ce anume ne-a ajutat moartea lui Isus? Nu mi se pare ca lumea a devenit mai buna in vreun fel. Iar pe Dumnezeu nu l-a costat nimic, pentru ca Isus oricum a urcat in Rai, deci nu a pierdut nimic.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2009, 15:40:38
dan_paleacu
Guest

Implicit

Citat:
Gresesti fundamental. Ideea de moralitate nu-i apartine lui Dumnezeu, ci oamenilor. Iar noi, oamenii, atei sau crestini, consideram un asemenea comportament ca fiind IMORAL. Tu, Dan Paleacu, consideri ca un om care asista impasibil la uciderea unui copil, este un monstru. Daca lui Dumnezeu ii acorzi circumstante atenuante, inseamna ca ai si tu o moralitate indoielnica. Seful nu are voie sa faca ce vrea, pentru ca el e seful. Sigur, are puterea sa faca ce vrea, dar daca si-o foloseste in acest fel, inseamna ca nu e un sef bun.

Chestia aia cu Isus care a murit pentru noi, nu o prea inteleg. Cu ce anume ne-a ajutat moartea lui Isus? Nu mi se pare ca lumea a devenit mai buna in vreun fel. Iar pe Dumnezeu nu l-a costat nimic, pentru ca Isus oricum a urcat in Rai, deci nu a pierdut nimic.
Eu am vorbit de moralitate pt ca tu ai facut referire la acest termen. In Biblie apare termenul de neprihanire dar multi nu inteleg acest termen.
Faci niste comparatii lipsite de logica, Dumnezeu nu e sef sau sefu, e creatorul cerului si pamantului. Dumnezeu a dat viata,Dumnezeu poate lua viata, nu trebuie sa dea socoteala nimanui. Omul e pacatos,plata pacatului este moartea, fie ca tie iti convine sau nu.
Nu cred ca ai idee ce a insemnat pentru Dumnezeu jertfa Fiului Sau. El,Dumnezeul Fiul,a fost batjocorit,batut,scuipat, crucificat insa ce e fost cel mai greu,a fost despartit de Tatal. Eu si tu si nimeni de pe pamantul asta nu poate intelege suferinta despartirii de Tatal.
Deci sa zici ca pe Dumnezeu nu l-a costat nimic.....e un non sens.
Moartea si invierea Lui schimba vietile oamenilor, nu face lumea mai buna,ci pe cei ce cred in El ii face mai buni. Ca sa iti dau un singur exemplu,uita-te la viata lui Pavel(fost Saul),dintr-un prigonitor al Bisericii a ajuns un om plin de dragoste...asta a facut jertfa lui Hristos. Tot in Biblie gasim si acel verset minunat in care Pavel spune "Traiesc,dar nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine....", lucru care nu ar fi fost posibil fara ca Hristos sa moara si sa invie.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2009, 15:46:03
Banned

Implicit

Asa cum Dumnezeu nu trebuie sa dea socoteala nimanui, pentru ca el e seful si face ce vrea, asa nici eu nu trebuie sa-i dau socoteala si nici nu o voi face. Chiar daca se va dovedi ca exista Dumnezeu, si o sa ma trezesc in boxa acuzatilor la Judecata de Apoi, eu ii voi zice acelasi lucru: Ai puterea sa ma judeci, dar nu ai autoritatea morala. Esti un zeu rau si sadic, poti sa ma distrugi, dar nu poti sa ma faci sa ma inchin in fata ta.

Cat despre povestile cu Isus si despartirea de Tata, sunt niste non-sensuri. Isus, conform Bibliei, este acum in dreapta lui Dumnezeu. Deci nu sunt despartiti.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2009, 16:47:10
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Asa cum Dumnezeu nu trebuie sa dea socoteala nimanui, pentru ca el e seful si face ce vrea, asa nici eu nu trebuie sa-i dau socoteala si nici nu o voi face. Chiar daca se va dovedi ca exista Dumnezeu, si o sa ma trezesc in boxa acuzatilor la Judecata de Apoi, eu ii voi zice acelasi lucru: Ai puterea sa ma judeci, dar nu ai autoritatea morala. Esti un zeu rau si sadic, poti sa ma distrugi, dar nu poti sa ma faci sa ma inchin in fata ta.

Cat despre povestile cu Isus si despartirea de Tata, sunt niste non-sensuri. Isus, conform Bibliei, este acum in dreapta lui Dumnezeu. Deci nu sunt despartiti.
1.Comparatia nu este corecta din punct de vedere teologic si ontologic. In cazul lui Dumnezeu existenta nu este "imprumutata" ca in cazul omului, o are de la sine si prin sine. Acum stiu ca nu esti de acord. Dar intrebarea este urmatoarea: Existenta ta este de la sine si prin sine sau este "imprumutata".
2. Dumnezeu nu-i va distruge pe cei din iad nu pentru ca nu poate ci pentru ca le respecta libertatea. Cred ca ai o imagine gresita despre Dumnezeul crestinilor. Constat ca ai anumite nelinisti ca si cele ale lui Emil Cioran, care cu tot nihilismul lui il aprecia pe prietenul crestin Petre Tutea. In cazul tau simt o duritate ideologica.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2009, 17:06:32
Banned

Implicit

1. Poate sa existe prin sine si de la sine, eu tot pot sa spun ca dupa standardele mele, ale tale si ale tuturor oamenilor, e rau, injust si imoral. Si inainte sa repeti ca Dumnezeu nu poate fi judecat dupa niciun standard, pentru ca el e seful si face ce vrea, iti mai zic eu inca o data: Ba da, il pot judeca. Nu ii pot face nimic, dar il pot judeca.

2. Nu prea inteleg. Care libertate? Cea de-a te chinui vesnic? Nu asta se intampla in iad?
Reply With Quote
Vechi 17.08.2009, 17:37:21
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:

Esti ridicol nu stiu ce cauti printre noi care traim cu frica de Dumnezeu cred ca tu cauti de fapt alt forum ,eu zic sa ne scutesti. Vrei nu vrei intr-o zi o sa dai socoteala si tu.
Dumnezeu sa-ti lumineze gindurile.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!

Last edited by Hartford; 17.08.2009 at 17:39:29.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2009, 22:12:44
gelu_motanelu gelu_motanelu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.08.2009
Implicit Parere

Citat:
Parerea mea: judecata ta seamana cu imbufnarea unui copil de 3 ani care nu vrea sa faca nani, se supara si incearca sa-si necajeasca parintii. In primul rand, un om nu este capabil sa inteleaga sau sa cunoasca toate rosturile acestei lumi ca sa poata judeca in cunostinta de cauza, asa cum nici un copil nu intelege rosturile celor mari. In al doilea rand, legea dupa care vrei sa judeci, cea a moralitatii "atee", umaniste, este dintre cele mai schimbatoare; moravurile oamenilor se schimba de azi pe maine, la fel si intelesul notiunii de moralitate, careia de fapt cu greu ii poti da o definitie obiectiva. In al treilea rand, chiar si fata de legea moralitatii pe care o proclama el insusi, omul nu este complet impartial, fiindca nu exista om 100% virtuos si moral. Prin urmare, cred ca "judecata" pe care o pretinzi nu este de fapt o judecata in adevaratul sens al cuvantului, ci o simpla "parere" despre Dumnezeu. Si, slava Domnului, Dumnezeu i-a dat omului libertatea de a avea pareri cate pofteste, chiar si in ceea ce priveste pe Dumnezeu insusi :)

Last edited by gelu_motanelu; 17.08.2009 at 23:41:41.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2009, 01:00:41
willmark01 willmark01 is offline
Banned

Data înregistrării: 15.08.2009
Implicit

Dumnezeu chiar vrea sa omorati oameni.Si dupa ce va saturati tot d-zeu va indeamna sa procedati ca Lot.Ca doar asta e religia.Vrei, nu vrei cineva tot moare din cauza ei.
Doamne ajuta oi si berbecuti ai domnului....
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce Dumnezeu ii iubeste pe oameni? florin.oltean75 Generalitati 3 22.02.2012 20:28:10
Dumnezeu nu vrea suferinta omului caty_deea Despre Biserica Ortodoxa in general 17 07.02.2011 23:14:52
oameni care nu au crezut in Dumnezeu cozia Intamplari adevarate 5 28.07.2008 20:15:06