![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Chiar m-ar interesa o exegeza pe seama versetului : "ca, iata de acum ma vor ferici toate neamurile" Luca 1,48.
In Ortodoxie Maica Domnului nu a devenit un Mantuitor feminin, dar nu este nici o simpla femeie care dupa nasterea lui Hristos a mai avut alti copii. In urma intruparii este Nascatoare de Dumnezeu- pentru ca PERSOANA- care s-a nascut este Fiul lui Dumnezeu, aceeasi persoana dumnezeiasca nascuta din Tatal mai inainte de veci. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e important daca a avut sau nu copii dupa nasterea lui Hristos. Important e ca INAINTE sa-L nasca pe Hristos, sau sa se zamisleasca Hristos in pantecele ei prin Duhul Sfant, a fost fecioara. Adica e important doar pentru cei care vor s-o ridice la ce-stiu-ce rang deosebit de inalt, dar pentru mantuirea omului, e absolut neimportant acest detaliu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu s-ar fi realizat intruparea. Mie imi place exprimarea teologica a parintelui Staniloae- nedespartit a fost Fiul de Tatal si a ramas intr-o unire cu El si cand a fost pe pamant, nedespartit va fi Hristos fata da Maica Sa- nu pot sa spun Hristos fara sa amintesc de Maica Domnului. Asta se urmareste si in iconografie - o reprezentem cu pruncul in brate ca una ce nu face exceptie de la pacatul stramosesc si mantuirea ei se realizeaza in Hristos, de aceee noi nu vom accepta reprezentarile Maicii Domnului sub forma unor madone. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Tocmai pentru a gandi antinomic, ca este si Maica si Fecioara- ceea ce se apropie de taina lui Dumnezeu. Nu este straina de lume, dar se si ridica deasupra ei.
|
|
|||
|
|||
![]()
Vroiam sa spun ca "tot n-am inteles de ce fecioria sau lipsa fecioriei ei mai conteaza dupa intrupare pentru mantuirea credinciosului simplu". Te rog sa ma scuzi, n-am fost destul de clar.
|
|
||||
|
||||
![]()
Mantuitorul, atunci cand Maica Domnului se ruga in Biserica Vlaherne, i-a zis: "Cere o Maica Mea, ca nu ma voi intoarce de la tine ci voi milui pe tot ce cheama numele tau."
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|