![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu pot sa fiu imoral, daca vreau. Eu nu sunt Dumnezeu, nu trebuie sa dau exemplu. In schimb, uciderea unui om nevinovat pentru motivul ca nu a ascultat de sefu mare, e un exemplu clar de imoralitate. Sa ucizi pentru ca ceilalti sa vada exemplul, sa se teama de tine si sa te asculte... Asa procedeaza mafiotii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa lucru esential,pe care tu il scapi din vedere, e faptul ca Hristos a murit pt neascultarea noastra, ca sa ne dea sansa fiecaruia de a intra in partasie cu Tatal Ceresc,asa ca poti sa iti dai seama cat l-a "costat" pe Dumnezeu lipsa ascultarii noastre. |
|
|||
|
|||
![]()
Gresesti fundamental. Ideea de moralitate nu-i apartine lui Dumnezeu, ci oamenilor. Iar noi, oamenii, atei sau crestini, consideram un asemenea comportament ca fiind IMORAL. Tu, Dan Paleacu, consideri ca un om care asista impasibil la uciderea unui copil, este un monstru. Daca lui Dumnezeu ii acorzi circumstante atenuante, inseamna ca ai si tu o moralitate indoielnica. Seful nu are voie sa faca ce vrea, pentru ca el e seful. Sigur, are puterea sa faca ce vrea, dar daca si-o foloseste in acest fel, inseamna ca nu e un sef bun.
Chestia aia cu Isus care a murit pentru noi, nu o prea inteleg. Cu ce anume ne-a ajutat moartea lui Isus? Nu mi se pare ca lumea a devenit mai buna in vreun fel. Iar pe Dumnezeu nu l-a costat nimic, pentru ca Isus oricum a urcat in Rai, deci nu a pierdut nimic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faci niste comparatii lipsite de logica, Dumnezeu nu e sef sau sefu, e creatorul cerului si pamantului. Dumnezeu a dat viata,Dumnezeu poate lua viata, nu trebuie sa dea socoteala nimanui. Omul e pacatos,plata pacatului este moartea, fie ca tie iti convine sau nu. Nu cred ca ai idee ce a insemnat pentru Dumnezeu jertfa Fiului Sau. El,Dumnezeul Fiul,a fost batjocorit,batut,scuipat, crucificat insa ce e fost cel mai greu,a fost despartit de Tatal. Eu si tu si nimeni de pe pamantul asta nu poate intelege suferinta despartirii de Tatal. Deci sa zici ca pe Dumnezeu nu l-a costat nimic.....e un non sens. Moartea si invierea Lui schimba vietile oamenilor, nu face lumea mai buna,ci pe cei ce cred in El ii face mai buni. Ca sa iti dau un singur exemplu,uita-te la viata lui Pavel(fost Saul),dintr-un prigonitor al Bisericii a ajuns un om plin de dragoste...asta a facut jertfa lui Hristos. Tot in Biblie gasim si acel verset minunat in care Pavel spune "Traiesc,dar nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine....", lucru care nu ar fi fost posibil fara ca Hristos sa moara si sa invie. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa cum Dumnezeu nu trebuie sa dea socoteala nimanui, pentru ca el e seful si face ce vrea, asa nici eu nu trebuie sa-i dau socoteala si nici nu o voi face. Chiar daca se va dovedi ca exista Dumnezeu, si o sa ma trezesc in boxa acuzatilor la Judecata de Apoi, eu ii voi zice acelasi lucru: Ai puterea sa ma judeci, dar nu ai autoritatea morala. Esti un zeu rau si sadic, poti sa ma distrugi, dar nu poti sa ma faci sa ma inchin in fata ta.
Cat despre povestile cu Isus si despartirea de Tata, sunt niste non-sensuri. Isus, conform Bibliei, este acum in dreapta lui Dumnezeu. Deci nu sunt despartiti. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2. Dumnezeu nu-i va distruge pe cei din iad nu pentru ca nu poate ci pentru ca le respecta libertatea. Cred ca ai o imagine gresita despre Dumnezeul crestinilor. Constat ca ai anumite nelinisti ca si cele ale lui Emil Cioran, care cu tot nihilismul lui il aprecia pe prietenul crestin Petre Tutea. In cazul tau simt o duritate ideologica. |
|
|||
|
|||
![]()
1. Poate sa existe prin sine si de la sine, eu tot pot sa spun ca dupa standardele mele, ale tale si ale tuturor oamenilor, e rau, injust si imoral. Si inainte sa repeti ca Dumnezeu nu poate fi judecat dupa niciun standard, pentru ca el e seful si face ce vrea, iti mai zic eu inca o data: Ba da, il pot judeca. Nu ii pot face nimic, dar il pot judeca.
2. Nu prea inteleg. Care libertate? Cea de-a te chinui vesnic? Nu asta se intampla in iad? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumnezeu sa-ti lumineze gindurile.
Rugaciunea care-i plansa In a lacrimei parau, Te sfinteste si te-nalta Ca sa-l vezi pe Dumnezeu! Last edited by Hartford; 17.08.2009 at 17:39:29. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by gelu_motanelu; 17.08.2009 at 23:41:41. |
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu chiar vrea sa omorati oameni.Si dupa ce va saturati tot d-zeu va indeamna sa procedati ca Lot.Ca doar asta e religia.Vrei, nu vrei cineva tot moare din cauza ei.
Doamne ajuta oi si berbecuti ai domnului.... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce Dumnezeu ii iubeste pe oameni? | florin.oltean75 | Generalitati | 3 | 22.02.2012 20:28:10 |
Dumnezeu nu vrea suferinta omului | caty_deea | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 07.02.2011 23:14:52 |
oameni care nu au crezut in Dumnezeu | cozia | Intamplari adevarate | 5 | 28.07.2008 20:15:06 |
|