Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Iudaismul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.07.2009, 12:30:23
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Marea Moarta si Psalmii

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Draga Moshe, ai facut baie la Marea Moarta?, cum ti s-a parut, oare o fi adevarat ca acolo a fost cetatea Sodomei?. Ce spun cercetatorii vostrii despre acest fenomen?

La voi cum se folosesc Psalmii in rugaciuni?
Am fost la Marea Moarta de nenumarate ori si intotdeauna spun si repet lacei care sunt turisti la noi sau noi veniti ca sa nu neglijeze sa faca baie la Marea Moarta.
La MM nu poti inota deoarece corpul tau pluteste asa ca te simti ca un astronaut in spatiu si asta fara sa misti membrele. Singura problema este ca trebuie sa ai grija ca sa nu iti intre apa in ochi deoarece apa contine o galerie importanta de saruri diferite. Tocmai asta face MM ca un loc foarte cunoscut in lume la tratamente termale. Sunt izvoare cu apa calda de 45 grade Celsius.
MMeste cel mai vestit si reusit loc din lume pentru tratamente contra Psiuriazis, o boala cronica de piele foarte ne-simpatica. Bolnavii care primesc un tratament de doua saptamani ,24 ore pe zi,se bucura de 2-3 ani de boala latenta aproape nesimtita.
MM este cea mai mare sursa din lume de Brom din care se fac medicamente pentru boli de nervi.
Una din cele mai mari si reusite industrii din Israel este Industria de chimicale care exporta in toata lumea. O anumita regiune din malul MM este dedicata la zeci de hoteluri care in cadrul lor se fac tratamente medicale. Deoarece MM se afla in cel mai jos loc din lume aerul este saturat cu Ozon care si el face bine oamenilor.
MM se afla pe Crapatura Siria Africa si existenta apelor calde indica ca in adancul pamantului este activitate vulcanica. Si in regiune sunt semne ca au fost eruptii vulcanice asa ca povestea cu distrugerea celor doua orase Sdom si Gomora,pe nume ebraice, probabil ca nu a fost numai o legenda.

Evreii religiosi ,in marea lor parte, nu "pierd timp" cu cititul de romane ci citesc psalmi (Tahilim").
Poti sa-i intalnesti in tot felul de locuri,asteptand la autobuz,la doctor sau in parc Ei sed ci citesc Psalmi cine stie a catea data. Majoritatea le stiu pe de rost dar totus se uita in carte ca sa nu greseasca.Si in starile cele mai tragice saude bucurie, ei vor citi si declama psalmi
Eu cred ca dau importanta la citirea Psalmilor nu mai putin decat la rugaciunile obisnuite.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 12:42:50
Evreulcelales's Avatar
Senior Member

Implicit Cu un singur lucru sunt de acord cu tine,

Citat:
În prealabil postat de ghemis Vezi mesajul
Citind aceste evanghelii din NT nu reiese clar cine la L-a rastignit pe Mantuitorul Iisus Hristos? Noi crestinii ortodocsi BOTEZATI si IMBRACATI in IISUS HRISTOS,indemnam si asteptam cu rabdare ca toti sa se mantuiasca si la cunostinta adevarului sa ajunga.Nu facem antisemitism ci cautam sa ne pastram credinta noastra,traditia noastra,cultura noastra,relieful si bogatiile naturale.Acestea sunt bogatiile noastre(nu bani si putere).Avem pace si liniste in tara noastra si un climat bun si cu vecinii nostri.Voi ce aveti? Razboi neancetat cu vecini,ura si dusmanie pentru pamant sterp,aproape ca nu aveti un petec de verdeata,o Mare Moarta care pe vremea aceea era vie. Voi faceti aceeasi greseala ca si stramosii vostri.Si este un blestem pe capul vostru lasat de stramosii vostri."Sangele Lui sa fie asupra noastra si asupra copiilor nostri."Vedeti totul material(bani,putere si trai bun)Asteptati un Mesia care sa va sporeasca aceasta stare materiala(desigur in "pace"cu tot felul de pacate si mizerii,dar fara libertate).Mesia care a venit acum 2000 de ani si o mare parte din stramosii vostri nu l-au recunoscut,si care va veni a 2-oara(Ca un fur???!!!,si nu ca cel fals care va fi indelung mediatizat inainte de "venire"cu scopul marsav de a insela de e cu putinta si pe cei alesi),este Mesia al pacii sufletului,al eliberarii de sub jugul pacatelor,al adevaratei libertatii,al iubirii vesnice,al unirii omului cu Dumnezeu prin IIsus Hristos.Noi pe acesta IL asteptam.Vino si tu sa-l cunosti.Il poti cunoaste si tu daca i-ti doresti cu adevarat sa cunosti Adevarul.Cauta si vei afla,bate si ti se va deschide.Dumnezeu sa ne ajute!
Cu asta ca ceri sa-ti ajute Dumnezeu.
Habar nu ai ce scri. Ai pus toate texturile numai ca sa "ineci" subiectul Ura scrie din condeiul tau.
Habar nu ai din ce se intampla in acea TARA SFANTA de care aminteste VT. la persoane ca tine simt nevoia sa le amintesc ca si Mesiah-ul tau a fost fiu a poporului evreu pe care se pare ca dusmanesti.
Iti atrag atentia ca cine blestema Poporul Ales pe el va cadea blestemul si in binecuvantare se va schimba la Poporul Ales.
Bunvenit .Inca o jigodie antisemita. Nu va obositi?
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 12:44:37
Evreulcelales's Avatar
Senior Member

Implicit Cu un singur lucru sunt de acord cu tine:

replica dubla, scuze
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 13:20:43
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
Cu asta ca ceri sa-ti ajute Dumnezeu.
Habar nu ai ce scri. Ai pus toate texturile numai ca sa "ineci" subiectul Ura scrie din condeiul tau.
Habar nu ai din ce se intampla in acea TARA SFANTA de care aminteste VT. la persoane ca tine simt nevoia sa le amintesc ca si Mesiah-ul tau a fost fiu a poporului evreu pe care se pare ca dusmanesti.
Iti atrag atentia ca cine blestema Poporul Ales pe el va cadea blestemul si in binecuvantare se va schimba la Poporul Ales.
Bunvenit .Inca o jigodie antisemita. Nu va obositi?
Dar tu de ce il jignesti cu 'jigodie'? Vorbeste si tu normal daca vrei ca omul sa isi formeze o parere buna... uite eu nu am nimica cu evreii, pentru ca ma gandesc ca sunt si ei oameni ca si noi, ba uneori chiar ii admir pentru staruinta in credinta... faptul ca tu ai spus ca citesc mai mereu din Psalmi m-a bucurat, as vrea sa ii vad si pe crestinii nostri asa. Insa cu un singur lucru nu sunt de acord: cu ura si mandria. De ce nu ii iubiti si pe ceilalti? Nu ar fi o lume mai buna daca nu ar mai exista atatea conflicte? Eu cred ca se poate...

Cumde stii romana asa de bine?
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 13:21:21
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Domnule Moise ,faptul ca vorbiti asa nu va ajuta nici intr-un fel.
Noi am gresit ,deoarece suntem multi iar d-voastra singur.
Imi pare rau ,mie personal , ca discutia a denaturat in felul acesta ,si eu am adus o contributie importanta la aceasta situatie.
Dumnezeu sa ma ierte si d-voastra desigur.
Ziceti ca in Israel se citesc Psalmi.
Si eu citesc Psaltirea si de fiecare data ma minunez pentru ca descopar noi sensuri.
Mai deunazi am descoperit o profetie referitoare la sfarsitul lumii care se apropie si la prigoana impotriva bisericii lui Hristos

" Ridica mainile Tale impotriva mandriilor lor, pana la sfarsit, ca rau a facut vrajmasul in locul cel sfant al Tau.
Si s-au falit cei ce Te urasc pe Tine in mijlocul locului de praznuire al Tau, pus-au semnele lor drept semne;
Sfaramat-au intrarea cea de deasupra.
Ca in codru cu topoarele au taiat usile locasului Tau, cu topoare si ciocane l-au sfaramat.
Ars-au cu foc locasul cel sfant al Tau, pana la pamant; spurcat-au locul numelui Tau.
Zis-au in inima lor impreuna cu neamul lor: "Veniti sa ardem toate locurile de praznuire ale lui Dumnezeu de pe pamant".
Semnele noastre nu le-am vazut; nu mai este profet si pe noi nu ne va mai cunoaste. "(Psalmul 73)

Pace va doresc si sa stiti ca eu personal nu m-am suparat pentru jignirile aduse ,eu sunt o pacatoasa si Dumnezeu a oranduit sa se intample asta.
Faca-se voia Lui.
Sanatate va doresc si va rog nu va mai enervati.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 13:27:19
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
replica dubla, scuze
domnule, dumneata nu-tzi dai seama ca eshti indoctrinat de politica maimarilor tai sa fi orb shi sa nu citeshti corect ci imediat ce vezi ca cineva marturiseshte altceva, gata, e antisemit; este jigodie in mintea voastra... poi nu-tzi dai seama ca shi diavolul shi dracul, orishicine are dreptatea lui... pe care o va judeca Domnul shi nu politicienii voshtrii care v-au ratacit de tot in credintza facandu-va sa credetzi ca acuzare va absolva de vina shi va face dintr-odata prin scamatorie vrednici, poi dumneata nu pricepi ca e vorba ca noi marturisim ceea ce voi n-atzi priceput niciodata decat pe vremea marilor prooroci shi marilor traitori ai lui Dumnezeu... deci nu mai ne fa antisemitzi ca antisemtzi suntetzi chiar voi inshiva caci nedreptatea este antisemita, minciuna este antisemita, nerecunoasterea Adevarului este antisemita, shi oridecate ori acuzatzi pe un antisemit de antisemitism suntetzi defapt tocami cei ce-l indreptatztesc pe cel antisemit ca sa fie pe maideparte un antisemit mai invershunat... deci jigodia de care vorbeshti a aparut din semintza unor jigodii shi mai mari, jigodii ascunse, jigodii care nu-shi arata chipul ascuns, chip al cerbicei shi neascultarii pentru o lingushitoare slujire la muncile lui naLucifer...

deci inceteaza cu "shtiintza" domniei tale prin care parand ca ai vorbit cu mamona-omida se pare ca ai shi aflat cine e jigodie, cine nu e, cine e antisemit shi cine nu e... ca faci de rushine pe inaintashii dreptzi ai domniei tale care s-au pocait caci iata ca shi regele David s-a pocait iar regele Saul nu s-a pocait caci mereu din neascultare a tot "mantuit" mereu pe nedrept pe pacatoshi trimitzandu-i in sheol fara ca Domnul sa-i fi poruncit... prin robul Sau Samuel...

iar David n-a ridicat mana impotriva celor drept slavitori, ai celor smeritzi shi nici macar impotriva lui Saul, ci s-a pocait shi a facut dreptate pana dincolo de mormant prin fiul sau Solomon... care a zis: "taiatzi aceasta inima in jumatate!" shi asha a facut dreptate.

voi cu acuzarea asta rasista, cu jigodii, cu antisemitismul, credetzi ca suntetzi eroi? pentru ce nu vedetzi ca atzi facut din rau shi acuzare o politica natzionala? o politica in care cadetzi shi mergetzi farancetare shi faraoprire ca mushtele shi broashtele shi viespii shi lacustele shi pacla din casa lui Faraon shi a Egiptenilor dar in tzinutul Goshen era lumina shi niciuna din vitele fiilor lui Rashela nu a murit... deci niciuna... astfel a facut Domnul osebire... cu mana puternica... celor ce au fost nedreptatzitzi caci le-a auzit glasul suferintzelor... dar voi ce facetzi incercatzi sa facetzi politica lui faraon cu antisemitismul asta? ce urmareshti shi ce urmaritzi cu "sensibilitatea" asta perfida? poi n-am voie sa urasc nu din pricina politicii ci pentru ca Domnul ne cheama la iubire shi rabdarea nedreptatzirilor... caci shi evreii, fostul Sau popor, au rabdat 5 generatzii umilintzele robiei, fost popor al Sau caci l-au lepadat pe Dumnezeu shi s-au ratacit de tot caci Domnul nu leapada pe oameni niciodata shi este fidel legamintului Sau cel Veshnic, caci Domnul nu este ca omul care se indulceshte dupa cele inalte ale celui rau.

Last edited by vsovi; 24.07.2009 at 13:39:55.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 13:43:51
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Hai sa nu ne mai improscam atata cu noroi, pt. ca nici noi nu suntem mai breji. Eu nu vad ca noi ne iubim prea tare, ba din contra, in statistici tara e plina de ortodocsi, dar comportamentul nostru e anticrestin cu desavarsire.
Fiecare tine cu doctrina in care s-a nascut si isi apara credinta ca asa considera ca e mai bine.
Nu rezolvam nimic cu atatea impungeri, ca voi sunteti asa, noi suntem asa... putina ingaduinta, va rog, daca vreti sa ne intelegem ca oamenii
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 14:31:19
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

evreulcelale:
"Inca o jigodie antisemita. Nu va obositi?"

Raspuns:
acuzarea de antisemitism va tzine politic acoperire la faradelegi? este temeiul shi motivul necesar shi suficent sa va autoindreptatzeasca in a dispretzui orice lucru al lui Dumnezeu? in a dispretziu orice faptura, orice om?

poi evreulcelales, mie imi pare foarte clar ca ghemis a marturisit nu pentru ca e jigodie ci a aratat adevarul ca sa nu muritzi in pacatele voastre... iar noi sa nu cumva sa lepadam Calea Adevarului ce duce la Viatza... pentru "corectitudini" politice...

deci pune mana pe carte shi vezi defapt cine va desparte pe voi de propria voastra mantuire... caci VT vorbeste despre mantuire... iar pe Mantuitor daca nu l-atzi primit crezi ca o sa va foloseasca la ceva cauza asta politica, gogoritza shi babacloantza asta shi muma asta a padurii shi chipul asta cioplit: teoria cu antisemitismul, frate bun cu rasismul shi var cu comunismul? crezi ca o sa va foloseasca la ceva inaintea Domnului? inaintea Celui drept? inaintea Celui mult Milostiv shi neprimitor de mita de la omul rau shi necredincios?

deci dragul meu evreulcelales, ghemis a marturist Adevarul caci a aratat ca temeiul credintzei nastre se bazeaza pe Adevar shi nu pe speculatzii politicianiste, ci se bazeaza Credintza in Iisus Hristos Domnul pe Scripturi, pe Duhul Sfant, pe Dumnezeu Tatal.

deci nu este antisemit shi jigodie ca tzi-a invederat tzie shi mie locul unde este scris Adevarul... ca sa luam cu totzii aminte ca nu suntem noi mai buni ca voi doar ca shtim citi caci credintza fara fapte este moarta.

dar iata ca ghemis a facut o fapta buna inaintea lui Dumnezeu pe cand dumneata ai ramas la capitolul politica... politica politicienilor vandutzi babanului lor...

Last edited by vsovi; 24.07.2009 at 14:37:03.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 14:33:30
Evreulcelales's Avatar
Senior Member

Implicit Pai evreii nu sunt crestini...

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Dar tu de ce il jignesti cu 'jigodie'? Vorbeste si tu normal daca vrei ca omul sa isi formeze o parere buna... uite eu nu am nimica cu evreii, pentru ca ma gandesc ca sunt si ei oameni ca si noi, ba uneori chiar ii admir pentru staruinta in credinta... faptul ca tu ai spus ca citesc mai mereu din Psalmi m-a bucurat, as vrea sa ii vad si pe crestinii nostri asa. Insa cu un singur lucru nu sunt de acord: cu ura si mandria. De ce nu ii iubiti si pe ceilalti? Nu ar fi o lume mai buna daca nu ar mai exista atatea conflicte? Eu cred ca se poate...

Cumde stii romana asa de bine?
Noi nu ni se cere sa intoarcem al doilea obraz. Fie vorba intre noi, si crestinii fac asa dar pentru protocol ei cica intorc al doilea obraz.
Nu veni la mine cu pretentii.Citeste ce a scris domnul si ai sa descoperi usor care sunt ideile fixe si proncepute a lui. Ce a scris,nu imi spune ca a fost frumos si civilizat.

Romaneste am scris si vorbit pana am emigrat la Israel cand eram la mai mult de jumatatea liceului. Imi lipsesc multe cuvinte care le-am uitat si fac nu putine greseli de ortografie. Stiu.

Last edited by Evreulcelales; 24.07.2009 at 14:37:03.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 16:23:56
bmadalin bmadalin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Locație: Ilfov
Implicit Intrebare pentru Evreulcelales

Domule Evreulcelales,

am tot respectul pt dvs, in primul rand pt ca sunteti mult mai in varsta decat mine,
si in al doilea rand ca am si eu ocazia sa-mi satisfac o veche curiozitate.

Mie mi se par o groaza de trimiteri in vechiul testament catre noul testament. Dintre el enumar doar cateva:

1. Psalmul 21, vers 12-20
Înconjuratu-m-au viței mulți, tauri grași m-au împresurat.
Deschis-au asupra mea gura lor, ca un leu ce răpește și răcnește.
Ca apa m-am vărsat și s-au risipit toate oasele mele.
Făcutu-s-a inima mea ca ceara ce se topește în mijlocul pântecelui meu.
Uscatu-s-a ca un vas de lut tăria mea, și limba mea s-a lipit de cerul gurii mele și în țărâna morții m-ai coborât.
Că m-au înconjurat câini mulți, adunarea celor vicleni m-a împresurat.
Străpuns-au mâinile mele și picioarele mele.
Numărat-au toate oasele mele, iar ei priveau și se uitau la mine.
Împărțit-au hainele mele loruși și pentru cămașa mea au aruncat sorți.

2. Isaia cap 1, vers 3:
Boul isi cunoaste stapanul, si asinul ieslea domnului sau, dar Israel nu Ma cunoaste; poporul Meu nu Ma pricepe/

3. Isaia cap 6, vers 9:
Du-te si spune poporului acestuia: cu auzul veti auzi si nu veti intelege, si uitandu-va va veti uita dar nu veti vedea

4 Isaia cap 7 versetul 14
Iata fecioara va lua in pantece si va naste fiu si vor chema numele lui Emanuel

5. Isaia 28, vers 11-12
se va grãi acestui popor într-o limbã strãinã..., si nici asa nu vor asculta de Mine, zice Domnul .

6. Isaia 29, vers 14
Pierde-voi întelepciunea îtþeleptilor si stiinta celor învãtati voi nimici-o

7. Isaia 66 , vers 7
Inainte de a se zvarcoli in dureri de nastere, ea a nascut; intainte de a simti chinul, ea a nascut un fiu.

Ce va rog, inteleg ca nu sunteti un om foarte religios, dar poate aveti un Vechi Testament evreiesc pe acasa si puteti verifica ce v-am trimis sa-mi spuneti si mie daca ideile sunt acelasi (banuiesc ca traducerea difera).

Nu doresc polemici, nimic altceva, am decat o curiozitate (si sa ma ierte Dumnezeu, poate nu-i un lucru bun nici asta).

Last edited by bmadalin; 24.07.2009 at 17:33:22.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evreii din viata mea cristipuiu Intamplari adevarate 100 26.11.2011 02:24:19
Talmudul Babilonian- cel recunoscut de Sinagogile evreiesti podolski_2 Generalitati 27 03.07.2011 13:44:15
Evreii Mesianici Danut7 Generalitati 0 23.01.2010 10:48:28
divort recunoscut de biserica? alex190 Nunta 48 05.10.2009 20:54:05
evreii jezisovi_pivo_nelej Iudaismul 28 14.07.2009 19:07:27