![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
si asa cum spune LapetiteMoc, sa asteptam cu rabdare indreptarea pe care o va Domnul, ca sa ne putem apropia din nou de cei pomeniti... NU?
|
|
|
|||
|
|||
|
Ce inseamna ''pomenire la psaltire''?
De ce nu mi-a spus nici-un duhovnic,nici-un preot despre aceasta? |
|
|
|||
|
|||
|
Nu stiu nici eu prea bine... e o altfel de pomenire, dar nu stiu exact cum...
|
|
|
||||
|
||||
|
Unii preoti nu pomenesc despre asa ceva: nu este nimic rau, insa noi ca mireni, daca stim, intrebam.
Curatirea = este metaforic folosita expresia aici, d emine, inseamna ca si noi avem pacatee si slabiciunile noastre, sintem inconjurati d eoameni buni si de oameni rai. Problema este ca dupa ce ai facut psalmii, vei vedea ca unii se indeparteaza de tine, altii, se vor apropia mai mult. In orice caz, sint foarte multe incercari aici, peste care trebuie trecut, perioade negre si triste cu intimplari ciudate si rautacioase si de tot felul, necazuri....dar toate astea trec, deci curaj pentru cine o face pentru prima data...putere sa cereti de la Domnul, si toate trec cu bine, pina l aurma. |
|
|
|||
|
|||
|
va spun din experienta mea, ca trebuie sa va asteptati la ispite mari cand cititi psaltirea si paralel va mai pomeneste si la o manastire.
Eu, personal am trimis la Frasinei si dupa nici cateva zile, lucrurile incepuseara sa o ia razna, certuri, vorbe urate...pana am facut legatura cu asta. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
|
Cand incepi sa calatoresti e firesc sa apara si oboseala, foamea, setea. Asa ca e bine sa ai la tine tot ce iti trebuie pentru a duce la bun sfarsit calatoria. Asa se intampla si cu rugaciunea. Atat timp cat nu te rogi, nu esti o persoana de luat in seama pentru diavol. Dar cu cat te rogi mai mult, cu atat va veni sa te ispiteasca mai mult pentru a te intoarce din drum. De aceea nu e de ajuns sa ne multumim cu faptul ca cineva se roaga pentru noi, ci sa depunem si noi efortul sa ne rugam - atat pentru noi, cat si pentru altii.
Nu citirea Psaltirii face rau, ci faptul ca de multe ori citim Psaltirea dar traim in continuare in pacat. Orice citire, orice rugaciune trebuie sa fie ca o dimineata pentru noi. Din pacate de multe ori pentru noi e o noapte, facem o rugaciune si ne punem pe "somn" - pe lenevire. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| citirea din psaltire, noaptea.. | onyx235 | Generalitati | 96 | 07.09.2015 18:48:27 |
| DESPRE PSALTIRE | iubire | Rugaciuni | 121 | 14.09.2011 11:33:00 |
| randuieli psaltire si metanii | mariusmanta75 | Intrebari utilizatori | 4 | 16.04.2010 23:27:49 |
| Cuvinte din Psaltire | phradmon | Despre Biserica Ortodoxa in general | 29 | 29.12.2007 18:01:04 |
|
|