Citat:
În prealabil postat de Negroponte
Minuni si false minuni,nimic nou sub soare.Ma mir ca asa usor credem in false minuni sau trucuri ieftine care atrag naivii.Doamne ajuta!
|
Bine zis! Ar fi in stare sa creada in Chris Angel cum leviteaza si nu in Iisus.
Pentru neconnaseurs: Chris Angel e un iluzionist. Emisiunea lui se bazeaza cel mai mult pe trucuri grafice. De aceea nu e atat de stimat ca scamatorii, care fac trucuri "reale". Deci daca il vedeti ca leviteaza, puteti sa fiti siguri ca are pe undeva sfori (pe care le sterge grafic cu nerusinare), si ca toti,
toti, oamenii din jurul lui care il privesc cu uimire sunt de-ai lui.
Pentru Traditie1: nu cred ca ai dreptate cand spui ca ateismul nu vatameaza, sau ca vatameaza mai putin decat o religie. Si nici atunci cand spui ca prin alta credinta diferita de ortodoxie (hai crestinism) se poate ajunge la un loc atat de inalt in ochii Domnului, incat sa dea minuni. Tu vb de efecte psihice din cauza religiilor, dar... totusi nu uita ca nu fara Dumnezeu nu e nimic cu putinta. Daca un musulman ar veni si mi-ar zice: l-am vazut pe Iisus pe nori, bineinteles ca nu l-as crede, si as propune o halucinatie din cauza "efectelor psihice" ale lui.
Am spus, si o repet: libaneza de 12 ani s-a folosit de un truc, la final a declarat insasi ea si tutorele ei ca e o farsa. Iar cu idolul acela, ma intreb de ce nu e colorat, asa cum sunt idolii lor de obicei, ci e de culoarea... laptelui. Din punctul meu de vedere, e clar ca idolul e facut dintr-o roca spongioasa care absoarbe mult lichidele, se vede limpede in film cum numai la inclinarea lingurii lichidul se scurge in roca. Si acum se poate intelege si de ce idolul "bea" atat de incet laptele. Lingurarul inclina incet lingura ca sa se poata absorbi. De ce nu mananca un sandvis, pana la urma urmei, ca doar e mai consistent? Sau de ce nu face alte minuni, chiar mai mici decat a bea lapte, cum ar fi sa capete nuante de culori, sa infloreasca plantele in jurul lui sau etc. Dumnezeu ne-a atentionat de lucrari omenesti, cioplite, sculptate sau turnate, care nu au viata si nici simtire in ele.
Inca o data repet: nu mi se pare un topic serios, ci doar o goana dupa paranormal. Daca cineva mai pune "miracole" din astea, il rog sa copieze aici si textul insotit de film, poza etc, mai ales ultimele randuri in care se explica ca e o farsa, sau "how it's made". Multumesc.