![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citezi din Facere dar uiti ca în Facere se spune ca doar omul a fost facut dupa chipul lui Dumnezeu. Apoi, ce întelegi tu prin suflet? Consideri ca animalele au ratiune?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
App, inainte de caderea in pacat, lui Adam si Eva li s-a spus sa manance din samanta pamantului si din rodul pomilor, nu carne de animal (Facerea 1:29) Presupun ca din cauza caderii in pacat li s-a permis asta... sau?? Citat:
Citat:
Cat despre ratiune, eu nu cred ca aceasta este prezenta la animale... ele au doar simtire si instincte. Tu vad ca esti mai documentata, spune-mi te rog frumos, ce intelegi tu prin suflet si duh? Care-i diferenta dintre acestea doua? Animalele de ce au "suflare de viata"? Sa nu crezi ca te intreb cu rautate sau de dragul contrazicerii... vreau doar sa inteleg de unde siguranta asta ca animalele n-au suflet... Iarta-ma daca te-am suparat ![]() Last edited by zoridezi; 01.08.2009 at 18:25:36. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Daca animalele nu au ratiune (si nu au) nu pot avea nici viata constienta, deci sunt doar niste obiecte.
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 01.08.2009 at 18:46:55. |
|
|||
|
|||
![]()
Bineinteles ca nu! O fi vreun motiv pentru care omului i s-a permis sa manance carnea de animale...
Citat:
"....și tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților ce se mișcă pe pământ, care au în ele suflare de viată" Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
METANOIA2
''A-i da pisicii sa manance numai pui proaspat si gatit, si doar delicatese mi se pare nebunie, deoarece sunt o multime de oameni care doar la sarbatori isi pot gati un pui. Pe langa asta a prefera un animal unui copil e o jignire adusa lui Dumnezeu care ne-a dat copii sa semene cu chipul sau nu cu al unui caine sau pisici sau....purcel, sarpe etc. Cine nu puteti avea copii, lasati cainii si pisicile hoinare (caci si pe pasarile cerului le hraneste Dumnezeu) si cautati copii singuri, copii care stau in geam si asteapta poate vine un tati sau o mami pentru ei intr-o zi.Nu va temeti sa adoptati copii, temeti-va numai de Dumnezeu, si de felul in care el va va judeca pentru copiii singuri la care nu v-ati gandit si pentru pisica cu burta plina care sta comod pe fotoliu.'' De unde gandirea asta atat de limitata ca poti iubi ORI copiii ORI animalele?!Dragostea este nemarginita!!!Poti iubi intreaga zidire a lui Dumnezeu! Dupa cum te exprimi,cei care isi pot gati pui doar de sarbatori ar trebui hraniti de ceilalti???!!!Sunt oameni care dintr-o ''bucata de paine,hranesc un om si-un caine....cainele il recunoaste,omul nu il mai cunoaste.'' De unde vehementa asta impotriva celor care nu adopta copii???!!!De ce nu-i condamni pe cei care i-au abandonat??!! De ce-as adopta un copil,ca sa ma trezesc cu un topor in cap dupa nu-stiu-cata vreme?Vezi cate se intampla?Nu as adopta un copil atata timp cat nu ii cunosc parintii!!!Sunt adepta teoriei criminalului innascut,conform lui Lombrosso!Si,daca nu-mi permit sa cresc un copil de ce l-as adopta?Ma limitez la o pisica!!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Macar aia nu are nevoie de mancare :)) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau....ar mai fi o varianta:sa adopt o droaie de puradei tuciurii si sa-i hranesc cu whiskas si pedigee junior! Am ajuns sa comparam adoptia unui copil,cu tot ce implica acest lucru,grija si educatia pe care trebuie sa i-o oferim cu o coaja de paine pe care-o aruncam unui animal amarat! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Eu cred ca pana si chinuirea unui animal nu va scapa de judecata lui Dumnezeu, deoarece si animalul are simtire, nu este ca o piatra in care dai cu sutul. Apoi sa ma ierte Traditie1, dar mi se pare o exagerare foarte mare sa considere ca animalul este un obiect. Daca e atat de paguboasa intretinerea si iubirea fata de un animal, ma intreb de ce mai stau unii pe calculator? Am ajuns sa desconsideram creatia lui Dumnezeu sub pretextul ca ne pierdem banii hranind un biet animal, dar in schimb sa nu vedem nici o problema in a plati internetul... |
|
|||
|
|||
![]()
''Omul duhovnicesc isi daruieste dragostea mai intai lui Dumnezeu,apoi oamenilor,iar preaplinul dragostei lui il daruieste animalelor.'Aceasta dragoste dumnezeiasca le instiinteaza si pe animale,care il simt pe omul care le iubeste si sufera pentru ele.Atunci ele se apropie de om fara teama.Chiar si animalele salbatice pot deosebi pe un om care le iubeste de un vanator care vrea sa le omoare''.
''Noi nici-o saptamana nu am putea sa facem ascultarea pe care ele o fac fata de om.Daca le dam de mancare bine,daca nu,raman flamande.Daca nu fac ceea ce le spune stapanul lor sunt lovite.Si cata osteneala fac ,fara sa astepte vreo rasplata!Pe cand noi putem castiga raiul si cu un singur ''Doamne miluieste!''Asadar ne-au intrecut si in neagoniseala,si in rabdare si in ascultare!'' Cum se poate spune ca animalele nu au suflet???Pana si florile au suflet!Plang si tipa cand sunt taiate.Doar aparent indura in tacere toate chinurile.Si se avertizeaza intre ele cand apare un pericol.E dovedit stiintific,dar n-are rost sa ne mai intindem.Deci cum ar putea animalele sa nu aibe suflet?! Stiti... ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
totusi, vecinii stiu, adica o faci cu acordul lor? daca nu, parerea mea este ca nu-i frumos sa furi internet de la ei si nu-i o scuza ca asa salvezi bani ca sa dai la altii.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iubirea exagerata fata de animale | Dorinuta | Intrebari utilizatori | 31 | 25.05.2012 02:26:27 |
ce credeti despre frica exagerata de a nu gresi? | cred_cu_adevarat | Generalitati | 1 | 04.10.2011 15:37:38 |
De ce dragostea este un acziune "murdara" pentru religie? | KittyNou | Generalitati | 27 | 14.06.2010 18:14:36 |
cati dintre voi imi vor tine "companie" in iad?! | clujeanul33 | Generalitati | 21 | 13.02.2010 23:33:22 |
ANIMALE | PISICUTA35 | Generalitati | 23 | 18.05.2007 13:36:06 |
|