![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nimeni nu se naste pe Pamantul asta rotund fara sa aiba sansa de mantuire. Eschimosii, triburile din jungla, indienii, arabii, chinezii samd - toata lumea, din toate timpurile. Chiar si cei care vor trai in vremea lui Antihrist.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca este vorba despre oameni,ci despre credinta.Credinta ortodoxa este singura credinta mintuitoare,chiar daca nici un ortodox nu se va mintui. Daca budistul crede in Buda,aceasta credinta nu-i va folosi la nimic,nu-l mintuieste...ci va fi judecat dupa faptele lui ( constiinta lui ),care pot fi in sensul poruncilor lui Hristos.La fel ateul,musulmanul,la fel catolicul ,protestantul,indianul Winnetou ( nu-l mintuieste credinta in spiritul Manitou ci cum a trait el,ce fapte a facut,legea firii...) Cu cit un credincios ( altul decit cel ortodox ) este mai apropiat de dogmele si invataturile credintei sale,cu atit are mai putine sanse la mintuire,parerea mea...important fiind pentru el implinirea poruncilor, in care se ascunde Hristos...deci o anume impartasire cu Dumnezeu. Adica credinta protestantilor despre Maica Domnului,despre icoane,despre predestinare,Taine,Sola Scriptura...etc,mai degraba ii trag in jos decit ii ajuta la mintuire,sau astfel spus credinta lor nu este mintuitoare.In schimb daca ii ajuta pe cei sarmani,sint milostivi,nu ucid copiii in pintece,nu fura,nu mint ( exceptind cele ale credintei )...etc...atunci sper ca Dumnezeu sa-i judece dupa legea constiintei si sa aibe ceva sanse...desi e greu. La un ortodox,daca il prinde moartea spovedit sincer si impartasit...aproape cu siguranta este mintuit,mai usor decit atit nici ca se poate...teoretic cel putin.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
" Caci atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica" (Ioan 3:16) "In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti." (Fapte 4:12) Si exemplele pot continua. Acum sa nu-mi spui ca Hristos este proprietatea unei anumite biserici. Citat:
Conditionati mantuirea de inchinarea la Maica Domnului, icoane, taine, etc. Se pare ca puneti la indoiala sansele la mantuire a Sfintilor Apostoli. Nici ei nu au avut asa ceva in credinta lor. L-au avut "doar pe Hristos." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fără credință, dar, nu este cu putință să fim plăcuți lui Dumnezeu, căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este și că Se face răsplătitor celor care Îl caută. Evrei 11:6 Deci fara credinta in Dumnezeu si fara credinta in rasplata fata de fapta buna , nu putem fi placuti Lui.Asta e credinta aceea ca exista un Dumnezeu si ca e rasplatitor a celor ce fac bine si a dreptilor. Despre Dumnezeu este scris : Iubit-ai dreptatea și ai urât fărădelegea; pentru aceea Te-a uns pe Tine, Dumnezeule, Dumnezeul Tău cu untdelemnul bucuriei, mai mult decât pe părtașii Tăi". Evrei 1:9 22. Voi vă închinați căruia nu știți; noi ne închinăm Căruia știm, pentru că mântuirea din iudei este. 23. Dar vine ceasul și acum este, când adevărații închinători se vor închina Tatălui în duh și în adevăr, că și Tatăl astfel de închinători își dorește. 24. Duh este Dumnezeu și cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh și în adevăr. Ioan 4:22-24 21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri. Matei 7:21 Deci oricine crede ca exista un Dumnezeu si ca e un rasplatitor a celor ce il cauta , Dumnezeu al dreptilor care a pus rasplata pe fapta cea buna se poate mantui.Dar fara credinta nu este cu putinta sa fim placuti lui Dumnezeu.Aceasta este cinstea adusa lui Dumnezeu implinind voia Lui si aceasta se intampla prin Cuvantul Sau si asta e ceea ce Domnul isi doreste , inchinatori in duh si adevar.Judecatile lui Dumnezeu sunt taioase si minutioase cerceteaza inimile si rarunchii , iar mila Lui mare este mai ales pentru cei ce Il cauta.Parerea mea e ca nu doar ortodoxul se poate mantui , sunt de parere ca ortodoxia este credinta cea dreapta si Biserica vizibila a lui Hristos, dar orice crestin care se naste de sus se alipeste de Biserica si devine membru al trupului lui Hristos.Cine nu e impotriva noastra este pentru noi.Eu sunt de parere ca mila lui Dumnezeu cauta un mod pentru noi ca sa nu fim aruncati in gheena si prin imensa Lui mila , Dumnezeu cauta pricina de dreptate si mantuire omului. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|