![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, slujba de logodna se poate face si separat.
Insa multi preoti nu prea vor, decat daca cunosc foarte bine mirii, pentru ca este o slujba care angajeaza pe viata, in mod ciudat, ca si casatoria, si totusi nu esti considerat casatorit, si nu poti trai impreuna. Preotii ezita sa faca slujba asta separat si pentru ca in cazul unei neintelegeri ulterioare trebuie considerata divort despartirea, si pentru ca unii cred ca pot trai impreuna dupa logodna. Noi am avut ideea sa ne logodim la biserica cu cateva luni inainte de casatorie, dar preotul nu a fost prea incantat de idee si ne-a convins sa nu facem asa, desi ne cunostea bine.
|
|||
|
|||
![]()
@Fani - aici am eu o nelamurire. De ce sa fie considerata ruperea logodnei un divort? Nu s-a savarsit o taina, o cununie. Nu este nici un act. Si atunci?
De altfel in biserica nu exista notiunea de divort. ![]() ![]() Adica te poti recasatori. In rest ai dreptate, pot apare aceste aspecte. Dar eu cred ca cei care aleg acest drum tocmai ca tind mai mult spre statornicie si loialitate in relatia lor. Eu nu sunt adepta logodnei in general, ca timp pierdut. Cand te-ai hotarat sa te casatoresti o si faci nu mai stai sa mai faci o slujba si aiar mai astepti X ani pana la nunta. Eu inteleg logodna ca pe o cerere in casatorie si promisiune: "ne vom casatori cat de curand" si anuntam si lumii, fixam o data chiar. Dar sensul ei in cadrul slujbei de cununie nu-l inteleg. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by georgeval; 17.08.2009 at 15:16:21. |
|
|||
|
|||
![]()
Da. Dar la origine erau separate. Intr-adevar este cam absurd sa se mai numeasca logodna daca sunt unite intotdeauna.
|
|||
|
|||
![]()
Am dat la schimb verighetele de cununie si am cumparat unele noi, din diferite motive.
Rugamintea mea, va rog frumos, sa imi spuneti, este necesar sa le sfintim pe cele noi sau este de la sine inteles doar prin purtarea lor, mai ales ca le-am si gravat cu data casatoriei si prenumele noastre. Cu respect, Iulia |
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunt casatorit si nu stiu daca si cand ma voi casatori, insa prefer oricand verigheta sau orice alt simbol banal al acestui legamant, decat un act stampilat si facut cu atatea mari batai de cap ca si anularea lui.
Tot ceea ce tine de acte, oficialitati, martori mi se pare ca nu isi are locul intr-o casatorie. Toate acestea imi par mai degraba mijloace de inlantuire a 2 oameni, in loc de intarire a legaturii intre ce doi. Un tatuaj al unui prapadit, cu numele sotiei sale, cantareste pentru mine mai mult decat orice act oficiat de orice armata de oameni cu functii inalte, chiar daca scrie pe el "de bunavoie si nesilit de nimeni". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Așadar este mai bine să fie sfințite de Sus pentru că voi, nefiind sfinți, nu le puteți sacraliza, chiar dacă preocupările voastre sunt vrednice. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cineva mi-a spus să le dăm preotului să le sfințească odată cu oficierea Tainei Cununiei la un alt cuplu. Sincer, nu știu dacă se poate. |
|
|||
|
|||
![]()
Verighetele trebuie sa fie sfintite insa nu la oficierea Cununiei altui cuplu. Mi se pare aberatie. Le sfintiti prin reinnoirea juramintelor, simplu.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Verigheta anti-infidelitate conjugala | costel | Stiri, actualitati, anunturi | 7 | 30.07.2012 23:44:23 |
|