![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acum noi asteptam cu buna dreptate de la preot sa ne chibzuiasca bine situatia particulara a fiecaruia, dar acesta e un dar pe care nu toti il au, asa ca se refugiaza strict in canoane pentru a nu ne indruma gresit... E insa dureros... |
|
||||
|
||||
![]()
Cristina, sunt de acord cu precizarea ta, un orb va ramane orb si in fata altora. Ma refeream la faptul ca nu e bine ca preotul sa fie indulgent cu sine si aspru cu altii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt de acord cu Costel in ceea ce priveste conditiile pt Impartasanie.
Sophia, adica de ce un preot care se impartaseste odata pe saptamana nu mai are cand sa fie impreuna cu sotia lui? Trebuie doar sa faca abstinanta in noaptea dinainte de a sluji.
|
|||
|
|||
![]()
Un lucru este foarte important aici, toti mergem la preot si toti asteptam Rugaciunile acestuia, cati dintre noi se roaga pentru preotii nostri?
Ispitele preotilor sunt mai mari decat ale noastre fiindca ingerul intunericului acolo ataca puternic spre a ne distruge si pe noi. Sa incercam da ne rugam mai mult pentru toti preotii ortodocsi de pretutindeni...si, cu siguranta situatia va fi alta. Era o intrebare, la cine crezi ca vine cel rau, la cel care sta cu sticla in fata in bar, sau la cel care se indreapta spre Biserica/sau este in Biserica? Sa incercam sa ne cercetam pe noi insine, sa asteptam foarte mult de la noi (nu de la cei din jur!) si mai putin de la ceilalti! "Avem preotii pe care ii meritam"..."Avem conducatorii pe care ii meritam" sa ne rugam pentru acestia (pentru preoti, pentru conducatori) si, cu siguranta, Dumnezeu va auzi Rugaciunile noastre! Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii! |
|
|||
|
|||
![]()
Sophia incerc sa raspund eu la o parte din intrebarile tale sotul meu fiind preot.Intr-adevar el se impartaseste la fiecare Liturghie insa asta nu inseamna ca nu se spovedeste , nu se prea poate sa o faca inaintea fiecarei Liturghii insa de cel putin doua ori pe luna mergem la spovedit amandoi ptr ca ispita apare la cel mai slab, deci amandoi trebuie sa ne inarmam cu spovedania...relatiile intre preot si preoteasa sunt mai deosebite daca pot spune asa, cu o zi inainte, in ziua Liturghiei si o zi dupa nu au voie sa traiasca impreuna plus posturile si miercurea si vinerea...in ceea ce priveste slujirea suparat fiind pe cineva nu se prea poate, ptr ca si un credincios nu se poate impartasi fiind suparat pe o persoana anume ..cat despre scurgerea din noaptea dinaintea unei Liturghii exista un canon pe care trebuie sa-l faca, ptr ca aceasta ispita vine de la diavol tocmai ptr a-l impiedica sa slujeasca...
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc mult pentru raspuns, eea.
Deci am presupus bine: sambata, duminica, luni, miercuri si vineri preotii nu au voie cu sotia. Daca mai pica Liturghie in timpul saptamanii, nici atunci. Si cu postul alimentar cam tot asa probabil. In ceea ce priveste problemele sufletesti si spovedania...cred ca e ca la noi laicii. Depinde cum considera dansul. Poti sa faci un rau sufletesc cuiva, dar sa continui sa vorbesti cu el. Stiu ca laicii sunt opriti de la impartasanie doar daca supararea este definitiva, adica nu mai vorbesc, nu au contact si exista o ruptura profunda si mai depinde si de motive si de situatie. Asa mi-a spus mie preotul. Trebuie sa intrerup. Revin cu continuarea. |
|
||||
|
||||
![]()
Intrebarea mea ar fi urmatoarea: Din cauza nepregatirii preotului pentru Sfanta Euharistie lipsim intreaga comunitate de Liturghie?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fumatul si Impartasania | Don_Juan | Impartasania (Taina Euharistiei) | 194 | 29.04.2012 14:58:35 |
Spovedania si Impartasania! | stefan77 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 7 | 09.10.2010 10:58:32 |
Impartasania | tudor2012 | Biserica Romano-Catolica | 6 | 23.12.2007 19:31:59 |
Impartasania Apostolica | tudor2012 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 10 | 16.12.2007 11:38:50 |
Impartasania | tudor2012 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 14 | 25.08.2007 00:35:08 |
|