![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Anna, crede-ma, fratele meu a fost si este astfel...in cele din urma a divortat !
Vorbaria nu prea poate face multe daca nu exista constiinta datoriei si-a jertfei de familie. Casnicia este un jug, nu o balanta interminabila de pro si contra....este iubire, este respect, este incredere, este datorie, toate venite din ambele parti . In viata mai faci si ce nu-ti place, nu doar ceea ce-ti place...mai faci si ce trebuie . Cati oameni din Romania sunt indragostiti de locul de munca ? Nu uita, sunt o persoana care a avut rabdare cu un astfel de barbat, care si astazi primesc reprosuri din partea familiei pentru ca-i ofer tot ceea ce pot ( nici nu-i bag in seama ) , casa si familia mi-o formez cum consider de cuviinta, nu au rudele treaba, dar nici nu am parinti care sa ma sustina , nu depind de ei. Oricum, sotul meu a inteles la timp care este rolul lui si, chiar daca i-a fost foarte greu sa se incadreze, a facut-o din datorie si pentru a-mi demonstra ca a meritat toate eforturile mele, a facut-o pentru a se simti util, a se simti bine, pana la urma. Tine si de personalitate, nu doar de slabiciune...de vointa si responsabilitate. Toata lumea stie ca in Romania este greu, acum peste tot este greu, cu atat mai mult daca mai si invoci capricii si o oarecare nepasare, devine si mai acuta "criza" asta. Daca persoana in cauza a inceput sa-si puna problema in aceasta priviinta...inseamna ca a devenit o problema .
|
|||
|
|||
![]()
Si bine a fost? Cand o sa-mi prezinti un caz care s-a vindecat prin metoda de care spui tu, ok. Dar daca prezinti esecuri, cum vrei sa se urmeze sfaturile tale?
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]()
Nu vorbeam deloc de casnicie cand ma refeream la balanta. Vorbeam de atitudinea oamenilor fata de aceasta problema, care majoritatea inclina spre ceea ce zici tu. Eu merg pe cealalta atitudine.
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
||||
|
||||
![]()
Nu imi place ceea ce spui... Suna exact ca fosta mea prietena, pe care (intre noi fie vorba), o urasc. De accea m-am si departat de ea si nu vreau sa mai am niciun contact cu ea. Si sa o dau uitarii. Pentru ca daca nu pot sa o iubesc, macar sa nu o urasc.
Bun. Deci am ajuns aici. Nu sunt psiholog, dar stiu ca tot ce ai citit pana acum ti-a provocat dezaprobare in suflet. Asta era si idee mea. Sa continuam. Citat:
Citat:
![]() ![]() Imi pare rau pentru mica mea iesire... Sper sa avem consensuri pe alte linii mai importante... ![]() O sa spun o mica vorba glumeata, a unui prieten de-al meu (care, desi e aproape de adevar, cred cu tarie ca valabila doar pentru tagma oamenilor de rand, care niciodata nu vor ajunge sporiti duhovniceste). Obisnuia sa spuna ca alcoolul, oricat de urat si discreditat, e adevaratul cupidon modern. Si ca ajunsese sa creada ca nu exista sex tare si sex frumos. De obicei, alcoolul facea pe toti blegii tari, si pe toate uratele in fotomodele. |
|
|||
|
|||
![]()
Bine-nteles ca nu a fost bine, insa cu incapatinarea si orgoliu prostesc, inainte de toate...nu te pui !
Nu cred ca am afisat eventualitatea concreta a rezolvarii acestei probleme, doar am propus sa fie luata situatia in serios, nu amanata la infinit, caci astfel se tot hraneste naravul si nu mai capata lecuire. Acum, bine-nteles, nu avem de unde sti cum sta situatia in amploarea ei, plus ca fiecare cuplu, fiecare casnicie isi are valorile proprii, exp[erientele proprii, isi are propriile principii dupa care s-a ajuns la respectiva relatie . Deci, rezultatul trebuie in mare parte tratat in mod individual, caci noi nu putem sa fim decat niste simpli spectatori virtuali care-si dau cu presupusul.
|
||||
|
||||
![]()
Imi pare rau, ory, am fost subiectiv doar din cauza despartirii mele. inteleg ce zici: mai multa seriozitate si socotinta nu strica!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Eu " urasc barbatul in general " ?...oameni buni, duceti-va la psiholog sa va rezolve problemele de personalitate, sa va desluseasca frustrarile, nu aici .
Daca nu va pricepeti la a caracteriza pe cineva, nu o mai faceti ! Va spun eu care sunt cele mai evidente motive pentru care o femeie paraseste un barbat; IMATURITATEA...de care vad ca nu duceti lipsa. Credeti-ma, pentru o femeie care mai este si cu capul pe umeri, aceasta imaturitate este extrem de obositoare, este de-a dreptul stresanta fiindca aduce cu sine multe, multe alte laturi pentru care trebuie sa ai o insutita rabdare. Anna, fereasca Dumnezeu sa ajungi la psiholog din lene...exista multe, foarte multe alte motive profunde care , chiar ar necesita aceasta interventie...ce mai faci atunci ? Uneori, nu este vorba de neadaptare, ci de adaptare la "primit " , mai ales in zilele noastre, devine tot mai acuta aceasta situatie. Moshu, daca ar fi sa analizez situatia ta cred ca mi-ar trebui cateva nopti, dupa care as realiza ca ...am vorbit degeaba.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 19.07.2009 at 22:31:52. |
|
|||
|
|||
![]()
Mergi si atunci. Daca nu psihologul, ce solutie mai buna ai? Sa se desparta?
|
|||
|
|||
![]()
Ok !, sa mearga la psiholog ca sa nu spuna ca nu a incercat si aceasta alternativa...oricum nu v-a da roade, dar se va linisti in aceasta priviinta.
Pana la urma , situatia v-a suporta schimbari firesti...sau v-a merge "pur si simplu "....